Да почнеме како порано кокошки, крави кози, или пак зњленчуци овошје да одгкедјваме сите по дома и да правиме размена на производи јас тебе од домашните јаболка ти мене сирење или урда или млеко. Јас тебе јајца ти мене колбасици и тн.
https://www.slobodenpecat.mk/alarmantno-za-dva-meseci-brojot-na-vraboteni-se-namalil-za-4-571/ Oва се страшни бројки. Имаше експерти кои кажаа дека поради падот на бројот на вработени, ПИОМ ќе биде во уште полоша состојба и ќе треба државата да зема заеми.
Можно е да нѐ прогласат како црна дупка за летање. И тогаш од Европа ќе дојде некој да работи. И треба Ја у авион не се качувам. Овие се болни
ДАЛИ ИМА НЕКОЈ, ЕДЕН НОРМАЛЕН У ДРЖАВАВА???? проклета да е 2001 и НАТО, и САД и све у пизду материну И сите шо потпишаа капитулација. Господ му врати на Борис Трајковски, ќе удри и по другите кад тад Продадени едни
Наместо да затвараат терористите, тие ќе го затварат небото. Аман веќе, за таа ЕУ испродадоа и поклонија се. Да биде сега и аеродромот нивни па нека цркнат бе. На неписмени и прости да им дадеш да ти водат држава. Не уназадија за 100 години, мрзливи и неработливи се па сакат да се наместат насекаде. Тие што ни убиваа деца во 2001 и 2015 се сега наши газди.
Камени мост бил Душанов мост, а црквата Свети Спас била Душанова црква и не било сочувано. Ова ви е тазе јутјуб видео на една српска јутјуберка од јужна Србија (сметајте дека од јужна Србија повеќе не сакаат). Допрва ќе излегуваат проблеми и со Србите. Во Еу нема никогаш да влеземе. И тука некои членови на секој збор за Косово се секирате ( тоа Косово што Србите го продадоа за пари), се секирате за српските цркви на Косово, а Србите очигледно сметаат дека сите цркви кај нас се нивно духовно наследство што пропаѓа и било „подарено“. Ај да е за тие на Српска Црна Гора и во Нагоричане, да разберам некако, ама Лесновски?
Со србите јас лично немам проблем. Но, знам какво мислење имаат низ Европа за нив и тоа не е за џабе. Да им се даде цел балкан би го посрбиле, за тоа што сега кај нас се бара се исто тие виновни, да не беа тие немаше сите косовари кај нас да дојдат. Ги сметаме за браќа и пријатели ама тоа е кога немаме со кого.
Зависи кого ќе прашаш. Од страв и од себичност. Глупи сме што со години им дозволуваме на Американците да нè возат. Ни ги тупнаа.
Од што бевме принудени, србите и нато ги срамнија па ајде сите кај нас. Колку македонски фамилии гладуваа во тоа време, па нив во шаторите да ти хранат. Ахх, пустоо, душата ме боли.
И јас лично немам проблем. Напротив, лани ми требаа за работа нешто Срби, пишав на 3-ца, во рок од пола час сите ми одговорија. Но, тоа не значи дека не сметаат длабоко во себе дека Македонија е стара Србија, дека нашите цркви се нивни итн. Косоварите ги примивме затоа што сме мутави, не сме имале дипломатија, а и тогаш Македонија имаше висок процент на Албанци, па ги тупнаа овде. И од страв ги примивме, немаме ништо свое ни денес, не па тогаш, зависиме од развиените земји и ги примивме. И да не ги примавме, како што е границата швајцарско сирење, не е ни чувана соодветно, ќе си дојдеа преку ридче кај роднините во Тетово, Липково итн. Овдешниве Албанци си имаат генеза од Косово, не од Албанија. Зошто Македонците не се прашаат како Црна Гора подобро напредува на сите полиња од нас иако таму Црногорците се едвај половина, Србите се над 30%, имаат и Бошњаци и Албанци и други народи, па си се развиваат. Полесно е да се фурна на муабетот „абе ние кутрите, не сме криви, ама еве заглавени во проблеми и никој не не сака“.
https://makfax.com.mk/svet/58088/?f...5ysKGsxihmohyQvCU3KkqzSXOkYbypnRLoWyVDVW_fAtk Е ова е економист бе Рационално троши од туѓ џеб, нема од својот А НАРОДОТ ЌЕ СОБИРА ПАРИ ЗА ЛЕКОВИ ОД ДОНАЦИИ МРШ
Замислете ваква премиерка во Македонија, има да ги среди работите веднаш... Се работи инаку за маорско Хака традиционално скандирање во парламентот на Нов Зеланд.
Скандирање мислам се употребува за спортови ссмо не е ова скандирање туку традиционални танцови за пред борба на боиште.
https://fokus.mk/sinot-na-mijalkov-gi-kupi-konfiskuvani-stanovi-na-negoviot-tatko/ Што сакаат си прават во државава, без грам срам.