Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    Македонците си молчат за заканите на Ахмети, Јанаки како Влав брани македонски национални интереси, утре ќе читам ќе се најде некој да кажува демек влашко лоби ја управувало Македонија, затоа не одело, инаку само Македонци да ја воделе супер ќе било, а обратно е, Власите ја промовираа Македонија во културата, Македонците па ја промовираа со криминал. Добар е Јанаки, супер си е човекот, само ние тоа не го заслужуваме. Да има обвинителство ќе го уапсеа Ахмети, ама ние само ги лажеме другите, се камуфлираме дека имаме институции. Ова ќе биде секојдневие, Ахмети има секој втор месец ќе се жали кај Рама, Рама и Албанија ќе јакнат и ќе можат да уценуваат, Македонците ќе коментираат белосветски отпади, џихадисти итн. Видовте некој Македонец да му одговори на Ахмети? Не. Епа се плашат. Мораат да молчат, ако сакаат Влада, ако сакаат држава. Вака некој да се закани во туѓа држава, ејјј, ќе фрчеа коментари, разглобување на црни сценарија, перипетии, еејј, кој ќе ги слушаше, ама чим е Ахмети, како да не чуле, оти ако се буниш, нема да е добро.

На Feminka22 и Amelia им се допаѓа ова.
  2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Novinari ako ima profesionalni seriozno ke. Se zainteresiraat za slucajjot za Krzmov biznismenot od Strumica

Mvr i Toskovski ake se zalagame za Evropskiveednosti mora da se doznae javno koi se tie ,krtovi, od poran vlast i powdinci id ovaa vlast koi se tie koi mu go poprecuvaat biznisot od 30 god?
    Ova utre moze da se desi na vas nas blizok?

Kako sakame da vlozuaat strancite ?i kako moze ova da se popravi
    Sekoj eden treba da raboti so idblokirana smetka a ako dolzi da dade na UJP!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    https://nezavisen.mk/izveshtajot-na-eu-za-makedonija-od-losho-polosho/

Куп забелешки за сите сектори. Не е само „да смениме име или да внесеме Бугари и готово, ќе не примат“. Демек работа не треба. Да беше така, и Србија и Црна Гора можеа да внесат некоја заедница во Устав, па и Босна можеше да се преименува во Нова Босна само да влезе, ако така се влегуваше.

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    20.733
    Nemoj taka albanofobija da sirisss
    Znaes li kolku e tezok zivotot na malcinatvata samo sigi baraat pravata

На christinnn, SummerGirl и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.662
    Преку ноќ испадна дека е исправна, власта преку вакви гадни потези преку грбот на народот се пресметува политички.

Потврда за исправна вода
    Водата во Струмица може да се пие, Агенцијата за храна и ветеринарство ја укина забраната што за струмичани е олеснување по 30 дневната голгота...
    Жителите на Струмица и шесте населени места може да ја пијат водата од градскиот водовод и јавните чешми. Стаса решението од АХВ со која се укинува забраната потврдувајќи дека водата во Струмица е здрава и безбедна за пиење.

Струмичани денеска не знаеја дека водата од градскиот водовод може да се пие. Тие се упатуваа кон локациите каде Комуналец имаше поставено канистри со питка вода.

Со решавањето на проблемот со водата, Костадинов не прецизираше дали Струмица останува во ЗЕЛС.

Забраната за користење на водата во Струмица траеше речиси цел месец. Забраната беше заради зголемено количество на манган и колиформни бактерии.

6. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.662
    Прво новинаркава да смањи доживљај многу вика, ептен возбудена од веста изгледа :D

Друго во прилогов од воодушевените охриѓани ни о, само странци прашувале кои врска немаат што, кои и како ќе гради...
    Бехтел и Енка а, нели за ВМРО беа криминални овие? :wasntme:

Последна измена: 1 ноември 2024
    На Amelia и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    A i Maksim Dimitrievski e mnogu licemerenbi treba da bide moralen da si dade ostavka zatoa sto propagirse nacionalna kauza,a vamu otvara bugarska firma na zenamu.!
    Kako fukcionioner ili ke tera biznisot ,bugarski ili neka se povlece od politika!
    Od dve mesta da se bogatat neide
    Malku stram da se ima!

На Amelia, Tanjamm, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Eve sto rekla Evrops.Komisija za pravosudstcoto!ova da go sprovedeme!
    Da se donese Krivicen zakon koj ke bide so eVrospskiot!
    Ako nekoj zgresil da se sudat i visoki funcineri!
    Da se konfiskuva imotot ako nekoj storil protiv pravno dejstvo!
    Ne samo da odgovara obicen narod

На n.lauda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Imaat rabota se drugo e vadenje,ne e samo ustavot se razbira
    Ovoj pat ili neka rab ili ostavki cela vlada!
    Nemame nervi vise

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    Има неколку члена на форумот што шират пропаганда, демек некогаш ни рекле, сменете име и ќе ве примиме во ЕУ. Тоа е лага со цел да испаднеме ние жртви, а демек еве од ЕУ лицемерни, па не излажале. Со години имаме катастрофални извештаи, дури тие извештаи се благи со оглед на реалната состојба на терен, и постојано се наведени истите проблеми и ништо, ама баш ништо не е сменето, милиметар не е мрднато, ама битно ние се буниме. Не ние да се буниме, треба тие да ни дадат рок, 6 месеци, нема ли напредок, прекинуваме преговори и готово, не може 34 години некој да зборува во празно со нас.

И цело време кажуваат дека во други земји имало корупција, де онаму има, де оваму има, знаеме дека има, ама некои држави за разлика од Македонија апсат корумпирани, значи апсат припадници на власт замешани во корупција и ги судат, што не се случува во Македонија. Во Македонија корумпираните може да ги уапсат по смена на власт, па дали и тогаш. И да ги судат, често завршуваат со спогодби, услови и слично. Епа тоа е разликата.

11. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.662
    Кхм кхм, какво плескање во лице :)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702

Вчера дознав дека човекот бил кумановец, дека е жив и дека општината ќе му ја додели Ноемвриска награда. Одлично, ама нека си бидат пореални во наградувањето, досега одамна требало да му ја дадат таа награда.

Друго, го наградуваат Столе Димитриевски, голманот, одлично, ама многу задоцнето. Тој колку награди собра по Европа, сега дури се сетиле да му ја дадат Ноемвриската награда. Многу задоцнето.

Го наградуваат адвокатот Кристијан, хуманиот адвокат што сега ја застапува кутрата жена од Кратово што изврши двојно убиство, човекот одамна прави добри дела, ама дури сега го наградуваат. Задоцнето, задоцнета награда.

Да се засрамат од општината. Колку пари дадоа на српските пејачи, илјадници евра народни пари, а сега дури ќе даваат награда на Никола, Столе, Кристијан, тие требало пред 10 години да бидат наградени.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Dodeka ne pocnat Sudiite i Obvinitelite da rabota strogo niz zakonite i ne se pocni da se goni krivično ili da se naplatuvaat pari nisto od naseto sudstvo
    Sudstvo to i obvinitelstvoto treba da bidat autonomni i kolju rabota da imaat budjet!

14. mickey18

mickey18 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    А што требаше да ја наведне главата Груевски и да му кажуват што да прави од еу?

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    Грујо е психопат, крадец, криминалец, диктатор, еден од поголемите изроди во поновата македонска историја, а сите што го величаат епскиот криминалец не заслужуваат ама баш ништо. Грујо ја унакази државата и нацијата, ама не веднел глава пред ЕУ, брее, јакото мажиште бил, помочко неспособен да сноси одговорност за куп кривични дела прикривање на убиството на Нешковски на пример. Носеше Хунзи овдека, измислуваше дека сме биле потомци на Александар, се смееја сите на нас и уште се смеат. Сетете се на Субрата Рој, нели сега сте некои за влез во БРИКС? Штета не ни тргна со Субрата, Индијец беше и тој. Вие па што раскажувате приказни за некакви семејни вредности, знаете колку беше помлада жената од Грујо? Ма кај смеат од ЕУ да му кажат нешто на криминалецот Грујо или било кој друг криминалец од Македонија, како смеат на такви апаши нешто да им речат? Со тој памет, тврдоглавост, неработа, трескање на работи што не се случиле, измислување, извртување, ќе видите во каква тиња ќе бидеме за 5 години или 10. Ене го Рама пак ќе оди во Солун, на средба со дијаспората, Грците не му можат ништо, овдека останале три баби, двајца дедовци и 5 млади со бугарски пасоши, глумат лудило. Чекајте кога ќе се ококори Рама, уцените од Бугарија ќе ви се чинат фантазија. Ама никој не е крив што најсиромашната нација на европско тло и една од ретките што е оспорена мисли дека може да наредува на сите други, а другите требало да слушаат. Тоест на европско тло гледам нешто дел од Србите ги спорат црногорскиот јазик и дел од Србите го спорат босанскиот јазик, ама тоа не е ништо официјално, туку муабети на поединци, не е политика на држава итн.

Последна измена: 3 ноември 2024
  16. mickey18

mickey18 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Имаш докази за тоа што го кажа за Груевски?

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702

Имаш ли докази дека не е така?

Абе ти знаеш ли колку пресуди има за него? Колку кривични постапки? Бомби нешто познато ти е? Зошто е избеган во Унгарија, дека е чесен? Си јаде тој по странски ресторани во Унгарија, ти правдај го тука. Таков срам ретко каде има на европско тло. Некој бивши премиер да е избеган и да добил азил, знаеш?

На Adidas888 и anaja1 им се допаѓа ова.
  18. mickey18

mickey18 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Јас не му лепам етикети како тебе, секој е невин додека не се докаже спортивното, кои кривични пријави нели ќе го продадеа мерцедесот предавниците на Македонија од сдс-предавничка и ќе купеа амбулантни возила?

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    Не ми врти ти сдсм. Невин бил? Имам трпено штета од тој Грујо и таа негова багра. Прво останав без работа и јас и други луѓе поради него, оти рекетираа и уценуваа(ти текнува на муабетот на Бонева дека цела источна ја рекетирале од бомбите), а можеби и телефонот да му е прислушкуван, нешто што нема да дознаам никогаш. Во втората фирма, истите ни фактури не платија и не смеевме да си ги бараме парите. Во сегашнава фирма исти пример. Ми се закануваа тие помочковци ќе ми бележеле глас, ќе запаметеле број на ливче, да видат дали сум ги гласала. Отидов на интервју за работа, од штаб локални говеда ме дознале дека сум била на разговор, дома ми дојдоа да ми кажат, требало да се потврди дали сум „нивна“. Практично ме уценуваа. Од каде пробуваат такви доверливи информации, лични податоци кој каде аплицирал за работа? Треба да го довлечат за уши овдека човекот, да видиме колку е невин? Зошто бегаше од унгарските новинари кога е невин?

20. mickey18

mickey18 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Бомбите се доказ според тебе кога се сечени лепени и монтирани? Да бе како само на одредени луѓе ги уценуваат за работа или сите само на државни јасли да работиме а да не се замараме во приватниот сектор. Не е должен да се објаснува на новинарите. Како да не го вртам муабетот со сдс кога тие велеа дека бил криминално купен мерцедесот и дека ќе го продадат кога ќе дојдат на власт или тоа им беше ефтин трик да дојдат на власт? Бомбите како се стекнати на легален начин од Верушевски и остала багра комуњарска?