Си треба војска, во право е @Bratot. Тие што претходно служеле војска, денес не се спремни да војуваат. 6 месеци војска е едно големо ништо. Татко ми како тенкист во 2001 година го викнаа на вежба, човекот имаше заборавено скоро се. Поминале години. Денес гледаме во Украина што се случува. 21 век, модерна опрема, поинаков начин на војување. Спремноста да се одбраниме ни е 0. И тоа „ама јас нема да гинам за некој....“, не за некој, ќе изгинеш оти нема кој да те брани, а не си способен да се браниш, немаш со што. Не се гине за НЕКОЈ, се гине од зор, од немај каде. Овој наш народ се на политичарите мисли. Демек ќе гинам за овој, оној...
Како може да се земе помошта, треба ли некоја пријава. Мајка ми е невработена пред година ипол остана технолошки вишок и сега секој месец се пријавува во Агенцијата за вработување, дали ја следува?
Како велеа... поарно Северна со полни џебови и европски стандарди, отколку патриоти и сиромашни. Ин д мин тајм, плата 18000, леб 100 ден.
Добри ли се овие со мозокот??? https://kanal5.com.mk/alijansata-na-albancite-podgotvuva-paket-ustavni-izmeni/a552422 и онака пола од нив ВРСКА си НЕМААТ од МАКЕДОНСКИОТ јазик
Гледај ова нема никакво значење дали ќе стои јазикот кој што го зборуваат 20% од граѓаните или Албански јазик, сето тоа е за мачкање на очи пред нивните гласачи, иначе и како што е сега и така може да се менува, не се потресувај на вакви глупости, потребни се длабоки реформи кај нас ова е само шминка која наговестува брзи избори.
дадаа, за се` викавме дека е мачкање очи па види на кое дерење сме. Македонците се граѓани од ВТОР РЕД во СВОЈАТА ДРЖАВА. име сменивме, народон пола вода у очи нема више, секој ден некој бојкотира, ни` отвараат татарски клубови, татари во Устав ни` вметнуваат ова искача од контрола на еден Господ чекам само више ни од народов нема фајде ни од никој следно Левица ја гласам 10000% Апасиев е мајката за говедава
Поголема фама ќе се крени зошто Албанскиот Јазик влегува во устав одколку за сите бугарски клубови и нивно внесување во устав, и така фино лепо ќе си влезат Бугарите во устав а ние овде ќе пишуваме дали требало да стои јазикот кој што го зборуваат 20% или Албански Јазик. Епа Македонче ти ставиа самар и магаре те направија. Треба да се сконцентрираме на внесувањето на Бугарите во устав и отворањето на нивните асимилаторски клубови а не на друго кое е само една обична шминка. За се друго во коментаров си целосно во право, Лекот е Апасиев за овие ама како ќе дојде до власт со ваков пасивен народ ?
Zasto ja plakjame od nas budzet Antikorupciska? Do koga mislat da go stitat ako ima nezakonski steknat imot? Javno da se istrazi koi imotii se sokrieni I od Dui I od Sdsm ??Pa do koga ke kjutime I ke dozvpluvame da a bogatat na nas GRB? Sekoj imot koj e steknat na bilo Kako nezakonski nacin da se konfiskuva lii vo sprotivno ke oravat zlluuporeba na dolznost.n
Не пошо македонски и бугарски НЕ е исто Ај паљба Него, со недокваканиов шо праиме? https://sitel.com.mk/kovachevski-po...5tkDIiH3t9JVCzLsPbek59cEJljLhCSPe4maKIpxoLFyI
Железници па кутрите секогаш го кркаат стапот, откако знам за себе плата не им се исплатува и само штрајкуваат.
МЖТ доолги години е загубар. Пола од вработените се фиктивни, дремат по канцеларии, а земаат плата. Се жалат нема машиновозачи и средства за нови возови. Не знам до каде и кога ќе тераат вака.
Чекај сега ќе дојдат борците за правда и еднаквост да кажат дека па да, чим си богат со празна нива ќе си плаќаш повеќе данок и ќе ти кажува државата што да прајш со неа. Не е дека истата држава ги ебе земјоделците со години па затоа им е одмилено на луѓе да садат големи хектари кога не се исплати.
Абе многу имаат некое нивиче ваму таму, останато наследство од баба-дедо. Не значи ако имаш нива таму уџум негде од дедо ти, дека си богат. Плус убаво велиш, ако имаа ќар да бидат земјоделци, немаше празни да седат нивите.