И трговците треба да живеат од нешто... треба пример ако инфлацијата е 2.5% (карикирам) платите да се зголемат барем 3%, а не обратно
Не исмеавам, јас знам што имам тргано со деменција на многу блиска личност. Ама штом ти видиш некој Гога да ти ја чепка жив ќе го задавиш, олабави малку.
Баба ми има деменција, и многу добро знам како е. Затоа и ти викам, во случајов Бајден има, не Гога. Така да пак олабави малку.
Стевчо Јакимовски ќе го јаде од вмровци. Не дека не е селски криминалец. Ликов беше близок до Бранко Црвенковски на времето, му го начукува (народски кажано), му седнува во скут на Груевски. После малку сиса и кај Мицковски (кога побегуљава заминува во Будимпешта), но по некое време ја сјебуваат работата, останува аутсајдер заедно со Данела од Петрич. Последнава година/две ликов смрди во Инфомакс и јаде гомна за вмровците. Е сеа пошто овие се власт, а со нив е во коалиција и Бранко (преку лигушот Максим), Стевчо сигурно ќе го јаде. Спремам пуканки.
Па чекај ко што знам спрема ставови ти си вмровка, како одеднаш Максим од ,,предавник" кој го поддржуваше преспанскиот договор преку ноќ стана најдобар политичар?
Пола и повеќе од тие 100 илјади на претседателските и 55 илјади на парламентарните се гласови не ,,за" Знам туку ,,за инат" на сдс и дпне.
Поради ваквите Бугарија ни бара Бугари во Устав. Сега кога се раздвоија Албанија и Бугарија, секаде во европските медиуми пишуваше дека проблем е внесување на бугарското малцинство во Уставот. Гајле му е на некој Европјанин кога ќе чита дали се тоа Македонци што во суштина се муфте менталитет и сакаат само да профитираат, туку се смета дека има бугарско малцинство. Македонците самите ја ретушираа државата Македонија, а секој ден си има нови Бугари, и на крај за едно 5 -10 години, ќе се смета дека овдека живеат Албанци и Бугари. Во која друга држава, министри, градоначалници, премиери смениле идентитет и побарале пасош на друга држава која јасно не им признава јазик и нација и има претензии. Тоа е како Срби да земаат албански пасоши, тоест не би било исто, затоа што Албанија не ја спори српската нација и јазик. Самите Македонци си ја врзаа јамката на вратот. Албанците се Албанци без разлика дали се муслимани, христијани, католици, овдека се делат на Македонци и северџани.
Сериозно? Спојлер: Чифлиганец https://skopjeinfo.mk/chifliganec-p...oUjzWwk11GNnXq8toQ_aem_74AE39qb76qzJWrhMcZMyQ
Незнам на кај оди државичкава ама еве шо се случува додека ние стремиме да одиме таму кај шо веќе некој е
Нас народ ни умира по болници, овој погоре се потресува мислиш ние ќе одиме во Украина да се бориме, тешко нив ако чекаат аир од нас. Патем, има едни српски пропагандисти, еве три години на Хепи зборуваат едно исто, си измислуваат изјави што никогаш не биле кажани, измислуваат податоци, си трескаат што си сакаат, и пред две недели кажаа дека во Полска или Чешка, имало воена база, се спремале македонски и црногорски војници, ќе оделе да војуваат во Украина. Умрев од смеење. Препоставувам во Македонија не го ни чуле тоа, а и што ќе демантираат, глупости на некои фанатични српски забеготини, пензионери. Додуша ако си дел од НАТО и ако решат да праќаат војници, ќе одиш, нели смени име за влез во НАТО? Нема не сам знајала, дека овде народот е константно не сам знајала, демек наивни, а во суштина сите партнерства ги гледаат исклучиво во стил, јас да користам, нешто, а да не дадам ништо. Јас да учестувам, ама да биде како јас сакам, по мое.
Министрите од Вреди го бојкотирале српскиот премиер Милош Вучевиќ. Ова не е да ни лупне Србија сега протестна нота? Значи каниш гостин, а дел од министрите го бојкотираат? Тоа е цивилизирано? Зошто па Србија да не толерира, кога никој не не толерира?
Руската пропаганда фиромциве ја лапаат преку српски портали и вести. Ние сме под српска хегемонија од осамостојување. Јас некогаш се тешам со нив, бетер ми се во секој поглед, они на утринска програма во студио имаат бајачка, свештено лице, фолк певаљка и исцелител кои лапрдаат за сотони, масони, вакцинација, чипови, сороси, нло, Русии, Путини-мутини и сл. Медиумски геноцид вршат преку она што го пласираат на вучичевите пАртали и телевизии.