И да им се укине тоа апанажата на пратениците и привилегиите за доживотна пензија на претседателите. Што е тоа недомаќинско трошење на парите на народот Ти завршила функцијата, ај пријатно оди фати се за вистинска работа, а не седнале да седат 1 год. со апанажата бе
Не знаев ова каде да го искоментирам ама дали ја видовте Данела како лудачки го погали новинарот Ландов по образ и избега од неговите прашања? Што е со жената, до последно се надевав дека манипулираат со нејзиното однесување, одлуки, дека е хајка итн. Тотален психопат, ужас. https://skopje1.mk/archives/299882
Жената не е арна, тотална лудачка. Го уништи градов, само мења директори, нема со кој не се скара, јас мислам дека се мрзи и самата себе. Скопје никогаш не бил попрљав град, буквално ништо не функционира.
Neka si dad.Zasto gi plakjsme be?e ostаvka cim. Ne ja biva gradot e katastrofa Treba da se obnovi Mehan izacijata,da se selektira otpadot kako vo evropskite drzavi,da ima Komunalni inspektori da se kaznuvast so paricni sredstva,ja li da vi kaxuvsm nepismeni edni!
Да бев на нејзино место ќе си поднесев оставка, ама таа ги навредува ако бараат оставка од неа. Колку лошо однесување со Ландов. Ништо страшно тој не ја праша.
А што испадна со Гаши и автомобилот. Тошковски кажа ќе се казни главниот на смена , толку ли го сметаат народот за глуп. Ист к*р различно паковање се. Ќе плачеме по Сдсм.
Синоќа пак ја гледав Данела на Сител во вестите. Многу надмено се однесуваше со новинарот, лекции му држеше. Друго, таа самата не стана градоначалник, Мицкоски ја фалеше, значи и тој заедно со неа и членството имаат вина што Скопје е најсмрдлив град во Македонија и во Европа, и после ќе читам тука други биле криви од надвор, инаку ќе ни тргнело. Па еве ги, Мицкоски и Данела, Македонци и двајцата, еве до каде ја дотераа работата.
Шо е целта на Канал 5 шо емитува сцени од конфликтот 2001? Шо сака да каже авторот? Па ставиле наслов: НЕЗАВРШЕН МИР - 2001 Претходно Мицкоски најави дека е можна дестабилизација на државата есенва и дека ќе го брани територијалниот и уставниот поредок. ДУИ баш па тие најавија тешка есен, велат да не се заплашува народот, на демократски начин преку протести ќе ја барале правдата. Кој знае шо сценарија спремаат овие, само не знам кој ќе гини, дали се уште има некој да гини за туѓи интереси. Кај е сега калето и меѓународнава да ургира? Нели Ахмети ќе го затворавте?
Овие што му се лижат на Клошковски, нешто ќутат сега, кхм. Мада и не знам дали за вакви сериозни работи он е надлежен. Ама кога ќе почнат големци да казнуваат, тогаш ќе прајме муабет
Не може тој ништо. Треба јавен обвинител да донесе одлука со претходно сомнение па да уапсат. МВР е како да ти кажам, чистач, нешто шо треба да се среди со сила. А без одлука на ЈО, не можат ништо. А судството ние корумпирано така да, ништо. Ама и безбедносниве служби предупредуваат, сите си ќутат. А Канал 5 ме чуди шо објавува сцени од 2001 итоа па со наслов НЕЗАВРШЕН МИР, нее туку така од никаде дојдена оваа идеја. Има нешто тука.
Само ме чуди за кого е незавршен мир, за нас или за нив? Ако е незавршен, значи некој сака да го дозаврши, а тоа сигурно не сме ние Ок не на Тошковски ама на Мицко. Оти у нормална земја, секој што се заканува со војна и општа безбедност, го пикаш у затвор или одземаш било какви надлежности. Али битно беше сдс да не победи, другото дај шта даш. И да ме утепаш ако овие од Вреди не им се шепкачи на ДУИ.
Емисијава им е снимена пред 12 години а ја емитуваат сега. Овде нешто сакаат да кажат дека се спрема, а и Мицкоски кажа. Па за нив нее завршено, еве се бунат оти не биле во Влада, тие 137.000 албанци шо гласале им бил погазен гласот и правата, ќе барале правда. Како и секогаш, одма се фаќаат за правата, се само обезправени се тие кутрите. Охридскиот не го славеја сега а чим не го слават значи го бојкотираат и требало уште да се надополнува. А Мицкоски чим знае нешто, треба да си превземе чекори за претпазливост, а не да ќути како шо преќути се додека СДС продаваше се. Па Вреди нее ништо поразлилно од ДУИ. Изет Меџити до вчера беше десна рака на Ахмети, па сега глуми нешто бла бла. Таравари беше во Влада со ДУИ и СДС. Исто и Гаши, тој уште не седнат во сообрание направи еден куп скандали. Истата матрица е. Тие не бегаат од агендата и стратегијата. Матрицата е Тирана>Приштина а Вашингтон само дава Амин. Ахмети одеше повеќе кај Рама, овие сега одат кај Курти. И баш во првава епизода на емисијава, првиот декрет на УЧК вели: Ќе војуваме со оружје се додека Македонија не ја направиме Албанска и го вратиме достоинството на албанците. - 30 јануари 2000 година - сајт на УЧК.
И јас не сум во Влада, кај да идам да се бунам оти немам права? Вака не заслужуваат ни основни човечки права да имаат веќе.
Најдобрата менаџерка во светот ја донесоа вмровците до фотелја, одговорноста е на двете страни. Навивам и за Данела и за Мицковски, со пуканки во рака, судир на две амеби со големо его.
Не ги разбирам, требало да има Албанци во Влада. Има, ете ги Вреди, Албанци се. Сега што не им чини, треба стриктно ДУИ да е?
Данела се однесувала надмено на интервјуто на Сител? Јас мислам дека и малку била "надмена" спрема она створење од новинар, ако гледаме така на работите. Ни збор не и даде. Ко Латас да го слушав на интервју со некој од опозиција во 2015/16. Брука. А ова дека еден од овие што стрелаа сред Скопје деновиве е избеган затвореник од Шутка? Мукла пак? Нема хистерии? Најс пипл.
И новинарот сакаше да ја потцени веројатно, ама и таа беше доста арогантна. Па секој ден има по најмалку 3 кикса во државата и ништо, штама некоја. Читам вчера ако се покачеле пензиите, во иднина можно е придонесот да се зголеми или старосната граница за влегување во пензија. Првото ќе значи работа на црно, второто, ќе поцрка народ од стресови оти нема да дочека пензија, ние немаме век како западњаците од над 80 години.
Двајца* Еден од април уште, не се вратил после слободен викенд, другиот од јули од Шутка коа имаа повеќе избегани
Нека се спрема, ама нема кој да гине веќе, ќе треба тие да земаат пушки во рака и да излезат на терен. Не е ова 2001 кога луѓето со цело срце тргнаа да си ја бранат државата. Џабе се удираат во гради, кој ќе го земат цел град кај мене е 45+ младите ене ги у хрватска и германија. Умре таа. Цела администрација, влада и сите потрчковци шо лижат од медот 20 години нека му ја мислат.