https://m.facebook.com/story.php?st...Zk2gtU9mGQNWGX6UiscV9YMYRl&id=667988173255109 дајте им прст, ќе ви ја земат цела рака Тражили сте гледајте. Кои се следни?? Ја мислам сите јазици да се официјални. Ако може Швајцарија зашто не и ние? Така? Ама у Швајцарија цвета животот и сѐ им е наредено
Зошто да не? Ако може на северот во Србија 6 јазици да се официјални, може и кај нас. Освен тоа не бараат на цела територија, туку само во соодветната општина. Прашањето е само дали има доволен број обучени преведувачи за таа намена, да не биде како со албанскиот гугл транслејт кој никој не го разбира.
Liderive na denesnata sredba Sto se sretnaa Denes Mozat da razgovaraat Kako da se napravi strategija a toa e slednovo- Da se zavuvaca makedonskiot indetitet-- - Kako da se namali patriziranosta vo drzavata da prestane drzavata da bide rabotodavec- -kako da se zgolemi nezavisnist na sudskata vlast Kako da bidat nezavisni--- -kako da se pomogne na stopanstvoto I da se baraat investitori - da se izgradi stabile kllinicki center Bez resavanje na ovie raboti da ne baraat glasovi I ednite I drugite ne samo da se brka tenderi I provizii.n
Циркус ,,Медрано" Град Скопје: Славески и рече да седи во магарешка клупа, Арсовска му рече дека е ситен крадец
Поговорката ,,кај што има сила нема правдина” ја преименувам во ,, кај што има пара нема правдина” https://telma.com.mk/2022/11/09/orc...B96kRkpDMqnKJix-MaKamDIlXLddhFjz_Rfwc2m0-PS94 Ѓубриња продадени Ама ако, горе не им помага ни бегови ни директори да се. Таму на чиста сметка.Па да ги видам
Pod itno Dui I Kompanija da prestanat so partiski vlijamija.!! Do koga vo taka profesija Kako kontrorol na letanje da bide partiski dete na nekoj od Vladata?? Oglasot da se ponisti I da se odberat kandidati so professional I vestini. I vo vrska so izborot na Noviot obvinitel Abazi treba da se ispita pod koi kriteriumi e izbran I Dali utre ke otvorat istragi za Dui? Da se prestane vekje so partiskiotckovci I funkcioneri. Drzavata ne e samo na Vladata.nSite treba javno da zborime.n
Кое дно треба да бидеш во животов, за да кратиш од студенти и од субвенциониран оброк ако некој зема стипендија? Жити една радиодифузна такса што ја укинаа откако се на власт. Се утепаа од брзање да го пуштат Ист Гејт пред избори, наместо да ги реновираат студентските домови, да ги завршат карикатурите од факултети во изградба што штрчат на битпазар, или барем да ги урнат. После ќе бегаат најјаките студенти во странство, па ќе ви бегаат кога сте неспособни да ги задржите. Само Левица ги поддржа протестите и застана позади студентите, ама македончето уште ќе бојкотира избори, оти сдсм се бори за наши интереси, а Левица за руски, кинески и не знам какви не. Ооокеј.
левица ќе даде подршка на секој еден што ќе оди контра оваа власт,а не дека толку и е гајле за народот,студентите.Ама такви се,желни за внимание и медиумски простор само шират омраза, негативност и простоќа - тоа е што го имаат од нивниот таканаречен лидер на партијата. Btw eве нова и убава вест. https://fokus.mk/studentite-ja-dobi...kiot-obrok-ke-se-vrshi-po-starite-kriteriumi/
Сигурно за гардероба и требаат парите знаеш, а глуми тука оброк ова она Или можда нејзините зимаат по 1000 евра плата па нема шо да се буни
Еден па на фб пишал, нешто демек аутфитот ѝ кошта 1000€ Хахаха ок 2000€ јакната да ми е само, пак ќе се борам за колегите и колешките да земат некој денар, и пари на државава не да вам назад. Ама глуп народ
Тешко нас со вакви академски граѓани, што се дрзнуваат да навредуваат некој толку подло врз база на физички изглед. Тоа ми беше недокажано у коментарот. Се гледа дека е дојдена да испозира само со паролата. А од утре што ќе прават? Им го дадоа оброкот. И утре ?????