Каде живеам не ми се верува. Навистина е тажно да си секаде граѓанин од втор ред и тука. Сопствената држава не може да те заштити. Немам зборови. Овие што палат се тешки мрсули, Фуркан е докажано најголем од нив.
https://www.facebook.com/share/1BUdAGexYp/?mibextid=WC7FNe Еве Заветна колку вреди и преку песната испраа парите, а простата раја се запали на заветна и ги донесе Вемеро на власт.
Мене ми е гајле за знамиња може сите да ги запалат по азбучен ред. Не треба да ни е гајле за држави, знамиња, вера и историја. Сите тешки ретардоси се појавија овие недели на сцена низ цел свет. Ментиши.
Дури и малку пари се! Наместо на српскине сељаци треба да им се даваат пари на македонски пеачи. Штета што никој не ги вика Блага Петреска, Ефто, Благица... Македонските пеачи треба да бидат финансирани со пари на грааните.
Па нашиве не прават песни, само преработуваат анонимси, каде можат тие со србиве србиве се елита за нашиве.
јас сум да му го платиме адвокатот абе шо потпаѓате под влијание? све ДУИ, а они иначе без ДУИ нѐ обожаваат...... море све преку Блаце и чао
И јас мислам дека стои дуи зад она што се деси, ама пак ќе речам, затоа имаме илјада служби и надлежни органи кои треба НАВРЕМЕНО да реагират и да П Р Е В Е Н И Р А А Т. Па да му се невиди, премиерот од ко стапна на функцијата само за тие планирани дестабилизации на дуи зборуваше. Значи знаеле, очекувале. Зошто не реагирале кога веќе се десија?
Смешно е и ретардирано. Палиш знаме на државата во која живееш, притоа ништо не плаќаш, се вработуваш, не затоа што си паметен, туку баш поради националност. Нека си одат. Сите до еден. Не ти чини, чао, не дека ќе ни фалат. И онака ништо арно од нив не видовме. Да ги видам вака да се шиптаросуваат во некоја европска земја. За уши, на клоци од таму кај што им потекнува семката. Ми е до знамето, ми е до македонското. Мое и наше на македонците. Плукаш по земјата во која живееш. Брате шипо, значи плукаш и на себе и на твојот мозок од слама. Никат соживот со нив. Цивилизираност, што е тоа? За вакво нешто не треба затвор. Ќе ги наредам сите до еден, пасошот ќе им го поништам, ќе забранам било каков влез во МК и нека си палат таму во Косово. Извојуваа за него, а тука дремат. Ене ви го, со здравје нека ви е. Не ни е ни Грција, ни Бугарија крива. Туку племето што ни ја сере државата.
И утре и овие и жените и децата нивни ко ништо да не се десило ќе отидат на лекар, ќе се лечат со пари од фонд, од државата што вчера ја плукаа. А ни јазик знае ни бутур. Ама користи услуги од државата. Ене ќе го јаде пак некој "кабел" и "пајак", као и увек. Или знамето само себе го запалил
Една Србинка ми велеше вака „Абе тие се плански прават и смислено. Нив треба да ги соберат, од Македонија, Црна Гора, јужна Србија, сите на Косово да ги сместат и тоа да се огради, со жици, да немаат пристап да се мешаат со другите народи. Ај што Косово отиде, барем другите да се спасат“. Инаку, во Германија запознавала некоја косоварка и вадела пасош пред Србинката и се фалела „Косово сега е независна држава, еве гледај ние имаме косовски пасош“. Да ја понижува, нормално.
Диво племе се, секој кој има малку ум ке го разбереше тоа до сега,ама се прајме слепи со сила Не знам само до кога Македончето ке спие....
https://a1on.mk/macedonia/kje-se-is...vo-chelopek-kade-decata-imaa-amblemi-na-uchk/ Ќе се испитува дали има одговорност?! Хаха абе чуда сте одма ОТКАЗИ за организаторите или министерката нека си дај ОСТАВКА!
Фискален совет предлага старосна граница за пензија 67 години. Па пола нема да ја дочекаат во Македонија. Сите кои трчате во дуќани без фискална, без вработени, без фирми за мизерни 5 денари, знајте дека сте влијаеле за празен буџет, празен ПИОМ итн.
Edna Prisutna, e nakitena,eden Zagreb e top nakiten a nasiot grad nema ni Elka! Treba cel grad da sija ,tolku da nema sens sDanela!
Браво за родителите во двете училишта, само бојкот. Поради проблематичниот ученик две наставнички напуштиле работа и десетици ученици се запишале во други паралелки. Родителите треба да ги гонат, не знам зошто толку ги толерираат и зошто не се гонети за запуштање на малолетно дете, штом е толку проблематично, до степен две школи да не функционираат поради него.
Девојкава од тетовско Жилче тргнала на печалба во дијаспора со се куршуми. 19-ГОДИШНА ДЕВОЈКА ФАТЕНА СО 9 КУРШУМИ ВО ТОРБА Тинејџерка е уапсена на аеродоромот во Охрид