Со овие цени мислам дека 10.000 денари минимум му требаат на секој член дома. Работиш или не, трошоци секако генерираш. Во оваа сума не сметам непланиран трошок, да појдеш на свадба, на роденден и слично. Тоа е плус. Сега со струјата очекувам ново поскапување на храната. И да работиш надвор, куповната моќ ти се намалува овде, што не е добро.
Vaka lugje ja gi procitav tekstovite i stvarno treba dobro da se analizira i duri da se prevede za sekoj da moze da razbere. Sekoja zemja clenka koja ssaka da bide kandidat ima pregovaracka ramkat. Taa treba da ja prifatat site 27 drzavi Pregovaracka ramka ni e bazata sto treba da pregovaranme za razni aspeki od ziveenjeto,ekonomsku,pravo i zakoni,korupcija i sl. Vo ramkata ne se pisyva konkretno deka nie ili istoricarite treba da prifatat deka site nasi revolucioneri se bugari.samo go pisuva dogovor od prespa i dogovor od bugarija i nekoj clen od protokol Protokol sto treba da go potpiseme so bugarite.tuka bazicno naveduvame sto treba da ispolnat dvete strani.tuka e bazata E sega moze vladata vo bilaterniot protokol da napravi i nekoi korekcii odnosno nasi baranja vo protokolot Na primer nemoze da ni go zagrozuva naseto samoooreduluvanje kako makedonci. Kako grcija sto prifati deka tuka ima narod. Dryg clen da bide dopolnet ako nie gi stavime bugarite vo ustavot posle toa da ja priznaaat makedonskata nacija i jazik koja zivee vo severna nakedonija. Znaci so drugi zborovi vladata da napravi korekcii vo protokolot so bugarija i javno da go obelodeni ako se prifati od bygarija. Nas ni e vazen protokolot so bygarija da ne go mesa narodov so pregovaracka rramna.n
https://puls24.mk/обвинителството-г...wtPLfoLUAuoI63I0QFg8lNKsqGmKxzHrrEJU9zdcOpTXM ау..списоков не се дочитува овој ептен без усул крадел или шо и да праел. гарантирам дека ни сам не знае колкаво богатство и пари има... а некој ќе се моли од први до први да има за паштета пу (емоџи шо плука од петици)
Некој од влада Да не мислиш ќе дадат на социјално загрозени На Славејко Арсов само има 48 имоти шо ги избројав.Скромно И тоа ова шо ќе запленат е, а кузнае уште колку има Да сме права држава, ќе го раздадеа ова на најсиромашни да имаат каде да живеат.
Не знам стварно, можеби...или пак народот конечно се буди од хибернација и дознава која моќ има над политичарите. Инаку, зборот ми беше дека војската(државна) ги апси политичарите, се` се може кога се сака. Наклон до земја за војската која не им се плаши и го прави исправното.
Пост - карантинско будење можеби. По скоро 2 години скинаа пранги на физичкиот, а сега креваат глас против психолошкиот затвор. Мене на тоа ми личи. Некако многу од светскава столица скандали направија истовремено, ова со удариве што ги наведов погоре, после Макрон со Уберот, Шолц со девојчињава... Да помисли човек психолошки експеримент праат на светско ниво. Black Mirror in real life да не се деси само. А, можеби и до полнава месечина е, еден астролог рече ќе влијаела со недели ем пред ем после, ќе се откривале работи и тоа оваа полна месечина особено светска политика и медиуми.
цццц Како не се наситија, да се наситат, огно да ги изгори!!! Ќе ги закопаме ко фараони, племето нивно расипано! Сосе станови, сосе имоти, сосе слуги!
Кој ни е крив нам шо не сме икономични ко Мијалков и останата багра ( овде спаѓа и позиција и опозиција и се туто комплето ) , па арчиме на леб и основни производи за пристоен живот ..
Џабе е сите што се бунат, народот никој не го ферма, се е унапред кажано како ќе свири америка (со мало а)