Зошто мислиш дека живееме во беда? Сите што ми кукаат по цел ден ги гледам, само некаде патуваат. Два автомобили, станче ваму, станче таму. Се дотерано, Ист Гејт крца, кафе цел ден се пие, никој не работи, а пара се има. Еве, излези во 12 часот попладне. Се крца. Никој не работи, а пари трошат. Зошто би протестирале и би си го нарушиле комфорот. И, така државата крева секој месец кредити, за да плаќа државни паразити.
Не знам што да кажам. И во Бугарија имаше слично нешто, таму и човек загина. Колку сме сиромашни толку сме и алчни и безобразни искрено...
Знам дека поскапува, ама како тргна со пандемијата многу панично однесување кај народот. Како муви без глава се, креваат цели картони намирници, јајца, брашно, масло нема за иљач, многу нервоза…
Да... Колку и да имаш залихи, бегање нема. А, реално панично купуваат оние што почесто готват по дома и тој зејтин/брашно/шеќер колку ќе им трае? Еден месец, или пак ќе го чуваат додека рок не им помине и ќе го фрлат... Не знам што се дешава веќе. Ама и државата треба да помогне сега, некои картички, намалувања. Ете сега разбрав во Германија картите за превоз од 90 евра ги направиле 9 евра месечните како помош за луѓето. Ама, далеку е Германија од нас
Сиромашни? Погледни го форумот. Секојдневно слики што си купуваат од гардероба, кај фураат кафе, ручеци по ресторани, патувања, нови мобилни. Колку работиме добро е и толку што имаме.
Добро, спиеме на пари. Ако Форумот ти е репер за состојбата во државата ок. Тука сите се светици, божици, невини душички итн. Пола форум ни е и по странство, ама ајде сега, на Форум ќе се оправаме. Има на Форум и луѓе што бараат милостина за работа, донации, што им гасат струја и вода. Ама ете, за ручоците ќе се фатиме.
Ајде бе, сите па имале 2 коли и по неколку станови... со кој се дружиш ти, со Мијалкови? Јас па сите шо ги знам на кредити живеат и месец за месец... И што треба сега и кафе да не пие народов? Ај ако не нормални работи што се прават по светот ништо да не правиме - гардероба да не купуваме, кафе да не пиеме... штом има за една блузичка од 200 денари и за едно кафе од 80 денари, значи богат/а е... нека не се жали.
Vladata cenive ne gi gleda kolkavi se? I opozocijata da gleda da pomogne so predlozi ne samo renting da bildaat. A vladava pod itno da gi zamrzne cenite na marzite na osnovnite produkti. Gorivoto e plafon da ja namali akcizata. Narodot osiramasuva so ovie ceni ne se na vlas samo za sikanje.m
Karticki za penzioneri finansiska promos za da Mozat da gi kupat namirnicite. Da se obezbedat finansiska promos za socijalno ranlivite I za neveabotenite Lica pi 100 evra za osnovni produkti. Nafta Bez ddv za zemjodelcite. Merki od sosednive drzavi se.m
Паметам сиромаштии, инфлации и приватизации, ама како сега никогаш не било. Буквално работите излегоа од контрола, бродот тоне, ама ние свириме и пееме ко музичарите на Титаник. Чаре? Не сум паметна, не знам Уствари знам, ама живели патриоти на тастатура П.С и ова ќе помине, силно е ова пирејско северномакедонско семе, хехехехее, имаме залихи, или пак наместо трипати, ќе јадеме двапати на ден.
За брзо ќе има избори. А воедно ветувања за вработувања а може и тепачки. И ако се смени власта а дојде друга, пак народот ќе биде сиромав. Затоа што оние паразити не знаат како се вади леб со пот. Пак ќе им плаќаме патни трошоци. Кафе во собрание 6 денари, бифтекот колку беше. Да бевме народ асолен ќе им се нацртавме бар 1/3 од државава таму на јадење. Не мафтаат уште со Еу, платите кај нас никогаш нема да станат европски, ама цените да. За да им биде европски животот на оние во собрание и белине мечки од дуи,
И со изборите перат пари, де за изборни комисии, де за плакати и митинзи, и на крај од лошо-полошо. Не гледам светла иднина за нас...
A zosto pa obvinitelite da ne pocnat nekakva istraga protiv funkcionerite bna DUI? Pa dvaeset Goddini se na vlast zarem nemaat nikako kriminal? Eve neka pocnat da istrazuvaat za direktorot na ffm od DUI. Eve sum cula tamy deka slbanski timovi si gi finansirasat I gi stavat vo prva liga.eve toa neka go istrazat?Kako se trosat parite.m?
Оливер Спасовски се пува на фејсбук дека го решил случајов и дека во Смрдонија немало место за криминал Ах бе Ламбе, шупелко една, ти да си го однесеш во држава која цвета од криминал и да те фатат и осудат за вакво дело. Хистерично смешно ми е, а за плачење е работава.