Абе до кај ви се Авганистанците што ќе силувале жени по улициве наши? Ви се чудев ептен на паметот и уште ви се чудам
Slusam javnaa adninistracina sake povekje pari? A Dali znaat deka nemozat so private sector da gledat poso privatno povekje se raboti. Javnata raboti ne raboti bas Kako private sektor tuku neka Rabotat 4 saati efektivni. Drugoo vreme e vo pauzi,kafinja jadenje. I sum da se namali adninistracina premnogu gocica budzetot. Privatniot sektor e toj Sto treba da bide poplaten I popruduktiven.n
Денеска каде и да се свртев низ град, луѓето само зборуваат кое колку поскапело. Само чланарината во библиотека ќе биде евтина. Деновиве ја обновив, 200 денари за цела година, а од утре сендвич со стек ќе биде 140 денари. Не е дека не сум засегната од поскапувањата, сите сме, ама тешко на тие што имаат кредити за враќање.
Абе светски тренд е ова со поскапувањето. Кај нас дури и не е многу поскапено... сеуште, во однос на тоа колку се рипнати цените на берзите, посебно за фосилните горива. При крај сме со резервите. Светските резерви.
Не глумам партиска неопределеност, мене ми е испод чест да бидам партиски определена. На темава можеби сум поактивна сега оти порано бев помлада, по не ме интересираше политика, немав деца, не му се мислев толку за иднината. Мојата интелигенција и совест не ми дозволува да бидам поддржувач на криминалци... така да, дека сум небањата вмровка, тешко. (фала на навредата, јас бев поприлично културна во мојот пост, ама нивото на комуникација не ни е исто). Биди ми поздравен!
Многу скока и цената на квадрат. Еве еден гастарбајтер не можел да си дозволи да плати 900 евра по квадрат, па ќе чека да паднат цените, а тоа веројатно нема да се случи. Значи работел во Германија, и пак му е скапо, не може да си дозволи да плати 900 евра квадарт ( јас па мислев дека е до 850, ама поскапело во меѓувреме). Дури и оние кои работат надвор од државата, кога ќе се вратат овде, овој ценовен шок ќе им ги стопи парите, мислам на оние кои работат во Хрватска на пример.
Можеби и за тоа да си поактивна не знам а и не е битно бидејќи е твоја лична работа, не би да навлегувам во тоа, и не знам за какво ниво зборуваш кога и сама знаеш какви се навреди изнапиша во претходниот твој коментар (кој гледам сега е избришан) иако воопшто не ни знаеш нешто за мене, а јас овде само посочив пример дека и за тебе би можело доколку одиме толку ниско со навреди да ти се залепи некаква етикета, но нормално јас нема да го направам тоа. Инаку од се ова шо изнапиша би се сложил со тебе во две работи, едната е да точно е дека треба да бараме подобар живот и дека нема ништо страшно во тоа, другата е дека треба да ги коментираме политичарите и нивните одлуки и да им дадеме критика позитивна или негативна во зависност од постапката која ја прават и одлуката која ја носат, а доколку сакаме позитивни промени пред се треба да тргнеме од самите себе па потоа се останато. Поздрав и до тебе.
Да ми си здрав и жив, така е, ама еве ќе предлагале закон да не смееме негативно да зборуваме, ќе треба или да фалиме или да ќутиме.
Без гајле слободно ќе можеш да коментираш бидејќи повлечен е предлогот. Министерството за правда се пишмани, го повлекува предлогот за казнивост за изразено „негативно мислење“
Читав нешто на интернет за оваа секта. Зошто и кој ги пуштил во Мк ?! Ги протерале од неколку држави а пишува дека се обвинувани за педофилија, договорени бракови на тинејџери , злоставување на деца... Зошто не ги осудат наместо да ги пуштат од една во друга држава. Зошто се толерира ваква секта ?
Сега читав, обвинети за киднапирање и силување на деца. https://www.timesofisrael.com/37-me...THiQ4ssSl2WHLA9L9wkNP9k4fhnIwEOv-AaH5GNAL_f4k
Ги гледав и јас поодамна. Во Гватемала се населиле во шумите. Језа ми е мене од овие Биле и во Босна, ама ги протерале. Спојлер: Гватемала
Да, доста се морничави. Лани во ноември двајца нивни водачи биле осудени во Америка за сексуално злоставување и за киднапирање на деца. Еве подетално за нивниот престој во Босна: 37 members of extremist cult Lev Tahor leave Bosnia, destination unknown А ова е сторија за членот кој ја напуштил групата: Живеел во брутална еверејска секта: Го терале да се жени со братучетката и тепале, но еден ден дошло до пресврт!
Не сфаќам зошто толкава аверзија кон Лев Тахор? Слични се ко Амишите. ... и еден куп други, ултра-религиозни групи.