Владата стои зад ова ако им е однадвор наложено да се рашири русофобија во Мк, во друг случај нема смисла, зашто му доаѓа како да работат сами против себе. А да беше масло на ученици, ќе ги најдеа одма, е сеа може има и некои што постапиле на своја рака среде хаосов, ама инаку е политичка игранка, се гледа од ден 1. Кога во моето училиште имаше ваква дојава, не пренесе ниту еден медиум.
Jas Kako Sto znam celata vlast vo gradot odnosno mnozistvoto vo gradot Skopje go imaat sovetnicite na Vmro Dpmne I Arsovska.A isto I direktorot na jSp koj ima obvrski sprema privatnite prevoznici. Na tie lugje I'm se dolzi I nie gragjanite treba javno dagi podrzuvame a ne da kjutime. Ova utre na sekoj od nas moze da mu se desii. Nekoi raboti Kako parnoto gi orezede Vladata no nemoseze. Ili nova lokalna vlast da barame ili problem ot da I'm se resi da ne Bude utre nas tovar pa nie gragjanite da plakjame.nNe mozze vekje ako nekoj e kriv da ne odgovara.n
Не знам кој ги праќа ама децава ептен изгубија. Една нормална недела не може да имаат, и тоа цело време има дојави во истата смена, само во истите две генерации што одат заедно во смена, во другата никогаш немало. Тоа ми е чудно како баш така погодуваат.
Добро ете(иако не е добро), штом не можат да најдат кој испраќа мејлови со закани, како инаку можи да се справат си ситуацијава неспособниве? Ова тренд стана, како тргна сега секој ден ќе има дојави изгледа.
Игнор на дојавите би рекла и кој се заебава ќе престане, веројатно. Ама од друга страна па не смее да се игнорираат такви дојави, увек се должни да проверат макар и 50 пати да се случат.
https://telma.com.mk/2022/12/12/zak...hto-ja-vodi-rusija-smeta-profesorot-dujovski/ абе важи, сеа Цацко е крив хахахахахахахаха Русија ќе се замара со нас, алоо добри ли сте со главата они неспособни, со месеци се зафркаваат и трауматизираат народ, Русија им е крива За Македонецот, секоооооогаш, ама секогаш, е некој трет крив еден да има муда да си превземе кривица, кукавички народ загреота, мрш
Прво синот на Зајче, сега госопЖата на Таче ќе имала бизнис за струја. Ејјј абе маме ни е*аа на суво не бричат.
Место ние да им ебеме матер, они на нас ни ебаваат матер овие забеганиве па https://www.slobodenpecat.mk/mon-im...-izgubenite-chasovi-poradi-dojavite-za-bombi/ ноќна школа нека воведат за да се надокнади Добри ли се со главата
Почнале да исклучуваат струја, страшно секој ден го пробушуваме дното https://kanal5.com.mk/evn-pochna-da...i-zheleznica-od-utrinava-e-bez-struja/a560184
Нов ден, нови дојави за бомби. Многу родители во поблиското опкружување одлучија и да не ги праќаат децата на училиште, се додека не се “стабилизира” ситуавијава. Секојдневни дојави за бомби, исклучување на струја, блокади на патиштата… државата во распад.
Пак дојави за бомби во школиве, ова веќе излегува од контрола се мислам дека е намерно за да направат паника меѓу луѓето. Не знаат како учениците да ги пратат дома на онлајн настава. Токлу неспособна влада до сега немало ова е брука и срам.
Одличен текст од Ит.мк за бомбите. Иако пишале дека не сакаат да шират шпекулации, убаво објаснија од технички аспект дека ова брзо и лесно се решава. "Од технички аспект, знаејќи дека анонимност на интернет е прилично тешка ако не и невозможна работа, откривањето на сторителите не би требало да претставува преголема пречка дури и при VPN конекции ако се стави како приоритет за една држава која има стабилна државна ИТ инфраструктура и добри меѓународни односи со други државни инстутиции во кои се лоцирани дел од VPN и мејл серверите што се користат при ваквите дојави, со цел навремено да се преземат потребните акции. Ако не наоѓање на сторителите, барем некои подобри показатели за што поточно станува збор и од кој правец (локално или интернационално) доаѓа заканата треба да се достапни."
Зошто се си мислам дека е добро смислено сценарио да ги шутнат децата повторно дома на онлајн настава.
Мицкоски и се заканувал на Данела? Ќе ја влечел по улици кога ке станел премиер?! Истата таа која тие ја инсталираа за градоначалник? Зошто никој не реагира од невладините лицемерни здруженија за ова, ај разбирам иритантна, ама жена е, зошто не се реагира за правата на жената сега?
А, тоа што е жена значи дека мора да ѝ се верува? И тоа личност која без трошка жал остави луѓе без пари и ја префрли топката кај други?