I ne samo toa koga nekoj kje bara pogolema plata kazete ne zasluzuva toj, funkcionerite uspesno si ja zadovoluvaat normata, sekoj den sme posirimasni. Ama jbg tie rabotat, ovie drugive nisto malku e, malku, kakva glava takva kapa, videte sega koj od kogo zema plata i kolkava e.
Со ваков народ и ова што го имаме ни е многу. Овие ќе покачуваат по 1000 ЕУ а другиве ќе ги лажат со 3 ден поефтини макарони. Лек за ова е само улица кршење палење тепање и поливијата треба да биде на страна на народот бидејќи и на нив ништо не им покачија.
Јас како шо гледам голем дел од институциите се на протести или штрајк, ама секој за себе. Да е паметен некој да ги собери на исто место.
https://mkd.mk/node/512703 Не знам како не им е срам Како идат у маркет, у аптеки, по молови, по паркови, како ги гледаат комшиите у очи? И ја за некои работи неам срам, ама ова е некст левел..
Тоа што немаат страм немаат ама па со ваков народ кој кубурот го чува за лоши денови па и страв немаат. Во секоја друга држава досега и уставен суд и влада се ќе запалеа.
еее.. ама треба некому да му текне да го собере народов зборено е ова, се вртиме у круг. Ќе искочиме колку? 200,000? и толку да сме, да напраиме нешто корисно ама не е фер да искочиме ние шо неаме шо да изгубиме, пошо си патиме од тие со книшките искрено, колку и да ме судите, ич гајле не ми е ако некој остане без работа ради таа мочана книшка, пошо луѓе БЕЗ ЖИВОТ остануваат, без член од фамилија ако треба да мерам ручек денес, и нечив живот, идам на живот пошо од тие партиски лижења на гзови, стигаме до најтешката камата, а тоа е човечкиот живот и ме заболе шо некој има 10 души дома, и чекаат на него, пошо некој има и дете, и мајка, и татко, шо завршуваат трагично ради нивните глупости. иди работи било шо бе, сите се запнале за канцелариска работа, немаат сите префернции за тоа како не сфаќаат еве ја неам за музика, за цртање, за пеење, па сеа треба да идам пред Филхармонија да се тепам за микрофон, и да пукаат стакла таму? Не, ама затоа како коњ учам за тоа шо ме бива и шо го сакам, едноставно знам колку можам и за шо ме бива ќе речат ,,ама минималец ама знаеш деца иаме'' да, деца, ама не мислат на туѓите деца, коа се вработуваат на позиции за кои не се кадарни. Да почнеме од тоа дека не знаат извод на матични да извадат, не знаат зграда ко шо треба да напраат, неаме асални доктори, не знаат да испланираат буџет, а да не завршиме со долгови до гуша на 31.12, не знаат да напраат план кога треба да се копа, да не го заглавиш цело Скопје у гужви, не знаат кое дрво више да го исечат, за да никне облакодер да може да лапаат пари од станови преку глава ми е више бе ми е страв да се разболам, ми е страв да не ме рокне некој,а да не ме лежи, ми е страв утреден најобична документација да не ми заебат, и да ми пролонгира нешто дупло и у странство го има ова, ама не е исто коа сте 1,800,000 и лесно ги афектира другите, и коа сте 60,000,000
Мислам дека се работи за спинови на ситуации пуштени на најјако само за да може да се заборави покачувањето на платите на функционерите, тоа што алијанса на албанците и беса бараат изедначување на албанскиот со македонскиот јазик, и се ок со внесување на бугарите во устав и ред други скандалозни настани.
Групата која праќала дојави за бомби била поврзана со една политичка партија. Ахх, која ли е...И кој им е мотивот? Треба да дознаеме и да не ги гласаме.
Не мислев на сите, од овие само едно се случило. На тоа мислев. Наеднаш пуштени вести за да се заплаши народ, а половина од нив излегоа невистинити.
И вака се чува мајчиниот јазик. Забрана за употреба на странски зборови (првенствено англиски) во службена комуникација, официјални документи, имиња и акроними на работни позиции.. бидејќи со тоа се понижува и навредува италијанскиот јазик. И секој со функција во државна администрација мора да има завидно ниво на писмено и усмено владеење на италијанскиот јазик. Е ова е тоа кога ќе ти се смачи да се расправаш со неписмени напикани во институции, и превземаш прав чекор: https://nezavisen.mk/italija-zabranuva-upotreba-na-stranski-zborovi-kaznata-100-000-evra/
Е, ваков претседател ни треба. Не ни треба лигле што цело време ќути и игра на партиската мелодија. Уште и ние ко народ да не ќутиме, ќе биде поарно. Да не им дозволиме на Бугарите.