https://4news.mk/ruski-oligarh-pod-sanktsii-profitira-od-makedonski-brzi-krediti/ Е овие го соголуваат македонскиот наивен народ.
Добро бе, постои ли некој нормален во државава што ќе го спречи ова понижување врз македонците?? Од КАДЕ наш национален тим??? Како може еден ваков мочко од вице премиер толку отворено да си кажува дека му чука срце за друга земја, а не ова што го плаќа? Како може тие отворено да си кажуваат дека се борат за албанците и нивните права а нашите мора да бидат еднакви за сите или отиде главата?? Ништо не разбирам и ние ќе бидеме како србите на Косово за некоја година.
Па со оглед на фактот дека во Македонија има огромен број Македонци што поддржуваат тероризам и геноциди по светот, се однесуваат како камењари, не еволуирале иако шетале по светот, нека го понижуваат Македонецот секој ден, не е на одмет. Македонците треба да сфатат дека живеат во депонија, косовска касаба пред распад, тоест самите ја направија таква. Допрва ќе си кажуваат какви желби имаат. Имам неколку Албанки на фб, сите си имаат карти од Голема Албанија на профилите сосе Битола, Охрид, Скопје, за другите како Тетово, Гостивар, ич да не ги спомнувам, тие одамна не личат на Македонија.
https://opserver.mk/balkan/vo-oblas...-evropratenikot-kovachev-gi-posetil-bugarite/ Што не ми дојде мене некој дома, па да ме слика и да ме претстави како Бугарка? Народот сам се продава за една паштета, така што овој народ веројатно не заслужува држава.
Те молам Господи извади ми ги очите да не го читам срамов Те молам овој мочково гарант на 2001 ѝ напраил скип Нека ги праша нашите шо сме родени у тие месеци како им било
Почнаа амбасадите да прашуваат кај отидоа парите што ни ги даваат. Прво американската, па вчера се побуни австриската, а сега и холандската амбасада прашува каде се милијардите кои ги дале. Реформи требало да бидат направени пред 10-15 години. Така е, ама кој да ги прави. Јас да сум како нив, си ги барам парите назад ако нема ефект, затворам амбасада и чао. Ти враќам визи и прави што сакаш. И така и треба. Гледам деновиве, Македонци пцујат амбасадори по ФБ, не донирале за Кико. Ало, имаш ли институции? Странците не се криви што немаме ништо, што сме гола вода. Водивте ли некој Албанец да пцуе по САД оти го ставија Мерко на црна листа? Јас не. Епа не се мутави како Македончето, кое ем шуто, ем се боде.
Страшно Штета... Треба да се превземи нешто околу психичкото здравје на родилки дефинитивно. Ама кај нас ако си во постпородилна депресија си "мрза" и "збесната".
https://makfax.com.mk/makedonija/вмро-народна-бара-оставка-од-петровск/ Не сум во тек, ама човекот на наша територија не нарекол Јужна Србија.
Слупчане вчера остана без струја поради дефект во среднонапонската мрежа како резултат на континуирани кражби од страна на жителите, објави „Макфакс“. Екипи на ЕВН синоќа сакале да влезат во селото, но биле блокирани од страна на жителите кои запалиле гуми на патот кон нивните домови. Кумановското село важи за место каде што најмалку се плаќаат сметките за електрична енергија.
Бањајте се вие народе само на еФтина и стискајте се цел месец за да имате за сметки. Нека не им иде ЕВН бе. Ама и за итни служби нека прават вака, слободно. Исклучи им струја, вода, остави ги без све. Оти повеќе не заслужиле. Ти се плукнам во дивјаците.
Дали разбрав добро....Слупчане е село кај што не плаќале струја, а моментално имаат дефект. При тоа ЕВН сепак доаѓа да го направи дефектот, а жителите не им дозволуваат да го поправат...пошто се неплаќачи? Make this make sense. Па што се замараат да одат ЕВН да поправаат? Нека ги остават без струја и решен проблем.
Па не ќе да е пошто се Албанци и мора струја да имаат бесплатано.....пошто буквално одбиваат овие да е поправено. Каде е логиката во целава ситуација?
Ваљда оти истовремено им фуфка дека ќе ги исклучат скрос или ќе им наплатат. Оти ете вика краделе жителите таму струја. А оти ЕВН се замарале, сети се кога Арачиновци се собраа оти им снема струја, па се закануваа оти ќе ги тепале од ЕВН ако не им ја пуштат. И да, секогаш се они. Кутри, напатени.
Не ги пуштаат пошто ќе им го намалат крадењето. Еве и Арачиново не ги пуштале ЕВН. ЕДИТ: Сепак ги пуштиле во Арачиново. Слупчане не попушта, во Арачиново денеска се завршува постапувањето на ЕВН за кражбите на струја да паднат на 10% Веста е од минатиот месец. Зар од тогаш Слупчанци не ги пуштаат? Која комедија. Ова ниту во "научна фантастика" го нема. @Munchmallow20 , па кутри и напатени се. Колку време имаа прекин на струја во Арачиново оти не им даваа на ЕВН да пристапат? Знаеш кои загуби се тоа од биткоините додека не им вртеа машините? Тешки дилеми се тоа. Дали без струја, или да ја платат таа што ја крадеа. Да не си на вакви маки...
За ова пишувам дека се глупи жителите. Немаат основна логика. Се плашат дека ќе ги исклучат скроз, ама затоа со дефентов сега тотално имаат струја и сам ќе се направи.