Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    27.878
    Имав можност да бидам на исто место со Илија неодамна. Никогаш не мислев дека ќе кажам нешто вака за човек на Грујо, ама Илија е исклучително паметен и речит дечко.

На SummerGirl, eliesaab, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Од ден на ден сѐ повеќе сфаќам зошто вмро и актуелниот гувернер се скараа со Данела и ја пуштија по вода, ама сфаќам дека и таа е во право, многу веројатно.

Објави скандал од не знам колку голем размер, епилог? Сите спијат. Едвај новинари отидоа неколку да снимаат, иначе на Фејсбук лајв снимаше и објавуваше со телефон сѐ. Срамота. Завчера толпа се шета низ центар на Скопје со тон ѓубре (тоа е казниво), оди и го исфрла пред Град Скопје, лудаците бегаат низ Парк, а МВР спие. Т.е. не спие, штити. Панче тресе, или се тресе, ценете сами.

Речи како сакаш (а ништо не велиме, ко сѐ да ни е сјајно, страшно), испадна една од најхрабрите политичарки на сценава во изминативе години, и над почитичарите. Другото настрана.

Само се плашам да не ја најдат покрај некоја река ‘самоубиена’ во автомобил за некое време.

На La-loca, SummerGirl, makakosi и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    16.134
    Ова земањево милионски кредити со цел градење на бетонирани пешачки патеки, асфалтирање, реновирање стари стоковни куќи и сл. ми е исто како во фамилија да земаш кредит за да реновираш по дома оти на жена ти не и се допаѓаат повеќе плочките во купатилото, а ти уште до гуша задолжен со потрошувачки, ненаменско истрошени кредити. Јас како што знам, кредит се зема за некоја капитална, добро смислена инвестиција којашто ќе ти ги поврати па и умножи парите а не како што прават нашите за пласкање г* на Халкидики само за да видат комшиите на фб дека си успеал во живот и си отишол на море. :bug:

На eliesaab, makakosi, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    17.058
    Ни патеки салам ќе направат, ни ќе реновираат нешто туку се ќе испокрадат, инаку да не се зема кредит за се и сешто.

На eliesaab, makakosi, mKdevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    23.164
    Целава работа со Данела испадна како детето што викало волк.
    Жал ми е ама одамна изгуби доверба, сега и да е највеќе во право, нема никој да ја поддржи

На eliesaab, SummerGirl и Selena01 им се допаѓа ова.
  6. Meni65

Meni65 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Не мора да ја поддржи. Треба(ше) општините, министерствата и мвр и обвинителство да си ја вршат работата. Едночудо огромни згради дивоградби. Уште повеќе без имотни листови. Сето тоа е криминал.
    Афганистан и Бурунди може вода да ни носат.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    14.003
    Се врти едно клипче со Заветна која гласи вака „Негде ќе те задолжат, негде ќе те заглават, долг со долг ќе покријат, само ти си солвентна, една милијарда унгарска, кај што тонеш тендер извира. Кредити пеколни, заедно ќе враќаме, верна владо вмровска, така е пишано, аир да не видиме, тие трошат ние плаќаме. Ја има на профилчето Мицко Кочи.

На eliesaab, Amelia, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    6.928
    Оној Партениј мора да си ја вршел работата како што треба штом стаорецот Стефан и вмровци сакаат да го сменат и на негово место да стават некој советник на фикусот Иванов, некој кој се замонашил пред една недела.

На Аргентина * и Amelia им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    14.003

Што мислите за ова? Дали ви е ок? Дали би дозволиле ваша сестра, ваше дете да стапи во ваков брак?

10. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    2.188
    Kade se Obvinitelstvoto i Mvr da postspat po prijavite od Arsovska?
    I se zakanuvaat im gi otkriva kriminalite ovie od Vlen i Vmro si svirkaat?
    Do kkoga ke se stiti Kriminalot do koga nie ke gi trpime i ke barame i ke glasame za novi parttii!
    Tolku se da ni e iskorumpirano od ovie partii zaedno o Sdsm i Vmro nemozame so godini da se opravime!
    Kade se lagite na Vmro deka ke go restartiraat sistemot koga si branat biv i lygje vo Kocani!
    Zosto Obcinitelstvoto ne go goni NEkoj od Mvr sto bil odgovoren Taa vecer?
    Sledni izbori samo za Levica i nekou novi partii!

На Amelia, anaja1 и Camille84 им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    57.087
    :puke: д н о
    FB_IMG_1748856351956.jpg

На christinnn, Ahoy, Tanjamm и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    14.003
    Пред некој ден сретнувам познаничка, жената се спрема за пензија и реков „бев во вашата зграда“, па ме исправи дека веќе две години не живее таму, продале на Албанец, отишле на неколку км од центар. Станот од 48 квадрати го дале за 30.000 евра. Ако јас се прашувам, џабе го дале и се будали и доплатиле да си купат друг стан. Утре кога во тој реон ќе снема Македонци, како тоа ние ќе му наредиме на некој како ќе се вика улицата, школото? Никако. А не дека имале проблеми, не дека некој ги навредил, нападнал, нема ништо, ама кога сакаат со сила да си ја продадат државата, со инка ли ќе им ставиш памет во главата? И што се чудите за Гази Баба, многу одамна е мешана. Ќе се чудите за некоја година ако Крушево добие градоначалник Албанец, ама читавте ли дека во Норово самите си градат школо, затоа што имале деца, а немале простор?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    17.058
    Море да функционира закон, систем, ќе видиш дали ќе сменат нешто, не станот го продала шо сака нека продава, ама нашле село без кучиња и прават шо сакаат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    14.003
    И да функционира закон, еве кој ќе им забрани во Тетово по закон да сменат имиња? Неколку советници Македонци, што се едвај 20%? И промена на имиња поминува на совет на општина, значи некој дал амин и многу често е по закон. Еве во Дебар сменија имиња на мостови, улици, школи? Градоначалникот, советот чии се? Тие се власт, тие се законски на избори дојдени на власт, народот си е албански, си ставиле албански имиња. За 10 години има многу сериозни шанси и Крушево да добие градоналачник Албанец со оваа демографија. Како би било едно маало, населба, град македонски ако таму нема Македонци или се двајца без тројца во некој небитен ќош како Срби во некое косовско село на пример? И демек која ви е логиката? Дај сите ќе се отселиме од градот, ќе оставиме центар, се што е клучно и важно, и ќе живееме на некој рид како изгубени случаеви ама се ќе е наше и закон и систем ќе функционираат? Нормално дека не.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.664
    За мене ова со Арсовска против сите ми е пример колку нашево општество е труло, скапано и склоно кон мито, корупција и непотизам. :)

Ниту еден медиум не пренесува што се случува, кутрата сама со телефон снима и пренесува, ама за кого, кој народ?

На SummerGirl, Bratot, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  17. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    2.188
    Mickocski javno da ja podrz iArsoska za Kriminalite i da ne gi brani Vlen!
    Arsovska ima dokazi i kriminalot treba da se razotktie!
    Vo sprotivnost znaci e za Kriminalot i takva vlada ne ni treba!
    Koj obviniteli ke go zataskaat ovoj slucaj da snosat Krivicna odgovornost i javno da se kazat i Sudii!

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    400
    Не знам кои медиуми ги читаш, ама сите релевантни медиуми пренесоа.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.602
    Допаѓања:
    14.003
    Почнаа, 4 сме биле во Европа по раст.

На Аргентина * и SeñorPink им се допаѓа ова.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Во нормална држава со свесен народ, сега ќе се дешаваше хаос зашто нѐ прават слепи при очи со ситуацијава со Данела.

Данела, со цел мој претходен хејт и скептицизам кон неа, очигледно испадна дека била функционер кој сакал да си ја работи работата како што треба и пробал да спречи работи кои не смееле да бидат спречени - нешто што неа ја кошташе функцијата, а нас уште една кофа гомна.

Боки брза да дефокусира со Вилма која веќе е ништо во државава, со бедни дерења и недолично однесување од двете страни. Уште една кофа гомна за тоа кај живееме и на што ‘се палиме’.

На christinnn, Tanjamm, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.