Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Еве какви ликови се ставени во работните групи за уставни измени. Ако уште се прашувате зошто сме таму каде што сме, еве зошто сме.

Тази дупка, не е дупка. :)

На dea.18, doll.a, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    127.343
    Професоркава воопшто не е стручна за да биде дел од работната група. Плус има тежок карактер кој никој нема да може да го трпи. :D

3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Нема врска стручност, иако сите нестручни ги испикаа. Него, и магаре да стават кое ќе ги брани интересите на Македонија ќе заврши повеќе работа од овие кои се таму поставени за ова да помине глатко, и да прифатиме се што ни сервираат.

На NoirSerpentine, Bitter-Sweet, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    716
    https://skopje24.mk/shestooddelencite-od-septemvri-nema-da-ucat-istorija/

Вака се претвораат млади здрави генерации во аморфна маса обезличени модерни тик ток дегенерици. Одсечи им ја историјата, националноста и религијата и ќе добиеш распад полупроизвод од луѓе.
    Машала како напредуваме секоја чест следно ќе биде родовата идеологија и лгбт бракови и посвојување на деца од истите европските вредности во полн елемент . :clap:

На ines.h, Егеецот, doll.a и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    13.050
    Скоро пет месеци чекаме за едно документче од државна институција. Ужас. Неписмени. Арно им правеше една моја колешка, ги навредуваше административците, маст им вадеше.

6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Зарем постои држава во светот што нема предмет историја? Само нашиве најпаметни од цел свет? Браво, што да речам!

7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    2.430
    Не знам како е сега ама во неколку држави е вака. Не знам точно дали и историја ама повеќе неповрзливи предмети се соединети во еден и сето тоа се прави затоа што после таа каша и попара од информации ретко кој има квалификации за повисоко образование. На економиите им треба работна рака и тоа е еден од начините. Во Македонија конкретно има вработени толку нестручни лица и без ова ама им требаат гласачи па покрај бришење на историја и дополнително отапување на мозоците на младите, одат со оваа опција.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    13.050
    Значи ако не добијам одговор од институција во скоро време, а чекам пет месеци, спремна сум и во амбасади да ги пријавам. Се јавив во ресорно министерство, пријавив, втор ден молк. Никаков одговор нема. Утре пак има да ги барам. Така е кога секакви козари стануваат административци. На прва кривина, штом не се способни еден документ да издадат и тоа во рок од 5 месеци, готово, ресорното министерство како да го нема. Тоа е се на клоци да се исфрли од државно и наредни 20 години да не видат ни денар, ни леб, ни ништо.

На monibejbi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    16.141
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    13.050
    Јас се утешив, видов македонско знаме во Чаир. Добро е што го ставиле македонското знаме, многу пати го забораваат. А зошто го продадовте Чаир бе скопјани? Вјоса вели Србите на Косово имале многу права, а биле 3-4%. Денес тоа го изјавила кај нас. Тетово и Чаир колку Македонци имаат? Ќе и текне истото за Македонците ќе го каже.

12. Hacon

Hacon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    540
    Чаир не е продаден,туку етнички е очистен.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    2.152
    Da prestane vekje i da ne bideme kako gragjani partiski piuni.Da se osvestime i da prestanat da ne delat nas gragjanite kako partiski poltroni..Da barame glasno i koga ke dojdat izbori da prestane partiski vrabotuvanje da se prestane so trguvanje po partiska linija i da prestanat da se vrabotuvaat taka tuku da bide isklucivo po kvalitet.

Zatoa stanavme do vakviv stepen da nemame nikakvo zdrastvo sudstvo obrazovanie.
    Da se napravi remont vo sudstvoto o da prestanat vlijanie samo od partijata..zasto ja razrsesija dameska sudijkata?
    Koga ke se nabavi trikafta za kriticno bolnite?
    Da prestanat da se zglelumaat plati na ministri funlcioneri i platite po tie upravni odbori da se namalat.Se e toa na steta na nasiot budjet a toa se nasi pari i ne sme nekoja bogata drzava.
    Mora nekoi raboti glasno da gi barame.cRemonta na celiot sistem.C

Последна измена: 27 април 2023
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    2.152
    Zatoa da prestaname da gi glasame i ednite i drugite i da dojde nekoja koja ke gi iskoreni ovie raboti.

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    13.050
    Имам роднина што уште живее во Чаир. Во 2001 година Албанец ја мерка жена му во автобус, извадил џебно ноже, си го пафтал во раце да ја исплаши, откако се симнала манијакот почнал да ја мава. Таа била со детето кое имало само 5 години. Среќа некое возило му го попречило патот, женава успеала да избега. Уште се во Чаир и не планираат да се селат. Многу луѓе знам што продале имот испод цена и се мавале во гради. За мене се тоа будали. Шитни имот испод цена, отиди во минус едно 10.000 евра и бркај работа, ќе те биде. Македонецот не си ги цени парите, сонародниците, државата...

16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    2.152
    I da se osvesyime ednas zasekogaa kako Makedonci Dui treba piditno da se trgnat od vlast kancer vo drzavata se nafatija zivo ako treba i siroka koalucija neka se napeavi evropska agenda zgresija sto im gi dadoa site vazni resori na Albancite.BMakedonce osvestise cuknete si jaglavata

17. Егеецот

Егеецот Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    107
    Никакви темелни промени нема да се направат у државичкава без револуција.
    По правило, секоја револуција најпрво започнува од младите (средношколци и студенти)
    Кога беа протестите летово за францускиот договор, отидов на протест да пополнам 1 метар квадратен ако ништо друго, но и затоа што сакав да видам каков тип на луѓе доаѓаат на протест.

Секој ден после 7 одев да видам колку луѓе има (затоа што со бројки лесно се манипулира по медиуми) и колкава беше староста на просечниот човек што протестира.
    Груба проценка, староста од тоа што го видов беше околу 45-50 години, додека стари баби и дедовци со искривени кичми се бореа колку толку да спасат барем нешто што остана не продадено, младите се дрогираа по цркви на Д-Фест кој беше баш тој период.(исклучок на младите кои беа на протест)

Кај беа тие Македонците што се чукаат во гради кога Вардар освојуваше европско во ракомет или кога игравме европско во фудбал?
    Никакви Комити, Фемили, Чкембари, итн.. единствено што видов беше едно знаме на навивачите Војводи од Тетово и огромен респект за нив, али тоа се беше во премал број за да има некој ефект.

Сума сумарум, сите сме веќе исклучени од животот во заедница, секој за него гледа само(нормално и јас во многу случаи) и мислам тоа ќе биде тоа што на крај и ќе ни пресуди.
    Ќе продолжиме да бараме спас надвор од овде и ќе се празниме и изумираме се додека не не снема целосно, што многу можно да биде и во мојот животен век, за жал.

На ines.h и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    13.050
    Ким Мехмети за БГНЕС кажа дека не може да ја види Македонија каде ќе биде за 30 години. И јас не можам. Само Господ може да ја спаси државата, македонскиот народ кој поддржува референдуми и сецесии по светот, заслужува да ја изгуби пола Македонија, која веќе ја продал за пари. И во Тетово не ни имало превод на македонски јазик при посетата на Вјоса Османи. Епа за 17% Македонци во градот, и три новинари Македонци на настанот, не се мачат да организираат превод.

На ines.h и Егеецот им се допаѓа ова.
  19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    4.108
    Најверојатно не си живеела во Чаир.
    Јас живеев баш во Чаир. Се просветлив одкако се преселив во друга населба.
    Меѓутоа не е тоа работата дека не ги цениме парите. Ко што кажав не си живеела по се изгледа.
    Знаеш што значи да не можеш ко што пиша во автобус да влезеш зошто одма те гледаат не е битно што си по тренерки и што се ко хиени неиживеани со урлање,мавање што уште не.
    Не дај боже да се дотераш и искочиш во град. Такси зимав од пред врата да ти кажам .
    Доаѓат Рамазанските пости мира се нема. До 3 саат сабајле додека не се најадат урлаат деца викаат со топки маваат во ѕид. Со еден збор хаос.
    После тоа се е на албански ти си таму граѓанин од втор ред.
    Твоите роднини како седат не знам мене уште тоа фалеше да ми се деси и тек тогаш на татко ми ќе му кажев поидтно да продава стан. Али ете преживеавме некако.
    И баш кажав тука во ваква населба никад дете нема да растам .

На Hacon и dea.18 им се допаѓа ова.
  20. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    2.180
    За сите што регираат на (не) законското разрешување на Весна Дамева имам едно прашање: Каде беа да реагираат на (не) деловничкиот избор на Талат Џафери!?

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.