Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    126.453
    Гревота девојчето.
    Тема на протест ќе се најде.
    Побитно прашање е дали ќе се најдат луѓе кои ќе присуствуваат.

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.126
    Абе учел некој за францускот протест ? Или револуција беше тоа:wasntme:

Деца, учете, за да не ве шетаат по тавани неписмени политичари.
    Со протест се изразува незадоволство кон инцидентна одлука која не ви се допаѓа, рецимо решиле во паркот ќе се гради зграда. Системски проблеми, значи кога самиот систем е проблем, не го решава протест, нц.
    Е ама револуциите биле забранети, противзаконски...Јбг, go figure it out.

3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Ne mor sekogas po difolt da e za protest odma da se izleguva.
    Muabetot mi e deka Kako lugje treba da bideme porasudlivi I po socijalni the mrezi neso AKO ni smeta da piseme da alarmiame nesto da se popravi.i to e gragjansji aktivizamn

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Еве сега ќе се регистрираат мн. организации, школи, па и по некое ново нво на чело со странци, финансирани од домашен капитал и сите тие одма ќе не изедуцираат. Од најкорумпирани инстант ќе станеме наједуцирани, ама и со испразнет буџет јер нема бесплатна и евтина обука.

За другово што си пишала што да речам, ех револуции, љубов голема, љубов непреболена, не за џабе е речено револуционер не е заебанција:D

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.126
    Седи, ми текна:angel:...не мора револуција:party:.
    Само данас у вашем граду, со пенкало се туркал режим. Видете да не се потрошиле пенкалата, ако е тоа маката, ќе се организираме, ќе набавиме8)

6. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    У кој вашем граду Биљо, пак си измешала тоа биљките:D
    Ама ми се допаѓа пишаново.
    Револуција спомна.
    Режим премина во продолжение .
    Ми се допаѓа, ако не за друго дека пак од Р на Р премина8)

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Пријавување, пишување жалби и претставки, објавување по медиуми.
    И зборање.
    Отворен дијалог и желба за наоѓање на заедничко решение.

Од 'Ќути, ќути' - ќутуци се сторивме.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Отворен дијалог можеш да имаш кога таму каде што се обраќаш пројавуваат интерес прво да те сослушаат и се професионални цело време додека се обидат да најдат решение, што им е работна задача.
    Од такви со однос дојди вчера или гледа кој си, што си или кој те пратил па да знае дали да ти посвети пар минути, нешто за што се платени од пари на граѓаните има се' освен дијалог. Mоже повеќе да се сведе сето пријавување, пишување, зборување, жалби и што и да е само на чист монолог.

И не е секогаш до тоа ќутеле, еве кога протестираа родителите против реформите на Мила, таа како вообразено се однесуваше, ниту соработуваше со своите внатре ниту имаше отворен дијалог со родителите, а во медиумите секое обраќање и беше израз на врвна препотентност.
    Ја сменија и се увиде дека родителите убаво апелираа, мерките и реформите беа избрзани.

9. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Протести се случуваат кога на луѓето ќе им го нарушиш комфорот, а поголем дел од Македонците никогаш не живееле во комфор, за да истиот им биде нарушен и тоа да предизвика тектонско пореметување во неговиот начин на живот.

Супер е додека државата зема милиони кредити, за да плаќа неработење во државна администрација и истите да си имаат 2 годишни одмори, 5 дена државни празници секој месец, кафе паузи по 2 часа, секој ден кафица и ресторанче навечер. Е, сега Ковид кризата и војната во Украина драстично ги пореметуваат тие социолошки феномени на секојдневното македонско битисување, па народот почнува да се буни, а ова допрва е почетокот.

Ништо на овој свет не го мрда Македонецот се дур не му се удри по џебот. Никакви милионски афери, корупција, лошо здравство. Се е тоа мала маца и разговори за 50 будали. Секни му од одмор во Парајлија и шопинг во Ист Гејт, тогаш уште утре ќе го видиш по влечки пред влада. Брутално, али реално.

На Hacon и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ни тогаш нема.
    На работа одеа со години за без пари, па не се побуни никој.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Работеле за без пари, ама немало одмори во Грција, туку по хотели од фирмите што постоеле порано.

Ама наговарање да се укинат одмори и слободни, неработни денови може да излага од уста на некој што поима си нема дека одмор е половина, па и цело здравје. Особено цело здравје за родители со мали деца, за децата е најнеопходно како и за секого. Потоа само луѓе без фамилии може да велат да нема државни празници, па без нив и така отепаното македонче од работење 2 или повеќе работи ќе нема ни ден кога да си ја погледне асално фамилијата.
    Следно и недела да се врати како задолжителен, раб. ден да се бара, ете да се протестира и за тоа ако не па:D

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Некои, можеби.
    Повеќето, никаде не одеа на одмор.

13. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Моите сознанија велат дека повеќето одеа така на одмор, а некои и не оделе. Си имале нивни причини зошто, можеби ѕидале куќа, ваделе ниви, оделе на посета по роднини во странство или им доаѓале роднини од странство па да ги дочекаат убаво и се покажат како гостопримливи го правеле тоа за време на одмор.
    Исто како и сега по некои што прават, се' има по земјава.
    Ама одмор е здравје и тоа е факт, особено одмор еве и од неколку денови на море не е луксуз, туку неопходност, потреба за добро здравје.
    И ај сега и тоа да го укинеме, протести и за тоа дан требиТ па Охрид да го преплавиме само за одмори:D

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    По 'мои сознанија', голема бев во то време
    И ти кажвам дека поќето не одеа никаде, оти немаа пари леб да јадат.

15. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Големината во год. демек те прави помудра и порелевантна во исказите сакаш да кажеш?
    Во твојата околина можеби било така.
    Ова испаѓа твои искази наспроти мои, ако целта ти е да ме убедуваш и индоктринираш со твоите сознанија стоп, нема потреба. Не сум ни јас мала, голема сум јасно ми е се'.

На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    21.293
    Добро.
    Ај сега ако можеш иди на жртви на насилство кажи им го истото.
    Да не "ќутат ко посрани" да не дозволуваат да ги тепа некој.
    Не иде некако а?

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ne me pravi pomudra, me pravi svedok na nastanite.
    Edno e da citas od kniga za II World War, drugo e da ja zivees.

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.556
    На кого конкретно му се обраќаш дека е криминалец?
    Добро, значи да речеме некоја си таму касиерка што работи во веро за 18000 плата е криминалец зашто тетката на золвата работи во болница па нашла врска да ја примат зашто нема термини. Многу голем криминал, ако не во затвор да лежи. Буквално сѐ што правиш е ставање во ист ќош на работи што не се за ставање во ист ќош.

На christinnn, Ева33 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ne bea zrtvi na nasilstvo ovie, bea zrtvi na sopstvenata neukost deka od niv zavisi.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    E kriminal.
    Ne treba zatvor da lezi.
    Pisuvav i ponazad.
    Sekoj-po zasluga.

A ako nekoj nema izbor, togas, nie koi imame (vrski, pari), treba da se potrudime da im obezbedime svet na onie koi ja nemaat taa privilegija.

Ni treba sistem vo koj nema da se razboti za vrski i mito, tuku po zakoni i proceduri.
    Od mene, do Pretsedatelot.
    Izmegju se neli, site vraboteni vo insitituciite.