Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Вучиќ е тепан стар волк, премачкан со сите бои. Не знам, постојано нагласува дека тој никогаш нема да го признае Косово. Политичар е, тактизира, досега игра паметно, титовски :)
    Ќе видиме. Можеби само купува време, влијанието на Балканот посредно е врзано со исходот на војната во Украина. И Вучко тоа добро го знае.

2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Признато, непризнато, Косово си формираше и војска. Криво, лево, ќе дојде ден и во НАТО ќе ги примат и во ОН. И јас сакам Приштина да е српска, да одам во шопинг, па да одам во Призрен, арно ама во оваа ситуација ни во Митровица не би отишла, затоа што Митровица има некаде 20.000 Срби и 100.000 Албанци. Тоа што направиле поделба на градот, колку да се каже дека и Србите имаат дел од Митровица, ништо не менува во безбедносна смисла.

Советникот на Курти кажа ако има Заедница на српски општини за толку малку Срби на Косово, тогаш во Македонија требало да има заедница на албански општини, па се повикуваше на бројки.

Додека да се формира Заедница на српски општини, ќе нема Срби на Косово, за жал. И јас сега можам да се убедувам дека Тетово е македонски град, арно ама џабе ми е, затоа што пописот си покажа дека Македонците се само 18%. Србите да го сакале Косово, ќе си седеле таму, немало да продаваат. И Македонците да си ги сакаа Тетово, Гостивар, Дебар, немаше да си заминуваат оттаму. Секој продаден човек и пропаднат човек во животот се теши дека друг е крив.

Last edited: Feb 13, 2023
  3. Hacon

Hacon Истакнат член

Нормално дека ќе си заминуваат луѓе кога им се врши притисок да се иселат,секој сака да живее нормален живот.

Осе likes this.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Значи сепак е доцна? Требало навреме да се спречи заминувањето на Србите од Косово.

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

ZNACI DOSTA VEKJE FYNKCUONERI POTRCKOVCI NA VLADITE DOSTA FUNKCITIITE HI GLEDAAT KAKO SRESSTVA ZA BOGATENJE
    A NIE GRAGJANIRE POSTO GI PLAKJAME OD NASI PARI NE TREBA DA KHUTIME TYKU JAVNO DA ZBORIME.!!
    DOSTA E SO PARTISKI VrABOTUVANJA ILI PREVRABOTEBOST VO DRZAVEN SEKTOR KONJRETNO ZA POSTA KADE NEMA POTREBA OD KADRI A SE PLAKHAAT TIE VRABOTENI OD DANOCI NA PRIVATEN SEKTOR.ZNACI DOSTA E VEKJE I EDNITE I DRUGITE SE ISTI.TREBA DA DOJDE NEKOHA NOVA PARTIJA KOJA KE BIDE RASTERETENA OD NISKI POENI.
    ILI NEKA RABOTAT KAKO STO TREBA Ili SITE NA KLOCI DAGI IZBRKAME.B

6. Ursi

Ursi Популарен член

Косово понапредно од нас B88503DA-94A5-4DED-8154-BB990A26CF65.jpeg

Tanjamm likes this.
  7. n.lauda

n.lauda Истакнат член

Многу е чудна листата, и Шри Ланка е пред нас, и Белизе и уште многу други. А и 2-3 балкански земји имаат пад за околу 10-15 места, а 2-3 ги нема, веројтно се искачиле погоре, кон врвот

Ursi likes this.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

KJE GI IZBRKAME.B !1

Last edited: Feb 20, 2023
  9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Redno vreme i DUi da se smenat od vlast i Albancite treba da se svestat deka nemoxe samo od nacionalna politika da se zivee.!

Se utepaa od vrabotuvanje vo drzavno i tenderi,poslednoto e da obvinitelstvoto da istrazi od kade mu se pari na bratot na grubi da zeme dukjan na ima na salterski rabotnik?

Tenderi vo cetiri oci megu nivni lugje pa za toa li gi glasamame da se bogatat na nas grb.!
    Treba obvinitelstvoto da ne mizi i da otvara predmeti!

anaja1 and Ursi like this.
  10. truffles

truffles Истакнат член

Eve sega obvinitelot talat xhaferi junior ke otvori predmet protiv zoti grubi.

11. doll.a

doll.a Популарен член

И јас викам дека е редно време ама на жал Калето смета дека не е . Освен ако не се предомислат за наредни избори ама чисто сумњам.

Него врв ми е листава сега за јавни обвинители и судии. Синови,сопруги,роднини се напикано.
    Па уште Таљат на Јанушев му вика не можеш да му се фатиш на син ми на малото прсте. Дали тоа сериозно? Толку ли е кадарен син му?

monibejbi likes this.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Кога членовите од бугарскиот тим во заедничката историска комисија треба да се сретнат со македонските колеги задолжително земаат таблети за смирување, вели бугарскиот историчар Кирил Топалов, кој е дел од бугарскиот тим.
    :rofl: :rofl: :rofl:
    https://www.slobodenpecat.mk/topalo...je-pred-sredbite-so-makedonskite-istorichari/

13. Bratot

Bratot Форумски идол

Tanjamm and Billy Idol like this.
  14. Okica

Okica Истакнат член

Колку може човек да биде лицемерен ? Ги слушам вчера и неможам да се начудам.Абе човекот додека беше претседател го викаа граѓанинот Трајковски, не го признаваа, сега се лигават на годишнината од неговиот атентат.Дно , не може по лицемерно .

15. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Пекарите се закануваат ако се замрзне цената на лебот ќе престанеле со произвоство. Бујрум нека престанат, без леб ќе преживееме ако треба ќе си месиме, ама они без работа што ќе прават? Субвенционирана струја плаќаат, помалку давачки не ја намалија цената го намалија лебот нема ни 500 грама. Најскап леб плаќаме.

16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Стварно е скап. Зајдоа со цената.
    Дома ајде и така не јадеме многу леб, ама се почесто и во машина правиме свој леб откако се поскапи лебот. Едноставно поефтино ми е да купам брашно..бар знам и дека е без адитиви..

Вака и за зејтинот едно време замрзнаа цени што мене ич не ми беше битно, зејтин многу слабо користам.
    Викам никако да ми се погоди да замрзнат тоа што јадеме, што ми јадат децата...млеко, јогурт, млечни производи, кашкавалот стана луксуз..
    Зеленчукот е прескап-краставиците и патлиџаните не име сезона ама сепак-250 кг краставица беше, сега е 200. Кромидот беше негде 70 денари кг...кромид...
    Прееска една краставица купив, колку за децата за салата, им збоктиса се зелка, морков, марула сакаат да сменат..70 денари ја платив...
    Овошјето исто - бананите цела зима се 90-100 денари...јаболките ако не се на скапување се бар 50-60 за кг....

Без леб можам и без зејтин, ама без свежата храна тешко..
    Да не зборуваме што почнаа пости..мислам дека дури и намерно покачуваат за вакви периоди, што е крајно безобразно. Исто е и за бадник..

Од муслиманите трговци како не зедоа пример христијанскиве...секој пост храната им е со снижени цени, со акции плати едно добиј две и сл..да има и сиромав богата трпеза за ифтар..

17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

И сега од утре нема леб да има? :rofl:
    Не се нормални… :|

Rama likes this.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Во мое село, леб ни за лек нема денес:D
    Тоа е, кој знае да си меси, дома ќе си меси, ем хигиенски, ем без 300 адитиви, кој не знае (како мене) ќе чека од домашните да му месат:rofl:

Туку, деновиве уште една улица ни замина јабана, браќата ни ја преименуваа улицата Војдан Чернодрински, во таму некојси нивни.... Мераци, сВе за љубав и мир у кучи:sun:

19. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Да живее Мајмундонија!!!

Okica and Rama like this.
  20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

81 дојави за бомби.
    Јака ви душа на сите родители. А на децата, тешко нив, години немаат салам час одржано.