Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.762
    Допаѓања:
    41.722
    Па не ни следев ама овој сигурно не. Со ставовите дека минималната плата е преголема или плукањето по синдикати, неспремноста како претседател на совет на Град Скопје, итд.

На Iva:) и Amelia им се допаѓа ова.
  2. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Што требаше на Арсовски да и удоволува како што таа сака, како таа ќе каже така да биде?

3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    2.174
    Ne me jasno neli rekoa Vmro deka nema da gledaat vekje partiski kadri tuku treba da se gleda kvalitetot?
    Zosto Trajko Slaveski koj bese glaven vo sovetot i gi blokirase site proekti na Arsovska sega go mestat za guverner?
    Zar nema nekoj nekoj educitan ekonomist da ne e partiski orientiran?
    Do koga partijata kebbide merilo za uspeh? Smetam deka ne e dobar izbor,!

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Па според тебе кој треба да биде, не значи ако е партиски дека по дифолт не е добар за таа позиција што го предложуват, сите ли се добри предлози на Арсовска па требаше се да им изгласаат на Арсовска?

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    2.174
    Se kontra i idese na smetka na nas gragjanite toa e poentata do sega ke bea 20 proekti a se zakoceni!

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Што контра идешe, се ли се добри проектите на Арсовска, си прави Арсовска пр,дека работи нешто и предложува демек добри проекти се

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.841
    Допаѓања:
    129.448
    За мене Ставревски ако мора да е нивните извикани презимиња. Барем е карактерно постабилен.
    Славески потценува сиромашни, навредува и омаловажува. Плус, го испозаеба Скопје со одлуките.

На Iva:), Amelia и Ahoy им се допаѓа ова.
  8. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    И Ставревски да го ставеше немаше да згреши, предноста на Славевски во однос на Ставревски е што поголемо искуство има од Ставревски како економист, али и Ставревски да го предложете немаше да згреши.

9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.762
    Допаѓања:
    41.722
    Па да, градоначалничка си е, си ја биравте, си се гласаа по совети, зурли тапани и бела чао :inlove:

Вината за хаосот во Скопје не смее, а ниту може да се препишува само на Арсовска. Не велам дека е менаџерката што проповедавте дека е, ама и најспособна да беше ако нема поддршка од Совет е со врзани раце за сѐ.

На nextredstyle и Amelia им се допаѓа ова.
  10. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Ниту сум ја бирал, ниту сум ја гласал Арсовска, 1996-2000 година во мојот град градоначалникот немаше мнозинство во советот, ама секоја одлука му минеше на советот, знаеше да менаџира, така да тоа не ја вади од ситуација Арсовска дека нема мнозинство во советот.

11. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    400
    Најмалку што требаше да се направи е да испадне министерот Тошковски и премиерот и да кажат зашто не постапуваат и дозволуваат вакви работи.
    Но изгледа Сеуште не разбравме, дека ВМРО се најголемите душмани на Македонија. Дека од Љупчо, па се до Бабата се надоле е местено по заслуги, а не по квалитет.

Груевски двоеше, ова се друго е се багра ајдучка.

Советниците на ВМРО се најголеми душмани. Седат во Совет и ќутат како глувци. Земаат плата, а намерно не гласаат одлуки. Гледа ли некој до каде го донесоа градот?

За министерот Тошковски немам зборови. Од кога стана министер, полиција нема по најпрометниве булевари.
    Само ветувања, и ништо друго. Во меѓувреме нека си гинат луѓе. Ако имаме среќа ќе преживееме.

Нема одговорност, а ниту желба за реакција.
    Овој период Во Аеродром, се што беше на Република Македонија се узурпира на матен начин.

Треба КАПА ДОЛЕ сите да и симнеме на АРСОВСКА:
    Испадна поголем Маж од многу луѓе во државата.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    13.857
    Сега гледам на Тв за штркот што го тепале децата во Гевгелија, го газеле со велосипеди и трајно го оштетиле, нема да лета. Какви гадни дечишта. Какви гнаси. Сатанисти. Племе. Психопати. Тоа е таа „младина“, тоа се тие „семејни вредности“. Па кога ќе прочитам некој тука да пени уста за семејни вредности, ми се лоши. Македонија и семејни вредности, тој спој е пропаганда, измислица за тешење. Па толку примери на варвазирам и племенство има овде како никаде во свет.

Во однос на политика, синоќа баш беше кажано, Максим се правда за фирмата во Бугарија, Петар е против Бугарија, ама имал сметка, Сања се правда, имала пасош, немала, не била Бугарка. Па барале Бугари во Устав? Па ќе бараат де, пола политичари имаат или пасоши, или фирми, или сметки таму. Мицкоски дава интервју за евроњус, вели на попис имало 800 со мајчин јазик бугарски. Па Србинката не е од марс, Бугарите зборуваат не за 800, не за 3.500 пишани како Бугари, туку за сите што поседуваат бугарски пасош, над 100.000, ако не се и повеќе. И ние за идентитет ќе збориме? Што правиме што Срби се пишуваат со мајчин јазик македонски? Не се Македонци тие. Познавам и дечко, мешан од Албанци, Срби, Бошњаци, се пишува дека мајчин јазик му е македонски.

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Сите знаеме дека над 100,000 што земаа бугарски пасоши се за да идат да работат во западно европските земји, а не оти се како Бугари чуствуваат.

14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    15.970
  15. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    2.429
    Не за џабе беше избркан на клоци од Груевски од Вмро, ама сега си ги дочека своите 5 мин. Од него полошо би било да ја предложеа онаа за финансии не и го знам името, таа што рече дека за немажени грашокот е луксуз.

Мислам Кадиевска-Војновиќ и Ставревски беа останатите кандидати кои се 100 пати подобра опција, а Силјановска баш за ова арогантно и надмено типче се одлучи. Типов нема допир со реалноста, тоа го знае секој што му ги прочитал "анализите" на твитер.

16. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Моментално од Ставревски или Славевски кој и да ставеше немаше да погреше

17. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    2.429
    Човек кој што јавно пропагира дека 22 000 е нормална плата и дека не мора да се покачува плус одморот да се изземе од потрошувачката кошничка зошто не е неопходен туку е луксуз не е соодветен да обавува било каква јавна функција, или нека ја обавува за 22 000 зошто е таман плата.

На Amelia и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    13.857
    Не се работи за тоа дали знаеме или не знаеме, се пишале Бугари своеволно од интерес. Јас лично знам Бошњак се пишуваа дека мајчин јазик му е македонски, и Срби знам што се пишуваат со мајчин јазик македонски, и не може да се толкува како нас ни чини зависно од контекст.

19. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    230
    Они од интересот се пишаа не дека се чуствуваат Бугари има разлика во тоа

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    13.857
    Te разбирам јас, ама јас немам бугарски, не планирам да земам и таквите не се за жалење, и немам емпатија за таа нивна духовна проституција што се правда со лицемерни жалопојки, морале. Ништо не мора, мора само да се умре, кога ќе дојде ден.