Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Вучиќ е тепан стар волк, премачкан со сите бои. Не знам, постојано нагласува дека тој никогаш нема да го признае Косово. Политичар е, тактизира, досега игра паметно, титовски :)
    Ќе видиме. Можеби само купува време, влијанието на Балканот посредно е врзано со исходот на војната во Украина. И Вучко тоа добро го знае.

2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.724
    Допаѓања:
    14.174
    Признато, непризнато, Косово си формираше и војска. Криво, лево, ќе дојде ден и во НАТО ќе ги примат и во ОН. И јас сакам Приштина да е српска, да одам во шопинг, па да одам во Призрен, арно ама во оваа ситуација ни во Митровица не би отишла, затоа што Митровица има некаде 20.000 Срби и 100.000 Албанци. Тоа што направиле поделба на градот, колку да се каже дека и Србите имаат дел од Митровица, ништо не менува во безбедносна смисла.

Советникот на Курти кажа ако има Заедница на српски општини за толку малку Срби на Косово, тогаш во Македонија требало да има заедница на албански општини, па се повикуваше на бројки.

Додека да се формира Заедница на српски општини, ќе нема Срби на Косово, за жал. И јас сега можам да се убедувам дека Тетово е македонски град, арно ама џабе ми е, затоа што пописот си покажа дека Македонците се само 18%. Србите да го сакале Косово, ќе си седеле таму, немало да продаваат. И Македонците да си ги сакаа Тетово, Гостивар, Дебар, немаше да си заминуваат оттаму. Секој продаден човек и пропаднат човек во животот се теши дека друг е крив.

Последна измена: 13 февруари 2023
  3. Hacon

Hacon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    540
    Нормално дека ќе си заминуваат луѓе кога им се врши притисок да се иселат,секој сака да живее нормален живот.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.724
    Допаѓања:
    14.174
    Значи сепак е доцна? Требало навреме да се спречи заминувањето на Србите од Косово.

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.223
    ZNACI DOSTA VEKJE FYNKCUONERI POTRCKOVCI NA VLADITE DOSTA FUNKCITIITE HI GLEDAAT KAKO SRESSTVA ZA BOGATENJE
    A NIE GRAGJANIRE POSTO GI PLAKJAME OD NASI PARI NE TREBA DA KHUTIME TYKU JAVNO DA ZBORIME.!!
    DOSTA E SO PARTISKI VrABOTUVANJA ILI PREVRABOTEBOST VO DRZAVEN SEKTOR KONJRETNO ZA POSTA KADE NEMA POTREBA OD KADRI A SE PLAKHAAT TIE VRABOTENI OD DANOCI NA PRIVATEN SEKTOR.ZNACI DOSTA E VEKJE I EDNITE I DRUGITE SE ISTI.TREBA DA DOJDE NEKOHA NOVA PARTIJA KOJA KE BIDE RASTERETENA OD NISKI POENI.
    ILI NEKA RABOTAT KAKO STO TREBA Ili SITE NA KLOCI DAGI IZBRKAME.B

6. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    1.385
    Косово понапредно од нас B88503DA-94A5-4DED-8154-BB990A26CF65.jpeg

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. n.lauda

n.lauda Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2023
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    562
    Многу е чудна листата, и Шри Ланка е пред нас, и Белизе и уште многу други. А и 2-3 балкански земји имаат пад за околу 10-15 места, а 2-3 ги нема, веројтно се искачиле погоре, кон врвот

На Ursi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.098
    Допаѓања:
    17.425
    KJE GI IZBRKAME.B !1

Последна измена: 20 февруари 2023
  9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.223
    Redno vreme i DUi da se smenat od vlast i Albancite treba da se svestat deka nemoxe samo od nacionalna politika da se zivee.!

Se utepaa od vrabotuvanje vo drzavno i tenderi,poslednoto e da obvinitelstvoto da istrazi od kade mu se pari na bratot na grubi da zeme dukjan na ima na salterski rabotnik?

Tenderi vo cetiri oci megu nivni lugje pa za toa li gi glasamame da se bogatat na nas grb.!
    Treba obvinitelstvoto da ne mizi i da otvara predmeti!

На anaja1 и Ursi им се допаѓа ова.
  10. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    524
    Eve sega obvinitelot talat xhaferi junior ke otvori predmet protiv zoti grubi.

11. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    4.334
    И јас викам дека е редно време ама на жал Калето смета дека не е . Освен ако не се предомислат за наредни избори ама чисто сумњам.

Него врв ми е листава сега за јавни обвинители и судии. Синови,сопруги,роднини се напикано.
    Па уште Таљат на Јанушев му вика не можеш да му се фатиш на син ми на малото прсте. Дали тоа сериозно? Толку ли е кадарен син му?

На monibejbi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Кога членовите од бугарскиот тим во заедничката историска комисија треба да се сретнат со македонските колеги задолжително земаат таблети за смирување, вели бугарскиот историчар Кирил Топалов, кој е дел од бугарскиот тим.
    :rofl: :rofl: :rofl:
    https://www.slobodenpecat.mk/topalo...je-pred-sredbite-so-makedonskite-istorichari/

13. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.098
    Допаѓања:
    17.425
    На Tanjamm и Billy Idol им се допаѓа ова.
  14. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    485
    Колку може човек да биде лицемерен ? Ги слушам вчера и неможам да се начудам.Абе човекот додека беше претседател го викаа граѓанинот Трајковски, не го признаваа, сега се лигават на годишнината од неговиот атентат.Дно , не може по лицемерно .

На Lotus Girl, Tanjamm, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Пекарите се закануваат ако се замрзне цената на лебот ќе престанеле со произвоство. Бујрум нека престанат, без леб ќе преживееме ако треба ќе си месиме, ама они без работа што ќе прават? Субвенционирана струја плаќаат, помалку давачки не ја намалија цената го намалија лебот нема ни 500 грама. Најскап леб плаќаме.

На cresa-jagoda, Rama, Waverly Raven и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.390
    Стварно е скап. Зајдоа со цената.
    Дома ајде и така не јадеме многу леб, ама се почесто и во машина правиме свој леб откако се поскапи лебот. Едноставно поефтино ми е да купам брашно..бар знам и дека е без адитиви..

Вака и за зејтинот едно време замрзнаа цени што мене ич не ми беше битно, зејтин многу слабо користам.
    Викам никако да ми се погоди да замрзнат тоа што јадеме, што ми јадат децата...млеко, јогурт, млечни производи, кашкавалот стана луксуз..
    Зеленчукот е прескап-краставиците и патлиџаните не име сезона ама сепак-250 кг краставица беше, сега е 200. Кромидот беше негде 70 денари кг...кромид...
    Прееска една краставица купив, колку за децата за салата, им збоктиса се зелка, морков, марула сакаат да сменат..70 денари ја платив...
    Овошјето исто - бананите цела зима се 90-100 денари...јаболките ако не се на скапување се бар 50-60 за кг....

Без леб можам и без зејтин, ама без свежата храна тешко..
    Да не зборуваме што почнаа пости..мислам дека дури и намерно покачуваат за вакви периоди, што е крајно безобразно. Исто е и за бадник..

Од муслиманите трговци како не зедоа пример христијанскиве...секој пост храната им е со снижени цени, со акции плати едно добиј две и сл..да има и сиромав богата трпеза за ифтар..

На sweet dreams **, IRBBB, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    14.093
    И сега од утре нема леб да има? :rofl:
    Не се нормални… :|

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Во мое село, леб ни за лек нема денес:D
    Тоа е, кој знае да си меси, дома ќе си меси, ем хигиенски, ем без 300 адитиви, кој не знае (како мене) ќе чека од домашните да му месат:rofl:

Туку, деновиве уште една улица ни замина јабана, браќата ни ја преименуваа улицата Војдан Чернодрински, во таму некојси нивни.... Мераци, сВе за љубав и мир у кучи:sun:

На Konfetka, VDT2906, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Да живее Мајмундонија!!!

На Okica и Rama им се допаѓа ова.
  20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    81 дојави за бомби.
    Јака ви душа на сите родители. А на децата, тешко нив, години немаат салам час одржано.

На doll.a, cresa-jagoda, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.