Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    4.639
    Нема попросто нешто од Дафа. Многу ми е некако рурална. Инаку, овакви треба да бидат СДСМ, мн се млаки и безлични како опозиција, затоа и долго ќе останат таму. А Апасиев, класичен инфлуенсер политичар. Добар за шоу.

На Amelia и Ahoy им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    12.774
    Кој е тој што се дере, а не се гледа? Овие ли се за во ЕУ? Од пештера да не се излезени? Што е тоа викање? Овчарите се покултурни од нив и попитоми. Не може да се заработат шест стана од работа, чесна. Становите во Скопје не се евтини. И не треба тие што имаат станови во Скопје, да земаат патни трошоци.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    Некој од кој селото не излегло.

Оваа 6 стана начукала пак скока, вреска мисли дека сите ќе и ќутат.

На Gosh, Ahoy, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    Левица: ДПМНЕ одлучни да ги доизбркаат младите – синот на Пандов назначен за советник за млади во Владата

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    4.639
    Бојан Стојаноски од ВМРО. Прво као чепкаше во телефон додека излегуваше, потоа откако се припои кон стадото, почна да урла и да изиграва мажуле.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    3.806
    Јас не сум богаташка ти си богаташ - наркомани сте! Хахахах
    Еми над 500 000 евра у недвижнини ако не е богаташка незнам тогаш шо значи богаташ за овие у собрание. Здравјето и го земаа на државава најголемите лопуши у собрание седат

На Ahoy, Tanjamm, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    Почитувана богаташке и вика бе :D

На LiquidLuna, Gosh, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    12.774
    Слушнав име Бојан, ама тој има тенко гласче, а сега некако многу се дереше, па не бев сигурна дали е тој. Нормален граѓанин и да работи две работи, едвај ќе купи еден стан, во кеш мислам, не на кредит па цел век да е во долгови, а женава има толку станови и хистеризира оти не сака за тоа да се зборува. Епа гледате какви се политичарите Македонци? Немојте утре крива е Фон дер Лајен, Шолц, Макрон, Бајден или не знам кој. Не бе, криви се овие во Собранието. Тоа е тоа македонското, злобно, зајадливо, некултурно, себично, грабливо, да се фати на препад, да се искористи шанса за личен интерес, ништо друго не знаат, абе странски јазик еден прашање е дали знаат.

Во тимот на Камала Харис има дечко чии родители се Македонци од Битола. Дечкото е сепак Македонец, иако таму е роден. Дури и да не зборува македонски, небитно е, можела Гордана со него да се сретне, да направи муабет, или нашиот амбасадор таму да го повика, да поразговараат, а има шанси Камала да стане претседател, па зошто и да не ја поканат да дојде во Скопје? И се тоа фино моиве идеи, ама реално нив ги мрзи да работат, друго каде ќе ја поканат Камала? Во смрдливото Скопје каде со Данела се караат кој требал да исчисти ѓубре? Кога НАТО ја бомбардираше Србија, во тимот на Буш имаше советничка по националност Албанка и нормално лобирала САД да ги поддржат Косоварите.

Сестра му на Борјан Јовановски, Светлана е новинарка нели и ја гледав на ТВ, таа си известува од Брисел, и кажа дека со тоа што не почнавме преговори, 1 до 5 години од сега, промени за нас нема да има. За 5 години, со сите пари од ЕУ фондови, Албанците ќе станат Американци за нас, ова најискрено го кажувам, не е ова провокација, друго ќе мораме албански да знаеме ако сакаме да работиме, приватно или државно, ќе видите дека кога ќе ни се запнат, има да учиме и да ќутиме. Барав, а не најдов, да видам како гласале Словенија, Хрватска, дали гласале за раздвојување, оти Унгарија гласала. Ако најдете листа, постирајте тука, оти реално, џабе што Пленковиќ на средба ќе каже дека не поддржува, ако потоа гласаат против. Поддршка немаме од никој, баш од никој.

На Stark, Amelia и anaja1 им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    12.774
  10. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    2.145
    Drzavata kako znae da najde nacin na vlast se i nie da gi zapocneme pregovorite, vo Grujo vremeto zaostanavme so pregovaranje ne sakame da bideme magarinja site da odat napred ili ako ne mozat ostavki i to je to

P.SImaa 30 god da ja opraat drzavata ne biva nas ni trebast reformi koi se so Ey!

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    8.501
    Не треси глупости, ма.

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Сакам да го прашам г.Мицко,дали знае кој е новиот вице премиер?
    Дали го праша како дојде до тоа да живее на Љуба Ивановиќ во Бутел2.
    Дали знае колку Македонци се иселија од таа населба!?
    Жално и мачно е оваа тема,ама тоа е вистината.
    Ги искупија сите Македонски куќи.
    Ќе ме прашате зашто ги продадовме,ама тоа е лесно прашање.Првиот што ја продаде предизвика револт,ама еден по еден,сите ги продадоа куќите,не се издржување веќе.Жители кој живееле 50години,со тешко срце си заминаа.Бевме граѓани со јабуки и камења,правеа тоа што не се издржува.
    За жал....
    Сега има само три куќи со Македонци.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.623
    Што не се издржувало? Зашто сте морале да си ги продадете куќите?

На Tanjamm и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    2.145
    Ne tresam jas ako imss nesto pametno kazi

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    2.145
    I minimalnata plata treba da se zgolemi kako vo vremeto na Sdsm
    Minimalnata treba da bide 500 evra so ovie troskovi za zivot i treba da ja zgolemi Vladata so rabotodavacite!

На Tanjamm и DS10 им се допаѓа ова.
  16. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Колку се зголеми платата во времето на СДСМ? А цените на производите?!!!!! Или амнезија те фати у вези тоа?

А укинувањето на паричен надоместок за трето дете?

17. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    3.665
    Од 9.000 кога ја презедоа власта на 22.500 кога ја предадоа власта.

18. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Тоа за бејби спанаќ ли да си купиме?

19. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    3.665
    2016 минимална плата 9000, минимална потрошувачка кошница 32254 или 358% од платата.
    2024 минимална плата 22500, минимална потрошувачка кошница 600090 или 267% од платата.
    И овие 267% не се сјајни, ама за Грујовите 358% се премија. Груевски мамичето ни заплака на сите.

На monibejbi и Amelia им се допаѓа ова.
  20. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    8.501
    Во август 2021 леб коцка (350 гр.) од Жито Лукс беше 35 денари, денес е 70 денари. Како што растат платите така растат и трошоците за живот. Инфлацијата е огромна и платата нема вредност.

Повели коментар на темава од ССМ: ССМ: Минималните трошоци за живот овој месец се 61.306 денари, ако се почитува одлуката на Владата, ќе се намали трошокот за храна

Повели официјални податоци од Министерство за труд за стапката на пораст на трошоците: Avgust_mkd.pdf (mtsp.gov.mk) (ова е линк за споредба по месеци и години: Трошоци на живот (mtsp.gov.mk))