Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Имаш добри замисли ама мислам дека живееш во илузија.
    1. Ти велиш сите да сме супер безгрешни, перфектни, божествени и се да е идилично. Не е возможно, ниту било која наука антропологија, психологија и да не редам натаму, не би се сложила со тоа. Не постои, не е возможно, џабе ќе се дискутира.
    2. Лоши луѓе постојат секаде, не само во Македонија... и криминалци, и убијци, и митаџии... ние не го измисливме тоа. Ги има и во Германија, и во Швајцарија, и во Австралија, и во Шведска итн. Постои ЗАКОН кој си е почитуван од самиот врв и се постапува според него. Ти велиш ние да не бараме врски... чупе, ако државата не дозволува врски, никој нема ни да бара. Оти нашите во Германија не бараат врски преку ред на болница? Оти ќе им се изнасмеат и со обезбедување може да ги избркаат, така? Ако тебе братучед ти шо работи џандар, пример, ти речи, извини не смееме да кинеме казни, значи ете има камери, снимено е се, жал ми е брачедо ама мораш да платиш... ќе платиш. Во странство има престапници, ама тие се казнуваат, неселективно.
    3. Ете и да биде така, обичниот народ да не може да фаќа врски, пример.... погоди шо... директорите, политичарите, мафијашите сеуште ќе можат, и на крајот ти ќе плаќаш казни. И ќе се гордееш што си примерен граѓанин додека братучед ти џандар ти ја пише казната, а покрај вас прелетува синот на министерот тој и тој со брзина на светлината. Пак џабе ќе ти биде што сите ќе тргнеме од себе, и ќе бидеме примерни, кога правдата е селективна, и некој ќе ја користи својата моќ.

Заклучок, рибата смрди од главата. Треба строги закони, никаква селективност, секој еднакво да одговара без оглед на статус, народот да има леб да јаде, да осети дека на државата се грижи за својот народ, да има работа, просперитет, закони и правда, другото само по себе ќе си дојде. Така да, ако јас сум послушна како поединец, не ја менува државата ниту ситуацијата.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.280
    Допаѓања:
    189.762
    А јас да те земам? Не мораш роб, ќе се договориме некако8)

Инаку да, репликата е спремна од некој мастермајнд на операцијата, сегде е тој слоганот. Ама шо има везе, заедно ќе бидеме поише луѓе, ќе си хухаме, топло ќе ни биде(fingers). Ако не ја бива, ене ја Саудиска Арабија кај е, таму ем сонце ем мнооогу пари давале:sun::cash::sun:

На KateKane и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Остави ми ја Кејт кејн, плес по рачето!!
    Таман дома кажав дека робовладетел чУ дА бУдЕм, и ете ја она:emo:
    Биљо, ga weg!

На KateKane, Mantub и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.799
    Те овел еменге :rofl:

На jacqueline.s и Dentina им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.280
    Допаѓања:
    189.762
    Сите сме родени еднакви пред Бога и со еднакви права да си го избереме робовладетелот:emo:.
    Либерал капитализам- нека победи подобриот8)
    Остај го чупето да избере]:)

На KateKane и Dentina им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Ех, ех, нашиот пасош поубав е.
    И мачка имам дома пЉус.
    И маШ ми знае да готви, па нема да мора робинкава се да праи..
    И баба имам во соседство што проводаџише , па и љубАФ ако треба ќе се најде.
    И премиерот убав ни е...нц.
    И море имаме. Грдо додуша ама има кафичи на плажите.
    Н'ц.

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.280
    Допаѓања:
    189.762
    :rofl:
    По по, полека, и мене ќе ме кандисаш ...не за друго, дека премиерот убаФ:D(facepalm)
    Ааа, нц, нема лајк за тебе]:)

On the other side, ко ми текна шо премиери имала Мк, може не е лошо на избор за мис да ги бираат:!:, некои посебни квалитети нц, бар да не ти е страв ко ќе го видиш на тв:angel:

Последна измена: 9 јуни 2022
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.240
    Допаѓања:
    124.539
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.587
    Допаѓања:
    62.973
    @Dentina @Biljarkata mom dad, pls stop fighting ;(:D

Ко да ме терате да бирам меѓу лево и десно око, не можам двете ве поштовам ептен :l:

Иначе не да се фалам, ама сама живеам од 18, сеа иам 30, за сите домашни обрврски ќе ви помагам 8)

На Biljarkata и Dentina им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Се одбира по тоа која земја не дозволува двојно државјанство за да си принудена да се разведеш од Мк еден ден за ако недај боже ти текне да се вратиш, да си заштитена при такви моменти на слабост.
    Е сега aко двеве понудени не дозволуваат тогаш одбирај дали си dog или cat person :D

На Estranged, KateKane, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Чедо, ако...не сум јас ко онаа "лажната " мајка од причата за премудриот Соломон. Што бараше детето на пола да се подели, кога се караше со другата наводна мајка...
    Јас ќе почекам фино лепо. СЕ да научиш. И кај Биља какви убави ручеци се прават да видиш ( демек пробно, кхм, кхм), па ко ќе дојдеш и тамошни јадења да знаеш да сплескаш, домаќинот ко ќе се умори...
    Иначе, овде ко во ситком сме живееле, така рече некни ќерка ми, фалело уште глас од публика што се смее, али донт вори, и тоа ќе монтираме. Само мене одбери ме :l::l:
    Биља јок:u::u::punch:

12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Кјути о кјути ти за држаВЉанства.
    Не дозволува мадр недерланд ама само оти нашево е најубо, а македонското фуј. Двојно може само ако за дачер се мажиш ама и тоа ќе средиме, бабето ќе скокне на ноге лагане.
    Мачката ми е мејн кун, има карактер на дог. И шта чемо сад?:muscle:
    Погрешно сум те прочитала , ти мене више волиш, тојест моје држављанство, непишманџиско Мантуб-ице @Mantub

13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    @KateKane елај си чупо кај мене во Кралството, тука пасоши колку сакаш можеш да имаш :$
    Јас не можам да ти родителствувам зш неам искуство, ама голема си, ќе се снајдеш сама.
    Можеш само на Џимо да идиш с мене, да ме бодриш дур се потам, друго не ти искам нишо 8)

14. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Кај има такви браќа и јас да си најдам еден таков:D

Немаше ни потреба за притвор во затвор, тој ако бегаше ќе запалеше и утредента пат под нозе, ама ај нека се преувеличува до бескрај.
    А преиначувањето е договор помеѓу адвокатот и судството, секој што има адвокат кој го застапува ја има оваа опција на дофат. Одобрена му е значи има основ за тоа, дали го дал пасошот како доказ дека нема да бега или друго нешто значи има исполнето услови да е дома.

15. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Пред некој ден на патарина кај Тетово, не запреа сите коли кои бевме на наплатна. Полиција од секаде, помина владина најверојатно кола која возеше 200 па и повеќе. Нормално напред со полиција. Дали тој кој беше во таа кола беше Господ и дали ние кои чекавме можеби немавме болни луѓе или не знам што и да е можеби немавме време да чекаме тој што мисли дека е Господ да помине. Во полиција да се пожалам или каде? Бидејќи полицијата ги штитеше нив, а пред очи на сите го прекршува законот и вози 200 на сат. Исто пред некое време бев со децата во еден парк кај што има и кафе кога на сите страни опколи полиција, малово се исплаши вика зошто олку полицајци. Се вртам господинот Талат требало да се качи во колата, на кафе си бил. Па што се тие повеќе од нас обичните луѓе?

16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    2.214
    RuMen RADEV e najgolemiot neprijatel na Makedonija I toa se dokazuva bidejki za negov inat ne saka da go trgne vetoto.A mozebi I raboti za nekoi proruski sili. I ke prodolzime da imame vakov stav se dodeka vakva se ponasaat.m
    PETkOV se Vide nestto deka sakase no poleka potpadna pod negovo vlijanie.ili ke odi napred Sam ili nisto.
    A dokolku od nas sebara da bideme asimilirani I da prifatime deka do 1944 £
    SME bile Bugari toa NEMA Sansi. Nikako pregovoracka amka od nivnite baranja.Tie site se udreni so mora corapa.
    Ne ni treba EU so vakvi baranja.Jas be prva za EU Ali AKO imavme normalen sosed.m

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Имаш возачка?
    Предност имаат државни функционери.
    Дури и пред пожарна и брза помош.

18. babyshark1

babyshark1 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    26

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Предност имаат зошто ние како народ сметаме дека имаат и им дозволуваме да си земаат замав и да користат огромни привилегии.
    Прав и човечен функционер секогаш ќе нареди на протоколот да ги пропушти брзата помош и пожарната, а ако е огромен инцидент ќе отиде да види што се случува и ќе притисне при трагедии да има побрза и праведна разрешница. А не одат за сликање и собирање поени кај овој напатен, исполитизиран и глуп народ.
    Друго спмнато е отишол на кафе и ајде сирени и збрки да го качат во кола, на кафе пиење е функционер или обичен граѓанин? Ама бидејќи реков народов се им допушта и уста не отвара да се побуни така ќе си биде.
    Не памтам само во која земја премиерот одеше на работа со јавен превоз, измешан меѓу обичните граѓани, само кај нас големата државна елита со носот во вис од високо гледа на тие што ги избрале да лежат удобно во меките фотелји.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И мене ми е тешко да сфатам зошто имаат предност, ама во сите напредни земји, таков е законот.
    Ваљда го смислиле попаметни од мене.