Da prestane Vladata da troši so noviot budjet pari na mebel na inventari vo nepotrebni troškovi! Parite da se davat na na produktivni troškovi za porast na Minimalnata plata Da ne se trosat na luksuzi!
Не знам дали го гледавте најновиот прилог на Видиновски? Измет од луѓе на улица Македонија, кај куќата на Мајка Тереза, кај споменикот АСНОМ кај Собрание исто, ѓубре кај спомен плочата на Тоше. 2024 година, каков примтивизам. А критични сме кога одиме некаде, како е, што е, па кај нас како е? Скопје на секој чекор купишта измет, абе доста не не хејтаат странците. Секој што ќе дојде, може да сними едно видео и да не хејта. Многу се толерантни.
Дали е нормален Клошковски што смета дека треба да се олесни аплицирањето за дозвола за оружје? Па ќе било онлајн, па не знам ти што. Значи место тој да тресе кај што треба, ќе остави меѓу нас да се истресеме и секоја будала да добие оружје. Ама за лични документи онлајн закажувањето им беше катастрофа, сега скрос е укинато. Па од јануари ќе ве тресе тие несеверните. Малку ви прави
Dobro dali se normalni so javniot prevoz? Vcera cekav 40 min nema se avtobu i preko nedelja ne se cesti! Da se sredi javniot prevoz ako nema neka kupat kaj Hrvatite se vozev solidni se sramota kako bednjaci da ni doniraat!
Исчезнатиот ЕХО апарат во Кичевската болница полицијата го пронашла во домот на екс директорот на Кичевската болница ОФ македонијо, муко северна. Тешки говеда те газат.
Многумина не ја сфатија во кој контекст е оваа одлука Да не именувам од која етничка група се злоупотребуваа служебните положби особено за одобрение за поседување оружје, знаете сами. Во прилог на одлуката имаше и вест дека 15 полициски службеници се суспендирани токму поради АЛО НАЧАЛНИЧЕ заврши ми работа за дозвола за оружје (https://skopjeinfo.mk/krivichni-pri...CqRskiEJnp3gvvWQTg_aem_ePBqPMu5uYO2QXs3nYo0lw) Епа сеа нема да биде така, не гледам ништо лошо во одлуката на Тошко Сеа се по електронски пат ќе си биде и ќе си биде заверено како што треба, без јавувања, без врски Башка дозвола за поседување на оружје не е исто со дозвола за носење оружје Има разлика Јас се занимавам рекреативно, тоа не ме прави убица или психопат
Ама зошто, ај одговори ми? Која е потребата? Зошто онлајн не можам да аплицирам за возачка, ама за оружје можам? Праќам барање, ми даваат термини што не ми одговараат. Викам после 5, аа тогаш немаме. Абе ај. И така се бркаме од којзнае кога. Зошто на целиов хаос на небезбедност, ова е приоритет?
Да не се лажеме, имаме веб страници за закажување за секој можен документ. https://termin.mvr.gov.mk/Call_Request https://uslugi.gov.mk/ Потребата е да оди се електронски за да биде веројатно транспарентно. Кој исполнува услови, ќе добие дозвола, кој не, не.
Линкот е да испратиш барање, не да закажеш како што можеше порано Тошковски е тешка глуперда ама ај, ќе го сфатите тоа касно
Не функционира кај сите таа патем. Зашто, ќе го прашам Панче следен пат. Кај блиска ми даваше баг кога ѝ закажував. Едит И кај мене кочи, вели не е во функција сервисот.
Јас тука на форум кажував дека барав термин после 5 и наводно немале, а други членки им закажале без проблем. Па сеа ако они лажат, лажам и јас. Како и да е, копукот можеше да направи да важат, ама оќе, нека зимат брача оружје.
Копукот можеше да направи да важат возачките. Знам дека овој дел намерно го игнорираше. А брача еве видовме колку ги тресе.
Каква е таа цинична изјава на Мицкоски кон Стоилковиќ, па и се гордее, ние меѓу првите сме кажале што мислиме за Косово, демек што го признавме меѓу првите од пусти страв да не ни направат пак војна. Тоа било нешто за фалење? Србите се многу толерантни кон нас, многу. Треба да јадеме шлаканици и од нив кога сме просјаци без карактер.
https://libertas.mk/mickoski-stoilk...-do-de-vo-kosovo-no-ne-stigna-poradi-obvrski/ За мене оваа изјава е потценување на Стоилковиќ кој ништо лошо нема направено на државава. „Мислам дека ние како држава и како влада многу одамна сме кажале што е Косово, меѓу првите во светот. Еве ја реченицата, демек први сме го признале. Брее, кој успех. ВМРО на Грујо патриотчето го призна Косово.
И тоа тој требаше да биде кандидат на сдсм за градоначалник ни Кичево 2021, ама во шоследна минута го повлекоа и го поддржа Дехари. Одличен човек и доктор ама ете...