Не ги сфаќам луѓето. Денес вејат македонско знаме, утре најголеми Бугари се прават. Колку лош народ сме. Синдром на самоуништување.
Знаеш што е најтажно? Командантот на полкот што ги стрелал момчињата во Ваташа бил од Паланка, а одредот бил доминантно составен од Македонци, од тука. Истото се случило и со Невена Георгиева Дуња, тие што ја убиле биле Македонци. Отсекогаш сме страдале од свои издајници, кодоши, и ѓубриња. И дечкото сега во Охрид бил член на ВМРО, протестирал на сите протести за Македонија. Пишувал и активно ја сакал и бранел Македонија, и истиот сега се продал за ситни пари на Бугарите. Првин треба нашите продадени души да ги исчистиме од било каква јавна функција, после другите.
Со вакви ли ќе релаксираат односи? А, бе треба откази да летаат и да се преземат правни дејствија. Нашиве се будали што ќутат.
А што вика Спасовски, првин да ги разгледал сите информации, па Советот што ќе кажел, па Ванѓа што ќе рече... А оној европратеникот најотворено му се заканува на Стевица со сервирање куршум. Мртов ладен, без виткање во обланди, без двосмислени изјави. Не, стварно, ако дозволат влез на вакви ликови и ако им останат устите зашиени при вакви закани, заслужуваат да им се случи се што ќе им посакаат татарите. Ич око нема да ни трепне.
Ви реков јас за паштета се продаваме. Толку сме наивни. Ај ќе видиме како ќе поминеме на 4 февруари. За ова се криви „обесправените“ Македонци што „мораа“ да земат пасош оти ќе умреле за леб. Ете ти сега, само се повикуваат на некое малцинство. Дури сега доаѓаат проблеми. Нема врска веење на знамиња. Си вејат знамиња, си пеат „Земјо македонска“, а утре ги гледаш ќе те продадат за ситно. Нестабилни. Кој да не цени? Ќе видам сега што пишуваат по портали во регионот и под портали секако.
Како дозволуваат бугарската фондација Македонија да отвора клубови по градовите тука, дали виделе какви работи негаторски пишуваат за македонскиот јазик и за нас. Нашите малцинства секаде обесправени и третирани како непостоечки. Уште со Центарот за македонски јазик во Грција, кога го одобри судот демек Заев и компанија се китеа со туѓи перја, а самите тие се откажаа и со прст немаат мрднато за нашите таму, ама ете и тој Центар го осопруваат сега и нема ни да дозволат да се отвори, зошто автоматски ќе значи и македонско малцинство таму, а Грција и Бугарија не признаваат никакви малцинства кај нив, а камо ли да им даваат посебни права, само нас ќе ни ставаат вето и ЕУ ќе ни бара бугари во устав и милион услови и откажување од идентитет и име и историја, фарса, па има ли уште некој кој верува во тие бајки за светла иднина во ЕУ, освен оние кои пари земаат за да ни сервираат такви бајки.
Јас не знам зашто нашиве чекаат бељи да се праават, нека излезат нека кажат нема да може да се оди освен македонската делегација и тоа е тоа. Него им одговара ли вака изрежирани настани ви е*ам сељаците.
Искористија една обична тепачка за да не оцрнат нас и да направат драма, а ние нормално за да им се умилкуваме, ќе го затвориме детето.
жално, стварно ми е најмногу жал за децата млади Македонци што си ја сакаат државата и што се бунтовни, за ваква држава не вреди со прст да мрднеш!
Точно, дефинитивно се повеќе и повеќе гледаме дека не вреди, тие што треба најмногу да се замараат не докрајчија..
Ни сме ги исчистиле нашите, ни ќе ги исчистиме. И Гоце го продадоа на турскиот аскер и стотици други војводи... Па подоцна партизаните на бугарите, па 2001 во крвавите масакри на каков суров и подмолен начин ги местеа да загинат наши деца.... Гнасен народ сме, апатичен и несплотен, ама и што да очекува човек од народ кој во минатото сменувал вера за "канта сирење". Тоа е. Ќе си полае вака човек за да се олесни, нема друго
Браво до кое дереџе дојдовме https://a1on.mk/macedonia/video-ime...QS53WiOSrMyV_ihlxrJbvvOdb4Bo4&mibextid=l066kq Пак да отварате Устав Мрш
Идиоти глупи. Море легни го тука доле на земја, навреда на службено лице, искрши му ги ковчињата па ќе меле зелени пак.. Исфрустрирана сум од ситуацијава, до кога ќе го продаваат дупот политичариве...
Im se derat.vo faca,gi fregat,mu vregat cela drzava i on mu molci.... da w Mk graganin do sega ke bese na zelja so lisici i ke go obvinea za terorizam i vreganje na drzavata...a koga e stranski drzavjanin ke mu se obrakat so gospodine mameto vi vase drzavjanstvo si mrazam od vas
Ако им е. Ич да не ги пуштаат, нека зовријат. Ете еден привеле, па и ќе се тепал со полицајците. Сељачиште.
Jas nemam Bg pasos ama da ti kazam iskreno ne bi trebalo da im doaga da gi iskinat,sekoj se bori za podobro,jas posle 36 god vo ponedelnik zdravje Boze ke se potpisam za otkazuvanje na Mk drzavjjanstvo i veruvaj ic oko nema da mi trepne poso nasevo drzavce toa go napravi