https://prizma.mk/drzhavata-kako-publika-vo-izmamite-so-brzi-krediti/ Многу фино објаснето. Кај се пратениците? По првата прочитана црна хроника дека со украдени податоци се земаат кредити, требаше овие лихварници да бидат, казнети или затворени. Ако ова не се реши, мој глас не, па макар ВМРО и СДСМ да имаат 30 пратеници заедно, не ме интересира.
Дур имаме куп рамковно вработени... Уствари според нашиот активист на форумов, рамковен човеково право е. И дур имаме лекари што вадат органи по грешка и такви што не знаат дека инструмент за работа треба да е замисли...стерилен
Нормално има будали што ќе плаќаат за нив. Да се некој други без струја ќе беа ама овде не смее да стапнат ни со полоција. На социјални случаеви, болни луѓе и деца со посебни потреби гасат без око да им трепне... Ако малку ни е.
Немам јас ништо против никого, ама не може државава да биде за некој мајка за некој маќеа. И они да бидат вечно заштитени снегулки.
Секогаш ќе бидат, жално но вистинито. Оној ден кога ние, Македонците, ќе се побуниме или ќе биде нашиот крај или ќе дојде до невиден судир. Затоа молчиме и трпиме, немаме поддршка од никого за да кренеме глас.
За кој и да гласаме, повторно албанците ќе бидат во влада и ниедна македонска партија не се осмелува да им каже не. Готово е со Македонија веќе одамна.
Да, @Hacon многу сум револтирана од безидејноста на политичарите, ама мораме масовно да гласаме и да не фрламе гласови за партии кои немаат шанси да влезат во Собранието. Што е ова? Здравството е хаос, уште косовари да се лечат под исти услови, уште тоа фали. Што е Македонија? Експозитура на Косово?
Џафери веќе даде изјава дека 100 дена пред избори ќе имаме премиер Албанец Било договорено, СДС нема ништо против, за министри да не зборуваме..Почнувајќи од тоа што денес е изгласан потпретседател на судски совет Албанец, претседателот таму мислам дека е исто Албанец. Директорот на кардиологија, сега по ново и директорот на кардиохирургија, директорот на железници си даде оставка (Македонец) и најверојатно ќе дојде некој од дуи исто. Навлегоа во сите сфери, џабе делкаме на форум. Сите се исти говна
Да бе малку ги имаше и порано. Некои министерства, како она за правда, албанците повеќе од деценија го држат. Никој нема муда, а ни интерес, да им рече не.