Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Абе ред се направи, сите чекаат брак да склучат |( Знаете што мене ми е сето ова? Глупости. Којзнае што све протнаа и што све пропуштивме занимавајќи не со оваа тема. Или која им е целта? Форсирај националност, форсирај вера, форсирај сексуална определба... повели потоа, излези прошетај полн со предрасуди, тепај се, карај се, конфликти еден куп. Да те одвлечат од секојдневието и маките, занимавајќи се со дејствијата во туѓата спална соба. Далеку сме ние од вакво нешто, од вакви бракови, ама ете... завеса за вистинската претстава.

На anuskaNESTLE, Moira, ludoto19 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    4.613
    Хомосексулаците од секогаш постоеле, постојат и најверојатно и ќе постојат. Но, никогаш не постоела официјализирана врска меѓу едните и другите. Така да ни сега нема потреба од тоа.
    Хомосексуализмот исто како и хетеросексуалниот разврат, скотолоштвото(зоофилијата), некрофилијата, педофилијата, како и пијанството, комарот, арамилукот, пушењето, дрогата итн, претставува страст против која секое здраво општество треба да се бори, притоа не отфрлајќи ги личностите на оние кои се зафатени од овие страсти. Наместо да се менува Уставот и да се менуваат законите (за дискриминација и брак), најдобро би било да почнеме малку да се занимаваме со душевното здравје на нашиот народ. А тоа ќе го постигнеме ако почне, барем за почеток оние кои имаат проблеми со страстите да присилно(не со полиција нормално) посетуваат психолошки и психијатриски установи.
    Ако сега им се дозволи на хомосексуалците да стапуваат во брак, зошто да не се дозволи утре и дозвола за групни бракови? Зошто да не се дозволи брак меѓу човек и животно? (Ајде некрофилија и педофилија да прескокнам, макар што и тоа не би било чудно.)
    Замислете за 100 години имаме деца во семејства во кои имаа по 3 мајки и 4 татковци, или 2 татковци, две мајки, татко човек и мајка коза, мајка човек и татко пес? Зарем мислите дека ова ќе престане само со хомосексуализмот?
    Едно да знаеме, целта на сите оние кои за околу 200 години (почеток е Француската револуција), а кај нас за околу 100 години (падот на Отоманското Царство) е да го уништат сето она кое го има донесено Христијанската цивилизација. А најголемото добро кое го донесе Христијанството е телесната чистота, послушноста и семејството составено од двајца различнополови брачни партнери и нивните деца.

На Witchman, Aryana, Daydream и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Сакав само да потенцирам повеќе одредени делови од твојот пост.
    Една од целите на антихристот :devil: е уништување на вредностите на Христијанската цивилизација, и и задира директно во основната клетка на оваа цивилизација - семејството.
    Не е ова толку наивна работа, завиткано е во 48 обланди(не во 24 :) ), и сервирано како човечки права и слободи.
    Иако склопувањето на овој вид бракови доаѓа од Запад, не значи дека и таму просечниот народ го прифака тоа.

Незнам дали се секавате на Династија, уште тогаш почнаа да прават реклами.
    И во очајни домакинки, имаше слично сценарио во семејството кај една од домакинките.

Проблемот е што од појава која кај некои луѓе е чисто од медицински причини и причини кои Ортофил ги наведе, ке се прошири како вирус кај младите кои би експериментирале, а тоа воопшто не е безазлено по последиците за духовоното здравје.

п.с.
    колку што можам да видам и на овој форум има отворено оваква тема , па прочитајте ги коментарите, демек требало да се проба чисто за да се уочат разликите, незнам што да кажам.

На Gocaa, Abeja, Orthophill и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
  5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не мешајте хомосексуалност со зоофилија, педофилија или некрофилија. Заборавате нешто многу важно, а тоа е дека во хомосексуална врска (па и полигамна) учествуваат двајца(или повеќе) свесни партнери кои се согласни за истата, додека во другиве случаи едниот го искористува другиот.
    Во врска со законов немам никаков коментар, ниту ме чуди ниту ме заинтригира, секако ни во поразвиените држави не е легализиран, не ни очекував да се случи нешто вакво тука. Само не знам зошто баш сега го менуваат и го чепкаат, ама најверојатно за да има нешто актуелно.

На TheKiketoo, Filiposka, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Уште па и црквата кога
    ќе ми ја вмешаат во муабетот со Хомосексуалците ми се блуе :^) .
    Владата се знае зашто не сака да имаме хомосексуални бракови, да не навлегуваме сега, сите ги знаеме причините.
    Ама зашто мора да ги рамните со зоофили некрофили и педофили. :x
    Сериозно? Само затоа што се наклонети спрема истиот пол тоа ги прави НЕлуѓе, злобни и неспособни за ништо во животот?
    Многу ограничено размислување.
    Па за мене 100 пати по нелуѓе се (ќе ги земам Србите за пример) Тие Неонацисти во Белград што ги тепаа, отколку самите Хомосексуалци што собрале храброст да излезат и да се покажат пред јавноста.
    Јас сум ЗА брак со луѓе од ист пол, и тие заслужуваат да бидат среќни, против природата не се може.

Ко мене, тебе и сите хетеро што ни е незамисливо да бидеме со човек од ист пол, така и нив им е незамисливо да бидат со човек од спротивниот пол- simple as that

Крај краева што го боли петелот Грујо, црквата итн за нивниот приватен живот?
    И зашто мора веднаш да се етикетираат како неспособни родители.
    Сигурна сум дека би биле ПОСПОСОБНИ од таа МАЈКА што си го оставила детето ;) .

Јас да сум сирак повеќе би сакала да растам ВО СЕМЕЈСТВО макар и со двајца татковци/мајки, Отколку во некој Дом за сираци.
    Предрасуди секаде, грешни чеда се хомосексуалците, дај да ги обесиме ко Во Иран, цивилизацијата уназадена со векови.

На Hipster, MIA-SK, TheKiketoo и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.205
    Поактуелен политички настан од Гебелсовата пропаганда изведена од Грујо, во моментов и да нема.
    Ми се блуе од Да, Бранко, те слушам!!! Од наши пари! И како оди дел од другите владини реклами и оп, меѓу нив оваа со Бранко, оти народот нели нема да забележи кога била на ВМРО кога од Владата (на ВМРО, а влада по теорија колку што ме држи меморијава не е на ниту една партија,ама ете кај нас така тоа) и се тоа ќе оди под бесплатни владини реклами...
    Па и Субрата на автобуси...
    А ние ете така стандардно неми.

На Hipster и Antula им се допаѓа ова.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Во последно не следам мн.вести поради обврски и ретко гледам ТВ ама како добро што слушнав ќе имало покачување на платите во државниот сектор на пезиите и социјалното ај да видиме дали ќе биди тоа чудо а за кога беше најавено за 2014? |(

9. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Не сум ни јас против хомосексуалците, ама мене ме нервира една работа, и овде и во светот општо. Јас барам права и привилегии зошто сум хомосексуалец, јас зошто сум малцинство, јас заради ова јас заради она...Докажете се прво како способни луѓе пред се, вредни, чесни, работни, интелигентни па на тој начин успејте! А не, мора во парламент да има барем еден хомосексуалец или ватевр(нешто друго што било) само затоа што е хомосексуалец. Докажи се како способен човек кому луѓето ќе му веруваат, па после дали си бил хомосексуалец, дали малцинство, дали нешто десетто нема врска. Ама јас сонувам Утопија и тоа е...

На kva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.205
    На кого до што му е и што му одговара.
    Нека ги покачат пензиите и социјалното, ама платите во државен сектор при толку вработени, никако, НИКАКО! Не ме интересира на кому му одговара, ама по логиката, се што е неспособно, таму е, па зошто тогаш да ги ранам од мој џеб, а ништо и да не прават по цели денови?
    И пак, ајде за одредени институции да се согласам, ама на сите, никако.
    Туку некој страв ги обземал штом удрија на покачувања и реклами...

http://www.press24.mk/robert-ordanoski- ... l-na-berek

Ооооооф лелееееее...човеков многу способен бееее...

На TheKiketoo, kva и Emotional123 им се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=A245514A975E8149990477E8A2435AB4
    Најголема и најактуелна вест тука би била, денот кога неколкумина, првенци на Грујо би ги испратиле свечено на одмор во... неколку пати х 30 дена притвор прво, а потоа и затвор.

Синоќа сонував огромни протести пред влада. Се разбудив со болка во грло од дерење и пеење песни против ВМРО. :D Што ти се вика пуста желба.
    Па ај, да си дочекаме. Со душата, со срцето и со умот....

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.239
    Допаѓања:
    140.324
    ^ Владата уште во март пред избори исплати се живо - и што треба и што не треба, па уште тогаш беа во дефицит околу 2.5% , со претпоставка дека до крајот на годината ќе отидат до 3.9%. Ова стоеше во извештајот на ММФ објавен некаде во мај-јуни. Сакам да кажам, не дека е нешто ново.

Скупа работа се избори, шта ќеш...

На tessie и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас сум најголем противник да се кренат пак пензиите па аман бре луѓе уште колку пати?2 пати ако не и повеќе му ги кренаа пензиите ова е претеризам,сегде попусти за нив сегде ладила дојде времето само пензионерите да живеат,за социјалното воопшто не сум против нека го кренат и треба да се крени,а за државниот сектор сум за кревање на платите но не за оние што работат во администрација т.е ништо што не работат NISAJ VRATA ZEMAJ PLATA :envy: но за тие што работат физичка работа во државниот сектот посебно тие во рудниците што се ДА заслушуваат и тоа многу луѓето работат и плус без здравје остануваат заслужуваат повисоки плати...

15. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    А ти па знаеш колкави покачувања добиваат пензионерите, леле ни 5 отсто, се збогатија па сега да им љубомориме.

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Па ти колку сакаш 20% само пензионерите треба да живеат?секаде привилегии имаат секаде попусти што треба уште на глава да ни се качат и во раце да ги носиме така?само пензиите нека се креваат оти др.све цветA во државата зато зипет аут и приложи тука факти а не чамче муабет,има и др.категорија на граѓани кој треба да живеат ...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Македонска работа, чим јас немам камо и тие да немаат, а тоа колку другите имаат е дискутабилно. И тоа колку и ти немаш, а колку си заслужила е дискутабилно. Ги праќаат еднаш годишно на бања тие што сакале да одат и два пати неделно со автобус, јаки привилегии за некој што рмбал цел живот и губел нерви во транзицијата, а и денес богами, зашто транзицијата уште трае. Некои фамилии само од една пензија и од мочаното покачување од 5 отсто се издржуваат колку за информација. Ај да им го скратиме и тоа. Ако мислиш дека нешто ти недостасува барај го, не мора да загрозуваш други категории |(

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Па скоро сите лекарства му ги направија за без пари да ги земаат малку тие и покрај тоа му ги кренаја пензиите 2 пати ако добро се сеќавам?не се факти тоа не се привилегии е ако ти е малку тоаг ова е Македонија хелооооооууууу добро утро ако сакате повеќе од ова бај бај одете да живеете во Шведска или Норвешка верувам дека таму повеќе ќе му дадат на милите наши пензионерчиња,бидејќи тука не треба да живет студентите за нив не треба да има градски бесплатен превоз нееееееее никако, не треба да има за социјалните случаеви неееееее никако,не треба да ги имаат овие привилегии работниците неееее ами како само пензионетрите да сигуно

19. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Ова е наместено, се гледа од авион, на шител било, не ме чуди :yawn:

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Абе ние се’ си знаеме, дури и знаеме и пред ММФ да го кажат. Тогаш ММФ кажаа и дека, ете, до сега,као добро направивте со трошењето пари за... време е да прекинете и да се префрлите на... као, посуштински економски политики. Веројатно ти текнува и на тој дел. Па, ние и тоа си го знаевме,без да ни кажат од ММФ. И, владата си го знае. Така да, од тој аспект,никогаш ништо не би било актуелно кај нас. Се’ си знаеме.

Интервјуво е тука онака,чисто, да потсетиме уште една работа што си ја знаеме, пошто не видовме завршна сметка кога требаше, според закон, него подзадоцнија тро-тро,пошто владата е зафатена 24/7. Пошто не гледаме процедури спазување, институции...
    Е, сеа, ајде и твојата, или мојата, или било чија фирма во која работиме, не поднесе завршна сметка во рокот,што се случува? Или,јас , ти,онака... ко физичко лице? :wasntme:

Избори се избори . Тука не се мешам. нели треба да се покажат тогаш. :wasntme: Сфаќам јас тоа. Ако. Нека. Се дур има,нека. :D

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.