Ne sum partiski potrcko na Sdsm no ke go kazam slednovo. Sakale ili ne da priznaeme vo vremeto na Sdsm Kako taka se resi sporot so grcija se napravi nekako kompromis. De fakto ne SME odtaveni Sami na sebe. Se mislam da Bea vmro na vlast nemase uste da go resat ovoj problem. Slucajni ili ne sekogas vo nivni vreme nna vmro nee gi resavaat problemi Sto gi imame I smetam dekae toa niven problem. Sega gledast deka imame nekoj problem so bugarija Eve ne viikam na nekoj Nacin SME ucenetu sonivni baranja. Eve posle se kovacevski go odbi predlogot. Eve Sega zosto ne sednat site partii eksperti Eve I pomalite partii da ne begaat I da se donese nekakva ranmka kade Nie kee imame nasa ranmka vo protokolot sobugaruja. Da ne begaat partite tuku zaednicki da se dogovorat.znacu ne e samo rabotava za ixbori I za fotelji.n Ne sum protiv naseto dostoinstvo no da sednat.m
Што е работава со олку печатни грешки во секој коментар, озбилно ме интересира? Тешко е за читање не па за разбирање.
А што, и каков проблем имаме ние уствари со Бугарија? Оној Зоќи и баграта вештачки што го створија со нивните такозвани договори? Производ на нашата ценета врхунска дипломатија: -Во светот ние не сме македонци. -Ние сме крадци на историја -Производ на Тито -Без семка, без род Благодарам Зоќи, капе доле мајсторе "Другар ти" ги засра сите говна, и му ја дувна....... Со троа бајги нули на контото.... Следно, за второто болдирано: Вмро предложија декларација за Делчев во собрание, а Левица бараат прекин на разговорите со Бугарија. Бонус плус, Левица има поднесено Декларација, и со месеци не се става на дебата, т.е. Таљо не ја става.... Левица ја поддржа резолуцијата на Вмро, независно што се знаеше како ќе заврши. Одродениве и учките на власт ништо не изгласаа и не прифатија.. Знаеш?? Ајт таму.....
Ние немаме апсолутно никаков проблем со нив ама они имаат со нас. И све тоа би било супер ако ние бевме внатре а они надвор и да не ни чуе за сулудиве услови што ги поставуваат. Колку и да не ми се допаѓа све ова што ни го прават соседиве 30тина години ќе мора да голтаме кнедли и правиме компромиси ако сакаме да направиме функционална држава од ова парче земја и еднаш засекогаш да се стави крај на партизација на све у општествово.
Каква кнедла бе другар да голтнеме? Дека зборуваме западен бугарски дијалект? Ако промената на државното име Македонија која ја наметна ЕУ ( читај Заев аll in не даде топтан) беше кнедла која се уште ни е заглавена во грло, сега ЕУ сака да ни начука и парче месо со негација на јазикот?! Мислам дека време е да исповратиме се, сите глупости голтани последниве 30 години во име на ЕУ.(која на голема врата ќе почне да пропаѓа за одредено време) Или ќе ја вергламе познатата флоскула : "Уште оваа кнедла (јазикот) да ја голтнеме и влегуваме во рајот- ЕУ... Патем, за ДАТУМ Е работава (КНЕДЛАТА)...... За влез...... Ене, за 10+години... Па ни тогаш No, thanks..
Све ми е јасно, се сложувам со поголемиот дел али не гледам каква перспектива имаме ако не го следиме возов кон ЕУ пошо реално не дека имаме некој голем избор. Башка што Јуес ни е стратешки партнер и ќе играме како ќе свират.
Ма каква ЕУ перспектива, на ЕУ и се "прди" за нас... И денес да почнеме со преговори, тие 33 или 34 поглавја нема да ги затвориме за 70 години.... И сепак за следните избори пак некој ќе не лаже за ЕУ перспектива..... Аааааа.... Америка е СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР на Албанците на балканот. Ние не сме им ним стратешки партнер. Ние сме им само (за жал) СТРАТЕШКИ ИЗМЕЌАР! ПРОТЕКТОРАТ... Пак ќе кажам: За факинг е.ан ДАТУМ Е работава..
Vdii Nie imame problem I Sega Eve vo faza kade k se vidiit Sto e Kako e. Nie usvari treb da imame nekoi NASA baranja AKO we usoglasat okolu ramkata I site treba zaednicki da sednat I da dogovorat. Ne edniot so drugite da se vadat na poliricki poeni.Ne moze vmro Kako partija da bega od vakvi Prasanja. Nie Krak kraeva ne ma potrebada se dokazuvam na Bugarite koja sum Sto sum.oni Sto sakaat Mozat da mislat.Ne treba nas toa da ne opteretuva.m Vo pogled na istoriskte Prasanja smetam deka ne treba da ni se message so da ni pisuvame vo ucebnicte.Nesto samo nasava komisija AKO smeta nesto da izmeni. No da ja smeni istorija kaj nas toa sum protiv.m
Kraj kraeva mora partiive da zastanat zad kolektivnoto dobro na Eden narod da bide na vrvot Eve zamisluvam Nie nisto ne uspeeme a Eve albanija ke bide pred nas.vo Prakash ke bideme so poplitok dzeb AKO ne gi otvarame poglavjeta,ke si teraat partiive so kriminal nikoj NEMA da my cue za narodot 30 Goddini ni go pravata. Go raZdvoija partiive tkkivoto na ovoj narod. Pocnuvajki od stavanje na pariski kadri a ne sposobhi. I vakva si terame 30 god Bez nikakvi partii. Ova istovo go kaza I Eden poznat psihijatar nas poznat.m
NEMA Kako nekoj nas da ne izbrise Kako narod. Nie postoime vo obedineti Nacin Kakojazik.Edna bugarija Mene nemozat da me izbrise.m Nie imame spor so bugarija I treba da go resavame bilateral no. Nikoj nesakase da gi resava ovie Prasanja zasto barat odgovornos I mudost. AKO ne gi resavame samo Nie ke tapkqme vo mesto.I ke se vadat na veliko bugarski deneska so na veliko ni go naplakjaat.n
Очекувам немири на Балканот на наша територија. Не' притиснаа соседите од две страни, со поддршка од ЕУ. Криза, плус неспособна влада, ќе користат прилика. Мое мислење и страв, не мора да сум во право. И среќно поскапување на струјата.
Жените,без разлика која партија,покажаа дека се храбри и не сакаат конфликти. Незнам кои се тие на снимката,но срамота е што од толку обезбедување од толку мажи,жените да се тие кои воспоставуваат бариера,конфликтот да не ескалира.
Со една разлика, нас никој нема да ни помага и да е на наша страна, нема ни да Pray for North Macedonia. Јас па пишав со надеж дека ќе имаш некоја теорија спротивна од мојата.