Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    12.872
    Тој што е спремен да потпише лажна изјава за националност или било што друго, е криминалец, крши закон и крај.

2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Доста ги бранете погранични работници, во било која држава. Не се во право, 4 саати да чекаш на -3. Летото со мои очи видов, на европска граница, 1ч и 30м , чекаше автомобил на +30 , со бебеце штотуку родено во автомобилот. Полицаецот се криеше позади барака, само за да не ја отвори рампата.
    Нема луѓе повеќе. Сатани има колку сакате. Не само на граница , и во администрација, и во маркети, и во болници. На мој термин одиш, пред тебе уште 3ца , кои не се упте влезени, затоа што 2ца влегле со по 100€ на рака. И сега вие паѓате на финти на Инфомакс? Одамна го избришав, уште кога дигна прашина за криптовалутите што се копале во ГТЦ, и потоа го снема. Така прај за секоја тема.
    Повеќе патувајте, помалку ТВ, има и нешто розево во овој свет. Обичните граѓани во другите земји не ги интересира политика. Кога ќе има кажам во Унгарија дека сум од Македонија, ми викаат ааа Груевски - Орбан биг френдс, милионс еурос мада фака, и се смеат и си ја бркаат нивната работа.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    12.872
    И мене еден во срцето на Европа ми кажа дека немал поим каде е Македонија, па почна да ми спушта селски муабети, со намера да ме понижи дека сум од земја надвор од ЕУ и тоа на сред презентација. Кога дипломатски почнав да му враќам, му падна вилицата, оти им кажав дека имаат свои слабости ако се во ЕУ, почнав да му бројам што се не ми се допаѓа кај нив, па немаше што да ме навреди, ми плесна дека сме имале војна во 2001 година. Прво не знае кај е Македонија, ама после знае и за војната, како и зошто. Ако сам не се браниш, никој нема да те брани.

A нели тврдеа дека Вапцаров е Бугарин, дури и внук му го носеа да потврди пред камери. Па ако е Бугарин, зошто Бугарите му го демолираа клубот?

На christinnn, Merten, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  4. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    4.265
    Мене ме чуди како не им текнува на тие со бугарски пасоши да гласаат во Бугарија за партии со про - македонски програми, или барем да не се анти македонски. Замислете ги шокираните лица на бугарските пребројувачи и политичари кога ќе видат дека омо-илинден или некоја слична им влегува во парламент :rofl:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    12.872
    Ова го дискутиравме дома. Арно ама Бугарите имаат пресметано дека тие луѓе може да отидат да гласаат за македонска партија, па затоа не дозволуваат регистрација на ОМО Илинден Пирин и да одат на избори. Максим убаво ги среди. Бил во БНТ на емисија вчера. Водителката сигурно се кае што го поканила на емисија.

Последна измена: 5 февруари 2023
    На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    928
    Зошто единствена цел им е да заминат од Македонија (и во ред е ги разбирам).
    Ама и да гласаат бугариве се ќе направат за да се тие гласови неважечки. Исто како што не ги применуваат пресудите од Европски Суд или кој и да беше таму, во корист на Македонците кои живеат во Бугарија.

7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Браво за твоите дипломатски одговори.
    Има онлајн да ги изгледам?

8. Hacon

Hacon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    540
    Има линк од емисијата?

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    12.872
    Оди кај Максим на фб страничката, ја има цела. Арно им кажа.

10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Нашиве безкичмењаци, слабаци на власт што се, се единствени одговорни за тоа што секој не гледа од високо и не третираат со омаловажување.
    Да дозволиш смрдени Татари да ти мочаат по државата на самиот праг од истата - нема нигде.

11. Carry

Carry Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    33

Вапцаров бугарин???

12. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    928
    Па библиотеката сред Банско им се вика Никола Вапцаров..

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    12.872
    Бугарите така тврдеа кога се отвори македонскиот клуб со име на Вапцаров, а сега истите Бугари го демолираа клубот. Самите се демантираа. Нашиве политичари да ги прашаат зошто му го демолираа клубот ако е Бугарин како што велеа.

Не можам да ја најдам, може е тргната од јутјуб. Имаше една емисија каде Бугари дебатираат за Вапцаров. Една од присутните на емисијата кажа дека бил Македонец, дека во тетратката му пишувало македонска крв, македонска земја, по што до крај на емисијата веќе не и дадоа збор на жената воопшто и ја искараа дека Вапцаров по нивно сакал „да создаде македонска држава од Бугари“, дека таа не ги разбирала работите.

14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    15.960
    Класичен пример на избугарување.

15. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    928
    Работата е што во тоа време морале да се пишуваат Бугари, бидејќи не им било дозволено да се Македонци. Исто им ги менувале презимињата, како што ни ги менувале Србите, кога сме биле под нив.
    Е сега, преживеаните си ги вратиле своите презимиња и идентитет, освен тие што останале таму, бидејќи повторно - не смееле.

На Waverly Raven, Angie1432, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.849
    Почина еден од пациентите со цистична фиброза кои немаа лек. Неспособни кадри и неспособна влада на која ништо не и' е свето и, покрај се' останато, уште и со животите на луѓето си играат. Како што народ ги гласал и донел на власт, така можеме и, по брза постапка, да ги симнеме од власт, ама некако не сме народ со муда ко Французите.

На KateKane, Waverly Raven, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    2.971
    Со месеци нема ниту лекови и терапија за болните од рак, само за тоа слабо се зборува а и некако не се повеќе организирани.
    Ебати државата кога цел живот плаќаш здравствено осигурување и тој лек што ти зависи животот и ти е најпотребен, го нема..

На KateKane, nextredstyle и Billy Idol им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    126.577
    Е***е неспособните олоши.
    Да им се плукнам во министерлукот глуп. :@:swear:

19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Me nemase nekoe vreme no morav da iskomentiram a i site nie.!Ne samo da sedime komforni vo nasite pozicii no i da barame nestog i za drugite.!
    Kako ne im e sram na ministrite za zdrastvo da ne go najdat lekot za bolnite of cisticna fibroza? Sram i bryyjka i ministerot da si dade ostavka radibmoralna odgovornost i da se skrati burokratijata so tie lekovi.
    Zosto ne se gradi nov klinucki centar i na kogo mu znacat penali od gragjanite da plakjaat.da se izgradi nov klinicki centar

На Tanjamm и Серотин им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    15.960
    SRBIJA NAJVEĆI PRIJATELJ, BUGARSKA NAJVEĆA PRETNJA Sve veći broj građana Severne Makedonije skeptičan prema Evropskoj uniji

814.jpg

U Severnoj Makedoniji raste skepticizam prema Evropskoj uniji, a najveća pretnja zvaničnom Skoplju je Bugarska, dok se Srbija ističe kao najveći prijatelj, zaključak je rezultata istraživanja Evrometar, koje je agencija Brima sprovela od 12. do 27. decembra prošle godine.
    Prema ovom istraživanju, visokih 72 odsto ispitanika veruje da se Makedonija kreće u pogrešnom pravcu. U pogledu temeljnih društvenih vrednosti, visokih 61 odsto ispitanika smatra da nema demokratije. Povećao se skepticizam u pogledu ulaska Severne Makedonije u Evropsku uniju. Naime, 49 odsto se slaže da je ulazak u EU dobra stvar za zemlju, naspram 34 odsto onih koji tako ne misle.
    Imamo rekordno niske brojke u pogledu poverenja i odnosa građana Makedonije prema EU i odnosa prema samom procesu integracija.
    Na pitanje kakav je odnos EU prema Severnoj Makedoniji, najviše 65 odsto smatra da je to nepravedno i ucenjivačko, dok je onih koji smatraju da je fer svega 17 odsto, što su padovi i oscilacije od 20 odsto u poređenju sa na prethodne godine, rekao je izvršni direktor istraživanja Dimitar Nikolovski.
    Osim toga, 29 odsto ispitanika smatra da Makedonija nikada neće ući u EU, dok je 2021. taj procenat iznosio 17 odsto.
    Povećana je zabrinutost građana oko toga da li neka država ili međunarodna organizacija predstavlja pretnju za Makedoniju, gde 42 odsto ispitanika veruje da postoji pretnja, dok je prošle godine tako mislilo 33 odsto ispitanih.
    Kao najveća pretnja sa liste pominju se Bugarska (27 odsto) i Rusija (četiri odsto). Nasuprot tome, Srbija se smatra najvećim prijateljem sa 37 odsto
    I ove godine građani imaju najveće poverenje u Vojsku 39 odsto. Na drugom mestu su verske institucije sa 32 odsto, a sledi policija sa 21 odsto. Najmanje poverenja građani ove godine imaju u Tužilaštvo (7) i pravosuđe (6 odsto).
    Ispitanici imaju negativno mišljenje o borbi protiv korupcije u državnim institucijama u zemlji, odnosno 71 odsto smatra da institucije neuspešno vode borbu protiv korupcije, preneo je skopski portal Makfaks.

На doll.a и Tanjamm им се допаѓа ова.