https://novatv.mk/komandant-sirski-...peh-na-krilata-na-bahmut-borbata-prodolzhuva/ Поздрав од „освоен Бахмут“. Убав ден.
Ima li nekoj da se pozamimava dali Obvibitelstvoto ili biro za javni nsbavki kakov e toj tender od 2 milioni evra koj se dava na firma od Kicevo kade nadlezen e Ejup Rustemi od drzavni p atista od Dui Kako si se nafrlaat taka brojki na tenderi mislis sinki privatni pari se pa pravi sto sakas. Treba da se reagiravi za sekoj eden tender koj e od drzavni pari mora da barame otcetnost! Treba nekoj da istrazi ne da se stavat pari vo djeb.n! Ne samo politicarive da go zamajuvaat narodot so tie ustavni promeni!Ne sme degenibbre!
Vladata da go objavi dogovorot so Behtel i Enka.! Dogovorot kako sam proekt e preskap.! Vcera e objaveno ako e tocno se davaat mesecni primanja na nekkakvi majstoria platata im e 36 iljadi evra? Toa ne e premnigu za nas budjet? Toa e opteretuvanje za nasiot mozebi ovoj proekt trebal da se dade na nasa Makedonska firma ili nekoja druga od Stranstvo koja bi bila daleku poevtina? Dogovor od milijarda evra a koj go plakja narodot treba dobro da se Analizira tuku ima prostror za mnogu korupcija!Premnogu e skap samiot dogovor!n Ne treba vekje da dozvoluvame kako narod i a samite mediumi ako se slobodni treba da postavuvsaat vakvi prasanja? Ne treba ednistavno vekje da se dozvoluva ni Sdsm a nitu pak Vmro da ne ixigruvaat kako narod i da ne kradat!! Treba da se napravi spored mene edden tim istraziteli koi ke bidat samo od stranstvo koj ke gi istrazuva ovie proekti od bili koja vlada da e. Vaka ako ne se osvestime i ne stavime nekoi novi partii ova ke si prodolzi istoto i Vmro utre da dojde Sedi mujo da stane kurto kako bese! Da sum za evrointegracija sum go podrzuvala toa no ne partiite da pravat sto sakasa so NAROdNI PARI!
Значи жива срамота еј Брука невидена Абе овие ко да сакаат да нѐ брукаат сите од Грујо и Зајче до пратеници. Еден дали иаме пред странци шо не напраил гаф. Значи срамота е ова, елементарни работи да не знае жена од 40-50 год А знае да лапа пратеничка плата, мрш Иди описмени се мори сељанко. На 1000€ плата и сите поволности, дообразувај се.
А Руслан колку е растеретен од суета и ароганција. Што фино одговорил „мило ми е што те запознав, ама јас сум тој и тој, а претседател е Зеленски...“. Леле. А можел преку пиар служба да реагира поарогантно за да коригираат. После мислат немаме интернет во државата и телевизори, ахахаха. Година и нешто трае војнава, не знае кој е претседател на Украина.
Море баталете гафови. За дома да си гледаме. Работната група за уставни измени сака да бидеме уништени. Тоа е страшно.
Убаво ѝ го рече Така и треба Ја и бетер би пишала. Срамота е Еден баш во коментари на Фб имаше набројано од првото знаме кога го утнавме, досеа како се брукаме. Основни работи не знаат, а на јаки позиции се. И уше покачување на плати ќе добиваат. Абе со таа неписменост, назад у основно. Ј’зк Јадни очи што ни гледаат..
Што кажала групата? И кој фактор е овој уствари да се понаша ко во на баба му бачилото? https://24.mk/details/marfi-ako-ne-...-sad-i-kje-bide-zagrizhuvachki-chekor-za-nato Па за евроинтеграции разговарале, па, па, па...со амерички сенатор
Фактор е само пред Таче и Стевица, за нив се ваквите ликови измислени и постојат. Инерција е во прашање Биљо. Со децении ја тераат оваа "дипломатија - сериско силување" со нас, и успешна им е. Зошто нешто би менувале? Посебно кога тие самите ги садат "тиквите" кај нас, па не се ни притеснуваат апла да кажат што очекуваат од нив за возврат. А како тоа звучи во ушите на нашиот народ, "деи донт гив а шит".
Ама баш. Како жртви на систематско долгогодишно злоставување. Она, во подрум ги држат, им фрлаат корка леб, и по некое време тој третман им станува нормален, така треба да биде, силеџијата е "шефот".... За гревота сме, да.
Џорџа Мелони ја пишале Џорџија, на тоа мислев. Допрва ќе следат уцени. Секој бугарски пасош на нос ќе му излезе на Македонецот.