Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    40.014
    Зошто да се дели Македонија? Па нели во НАТО сме, и НАТО ќе не брани од сите, од лошата Русија, а и од Косоварите кои не се во НАТО.

Без паники, во НАТО семејството сме. Хехе. :inlove:

На christinnn, Feminka22, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    13.231
    Абе, правела и таа далавери на времето со тие фришоповите ко што сум слушала, цвеќе никако не е.

Ама ја манипулираат, лом ја прават, таа кутрата личи ко да не сфаќа во што се има впуштено, све и е забавно.
    Дека у години е жал ми е сепак..

3. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Ама до сега само нејзе и текна да честита меѓународен ден на заковниот јазик кај лицата со оштетен слух и говор. :)

На Feminka22 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    Сопругот нејзин правел :|

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.116
    Или советниците ја потсетија. :D

6. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    4.639
    Се насмеало магаре на зајак за ушите. Ванковска овака би се сликала со Путлер, она е од оние за кои постои војна само во Газа. Или веќе ако напише 2-3 реда за Украина, ќе ги релативизира постапките на главниот злосторник.

Молчи таму небитна лузерко со двојни аршини.:DОвие кои серат против Гога се исти, само од друг табор.

Следна фотографија: Гога гушната со Нетанјаху, а Биби качена на рамења на членови од Хамас со кефија на глава.:l:

Последна измена: 28 септември 2024
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    4.639
    Инаку сликата е ПРЕ-ЈА-КА! Мислев дека е монтажа кога прочитав на портал. Ваљда само оваа ја штракнале набрзина па за да не помине како фикусот Хорхе само со намигнување, му рекла на Горан Момировски и останатите жени од тимот:
    - Убави сме бе нели? Раче ми спушти Џо бе.:DЌе се пишам Гордана Силјановска Бајден сега хахахах, нели е јако а? Ќе ја тагнам и Џил, да се насмееме малку. Или да ја кропнеме а хахах? Гога Бајден нели е јако, а Гоки? Постирај ја таму, ќе ќењаат стварно, ама само оваа фотка ни е.

На Tanjamm, FridaodaMk и ForeverME им се допаѓа ова.
  8. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    3.806
    Леле ахахха ме пресмеа :D

9. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    8.501
    Има една стара народна: дај му на човек власт/ моќ и ќе му го видиш паметот.

Ванковска уште дреме на Фб? Женава нема дно...

Гордана воопшто не е за оваа функција, тотално е промашена. Има време и ќе се види.

На Mrs. right и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Na drzavava i trebaat mladi vodji. Deca so vizija, so idnina, sho ne popustaat, voljni za promeni

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Зошто ми љубомориш ма

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    12.774
    Не те сфаќам, не ни помислив на тебе, а не те ни спомнав.

Значи фотката е вистинска? Не е монтажа. Леле, мислев е. Гледав интервју на Гордана на мтв, глава ме заболе од дефиниции. Треба таму да е претставителна, да остави впечаток, да направи паметен билатерален муабет, а и зошто да не покани некој светски лидер во посета?

Треба да сфатите дека Нато не може да им прави деца на граѓаните од македонска националност, воен сојуз е, не организација за плодност. Се менува демографија, губиш права, не владееш со територија, тоест од осамостојувањето територијата после Групчин не ни била контролирана и тоа е признато од покојната Доста и од покојни Киро Глигоров во интервју на босанска телевизија кое стои на јутјуб, каде објаснува дека и по 2001 година не контролираме 60 и повеќе албански села. Па сега видете што примиле во Нато. На пола територија Македонците се малцинство, правата им се минимални. Тетово има пет-шест села со Македонци само, чисти македонски села. Што е поразлично од Витина и Гњилане каде има само по две српски села? Проверете го Челопек, родното село на Љубе Бошкоски, уште во 1900 година било доминантно албанско, а денес Македонците се само 10%. Тоа ти е повеќе од еден век.

13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    13.231
    Тоа е и проблемот...

Сакам да ве поздравам тебе и Феминка.

И јас мислев монтирана е сликата ама не била. Одвај чекав да се сретнат, мислев порано ќе биде, битно отиде таа и се прошета.
    За другото баш и е гајле. Циркузанти ќе воделе држави, ќе одлучувале.. Ај, таа онака ништо не одлучува, и го направија битно меракот да стане претседателка, да се занесува.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    Не за џабе уште во предизборната кампања си ја викав Гога Бајден, знаев дека Гога наша и господинот Џо би биле идеален пар, па ајде да си дочекаме да ја биде и прва дама на Америка. :inlove:

:angel:
    974.jpg

На LiquidLuna и Amelia им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    12.774
    Од кај знаете дека не е монтирана? Не ми се верува дека е вистина. Треба да се види дали тие фотки се од кабинетот на претседателката? Ако се од таму, значи не е монтажа, ама не требало да пуштат таква фотка во јавност, смешно е, детски, недолично. Еден портал деновиве објави дека од кабинетот на претседателката пишале Роберт Голоб, а се сретнала со човекот што овде беше евроамбасадор Жбогар. Која срамота, ако е точно. Искрено, како може една земја да е спремна за ЕУ, ај што немаме реформи, туку нашиве не знаат со кого се сретнале, мешаат имиња, функции, знамиња. Како се буниш кај Радев што немало знаме, а нашава власта утна неколку знамиња(нота требаше да добиеме од Словенија и Австрија оти Фајон и Курц ги пречекавме со туѓи знамиња). Кој аматеризам. Како на Бугарија упатуваш протестна нота за знаме, а Србија нас не ни упати протестна нота за пуштениот косовар, а требаше, и Македонија за убијците од Смилковско не упати протестна нота до Косово, ниту Македонија упати упати нота до Косово откако терористите од Диво насење ги закопаа со државни почести. Ако сам имаш двојни аршини, не знаеш кај тераш, зошто некој би те почитувал? Со кое право се буниме дека сме биле онеправдани сега што Албанија тргна напред, а ние не? Албанија лансираше сателити во вселената, а ние уште се раправаме кој треба да го направи ѕитчето што падна кај Клинички. Смешно, жално.

Како Николски има право да ја спори пола Европа и да дели квалификации, а истите тие земји не се бунеа кога Македонија со армија која немале чизми, влезе во НАТО? Ние не сме за жалење, ние сме страшно распаднати и некадарни.

Сакаш поддршка? Од кого? Од Фајон на пример што ја пречекавме со туѓо знаме, што е гест на тежок простаклук. Унгарија гласала за Албанија и против Македонија, ние горди со Орбан. Тоа е само простаклук, наш, не нивни, им е гајле.

16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    2.145
    I Sto e toa po dva direktora stavaat na carina?
    Da namalat so tie dirfktorska mesta ne e drzava cesma i toa da regulitaat so sluzbenite karticki da ima limit na trosenje,xa prevoz jadenje, slKoga moze edna Merkel cel zivot pod kirija da sedi sto se pa nasive posebno!

17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.506
    Допаѓања:
    39.138
    Уууј како ја здрмал Апасиев Дафина прдешката сред Собрание, во каков афект влезе жената, уф уф уф. Мелем. Го гласам на следни избори.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    21.018
    Шта је било?8-|:bandit:

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.506
    Допаѓања:
    39.138
    На FriendOfDorothy и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    21.018
    Само џабе ќе ги гласаш кога дркачите на вемеро ќе ги изгласаат пак. Зашто и најмилото ќе го убијат за вмро

Инаку пак избегната несреќа со автобус. Почнал да чури, патнициве сите низ прозор. Ајде нека тресат сега вмро, кај се?
    А автобусот бил нааа....ју гесд ит, Беса Транс, само името си го смениле сега.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.