Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    7.460
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
  3. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252
    Нели ќе можеа да земаат брзи кредити само со лично присуство во филијала и немаше да важи ова повеќе само со податоци од лична карта?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    5.003
    Малку сум во бунило. Како изгледа земањето на брзи кредити, сериозно прашувам. Во ред ќе дадеш лична карта, ама парите не ти легнуваат на трансакција. Пошо ваљда треба да дадеш со исто име и презиме?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252
    Најверојатно легнуваат на трансакција и не можеш туѓа трансакција да дадеш, но имаат шеми разработени како да ги подигнат парите од таа трансакција, како во случајов погоре му најавува на пријателот дека треба да добие пари од роднини во странство да ги подигнат преку неговата сметка а во меѓувреме тој со неговите податоци подига брз кредит и ги повлекува тие пари наместо парите од странство или пак знам за случки кога децата бараат во име на родителите онлајн со нивни податоци а ги подигаат од банкомати со картички без родителот воопшто и да има појма што се дешава, ќе дознае кога ќе биде касно итн.

Главниот проблем е во тоа што не бараат лично присуство на тој што аплицира за брзиот кредит како во банка на пример, пак тука се остава простор за разни шеми и малверзации.

На ArabellaStarfall и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Во април е донесена таква одлука, а човекот е измамен во мај. Очигледно си тераат по старо. Криминал.

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Во конкретниот случај, иако личната карта и трансакциската се на истото лице, нели според измените требало да има видео повик, да го контактираат лицето, да се провери дали таа сметка е негова и слично. Очигледно ништо од тоа не е сторено. А постојано никнуваат тие брзи кредити. Во секој ќош ги има. Тоа доволно кажува на кое дереџе е народов со финансиската состојба. Во вака сиромашна земја со такви мизерни плати, брзи кредити не требало никогаш ни да постојат.

И народов треба да сфати дека на сите пари, чии и да се, ако ти легнат на сметка(дури и ако роднина ги прати на роднина од странство), некој треба данок да плати. Сметката не е за општа употреба, за лична е.

И комотно може некое детуле да подигне со податоци на родителот и да направи хаварија. Ама не е детето толку криво, колку што се тие брзи кредити и државата. Општ грабеж.

На Gosh и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  8. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    2.116
    Правилникот е донесен во април, се применува од мај, односно еден дел од јуни.
    Може ако се искористи „дупката“.
    Затоа, секогаш кога има прилив на сметката, проверка од кого е.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Само што ѕвонеше телефонот на мајка ми. Се јавувам, велат од „ФД К.... се јавуваме“. Велам од каде бројот, па мајка ми нема работа со ФД, велат знаеме дека нема, ама дали го познавате тој и тој дечко и дали имате информација за него. Прво ме фати паника од самиот повик, потоа ми светна дека по 5-6 пат од различни ФД го бараат дечкото, а тој дали е воопшто во земјава, лом ја направив. Абе лом, и се заканив дека следен пат ќе пријавам во полиција. Девојката почна да ми објаснува дека само сака информација. Глупаци. Го меморирав бројот, сега ќе се јавам и во Дирекција за заштита на лични податоци. Претходно го бараа дечкото и од други ФД, па викам исти се и тие како вас лихваришта. Абе девојко викам, јас покрај вашите дуќани не сакам да поминам, а не па да ми се јавуваш, да не ти се повтори и мене не ме интересира што давале кредити на кој стигнете.

Последна измена: 24 јули 2024
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.296
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252
    На Antebellum и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.296
    Ќе им дава совети. Од дилер до директор. Од блата до злата :rock:о Господе..
    О Исусе. Ситни дилерчиња дочекавме директори да стануваат. Ја одамна викам дека овој брод нема капетан

На Tanjamm и Bratot им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    19.537
    На Amelia, Tanjamm и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.296
    Сејм шит се сите..
    Битно јас сум насилник. Со ваква искривена држава. Има да се штитам како знам.

15. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252
    И струмичанецов не е за бацање, сето практиканти 8)

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Прво барал рушвет, па сега стана директор на затвор – Ова се новите чесни кадри на Мицкоски
    Новиот в.д директор на КПУ затвор Струмица, назначен на денешната седница на Владата, барал мито од осуденици за да добијат правна помош и барање за помилување, дознава Инфомакс.

На Amelia и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.296
    Tazno epten
    E ti drzavata skapana ej. Se propalitet do propalitet

На Amelia, Tanjamm и Bratot им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.296
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Е да, како што пишале погоре, ВМРО смеат, тоа што за другите е грев, грешка, тие смеат. Еве ги Вреди, сакале Академија на науки за Албанците. Добро, нели ВМРО цело време зборуваше дека СДСМ ќе не федерализира? Ако се отвори албанска Академија на науките, тоа нели е федерализација?

И Орбан ќе ни дава заем, а истиот зема милијарда од Кина. Значи и нему му фали милијарда. Леле....

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252
    Плус Орбан од кинезите го земал со поголема камата од таа на нас што ќе ни ја дава :drunk:

20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    15.252