https://mkd.mk/node/522601 Курти: Во Косово имаме улици кои го носат името на Адем Демачи, но оваа во Чаир е особено важна
Не отишол Курти во Берово, отишол во Чаир, Тетово, таму каде живее една шака македонски народ кој веќе како политички фактор одамна е небитен. Јасно ни е дека Чаир е одамна продаден, туку кога патувам накај Скопје се случува до мене да седи Албанка, да врземе два реда муабет и среќавам такви што живеат во Аеродром, Кисела Вода, па ќе си почнат и таму за некоја година да си преименуваат улици по терористи, вие збореле за баклавчето гратис што сте го изеле пред 10 години.
Eh, avgust 2023 prezioneri na protest, dijabeticari na sud, pred da pocine nekoj na protest za lekovi i toa dzabe si pocinaa lugjeto, policija, obrazovanie, se zivo i divo pred strajk...more kako dojde zivotot, masala ... Drzava, koja drzava vekje nekoj si Kurti sto nema svoja drzava te vodi na pat be, ah, ubavini.
https://makfax.com.mk/svet/region/сали-бериша-она-што-ме-повреди-е-реакци/ И ќе чуеш после Македонци се маваат во гради, ова, она, сме биле некој пример ние, како нас некој да бил, итн. Ние сме пример за пропаднат народ. Еве што вели Бериша за Пендаровски, ама па не ви е проблем, летувајте си и сликнете се со картата на Голема Албанија во тоа туристичкото гратче кај Саранда.
Ама си се радувате што пропаднавме, се топите и ви се праи кејфот и после они биле браќа и биле за соживот.. Туѓото е послатко нели? Изгоревте за ова парче земја бе, а како само го ругате и понижувате. Море мрш. Има карма, не заборавајте, немојте после да се чудите од кај ова од кај она. Се се враќа, се се плаќа.
https://plusinfo.mk/nema-albanec-sh...-alternativa-mu-drzhi-lekci-a-na-pendarovski/ Некој те плука во лице откако знаеш за себе, ама ти мислиш сака соживот? Не. Наивноста е најголем проблем на Македонците, затоа има да бидеме народ без држава. Косово и Албанија ќе не водат во „светла иднина“ заедно со Бугарија. Глејте сега кога ќе направиме уставни измени какви циркузи ќе има, а и ако не ги направиме, глејте какви проблеми ќе има. На европско тло не постојат поголеми губитници од Македонците во последните 100 години.
Па затоа ти викам радувајте се, ви се исполни сонот, и слободно сити се. Да, губитници сме зашо дозволивме племе да не води и му ја дадовме моќта и силата. Ама и на вас да не ви беа омилените НАТО И САД што ќе станевте вака влијателни мало сутра, ќе си останевте племе затуцано какво што и всушност сте. Продолжете да се курчите ама и вас еден ден ќе ви дојде крајот, не заборавајте, не сте незаменливи ниту пак некои многу битни.
Јас не сум Албанка, јас сум чиста Македонка до не знам веќе кое колено наназад. Да не се продаваа Македонците за ситно, немаше ни 2001 да се случи, а не ова. Ама пред 100 години му текнало на некој Трајче да си ја продаде куќата од тетовско, па се јавиле уште илјадници други Трајчевци и ете ви денес каша попара. Ооо, заборавив од НАТО му кажале на Трајче пред еден век да си ја огласи куќата...
Може си ама не си баш чиста, чисто - нечиста малку си, измешана, ко албанизирана со тежок шипо мајндсет. Така делуваш значи според постовиве, извини ама така е, таков впечаток оставаш. Нема трошка нешто македонско, патриотско во тебе, колку и да сме заникаде како народ, прав Македонец нема да се осмели да каже нешто вакво. Ок, ја едно, ти друго, знам дека постојано си наоѓаш изговори и оправдувања за да не разубедиш. Терај.
Arsovska javno mu kaža na kurti deka podnela inicijativa da se vrati staroto ime na ulicata vo Čair, i dali ke se soglasi toj ulica vo Priština da se vika po našiot revolucioner T. Aleksandrov
Веројатно си понова на форумот, јас колку имам зборено за патриотизам, тука 90% се исмејуваа со мене. А што сега, дали постови на фемина ќе направат Чаир да биде македонски како во 1991 година на пример? Не. Џабе ќе се фалиме како сме супер, срцки, невини души, сироти, испатени, а во реалноста не знаеме кесичка од смоки кај се фрла, мислиме на тротоар, иако канти има. Вчера читам некое пензионерче пишало „Фашистички ММФ“. Мислиш не читаат странски амбасадори што се пишува за нив? Тоа е проблемот што тоа старче прима редовна пензија оти ММФ дава заеми на вакви неодговорни држави. Нема и јаре и паре. Оти прошетај се до Тетово, ќе видиш колку ќе се чувствуваш дека си дома. Темава бугарски пасоши добра е, многу читана. Ќе го слушаат Ганчо на крај, и тој ќе му текне ќе бара некои улици да се викаат Хан Аспарух. Ако не слушаат, Бугарите ќе извадат листа колку граѓани со бугарски пасоши има во Берово, Пехчево, Делчево, Струмица, па се до Охрид итн.
Добро океј, се фати и за пасошите, а ти имаш ли бугарски пасош? Немој сеа да кажеш не. Како идеш постојано наваму-натаму по Европа и сегде без проблеми или па со дипломатски пасош? Дека овој нашиов нели срање е, не го бива за ништо. Ме иритираат особи што се глумат патриоти, а не си ја сакаат ич државата ни народот и истите тие се занесуваат со тие пасошите бугарски ама биле патриоти битно на фб и таму се силат колку ја почитуваат и сакаат татковината. Не навлегувам во причините зашто ги вадат пасошите но штом се пишеш за Бугар и толку се понижиш, готово е. И зошто еве, чим си била патриот толкав зашо сеа се смени, што те натера на тоа, револтот? Па ако беше патриот ќе останеше засекогаш таква и било што да се деси не вака да плукаш по народот каков и да е народот сепак наши сме.
Веројатно си понова на форумот или не си толку активна, па не ги знаеш моите ставови. Не поседувам бугарски пасош и нема да поседувам. Па и со македонски пуштаат секаде, и во Шенген, само си има правила колку смееш да престојуваш. Па ако било демоде да се биде патриот и тоа било за стари, за пензионери, како тоа да не ми буди револт? И друго, можеш да правиш добри работи за општо добро, прв што ќе те спори и деградира е Македонецот што и онака ништо не прави.
Кој го кажа тоа дека било демоде и било за пензионери? Поголема глупост неам прочитано. А еве ти ко патриотка што правиш за општо добро? Дека нели ептен засекирана за нашиов народ и најголема патриотка.