Јебига, изборот доаѓа со цена Кој не платил со емоции, нека плати во денари Нема да им помине оваа казна на животен избор.
Во време Грујово беше ова како предлог. И да не им помине, замислете кои фанатични идеи ќе ги имаат во иднина, нешто ќе ве закачи од некоја ненормална мерка. Им пишав на фб, стои коментарот. Значи, малите места родилишта немаат, гинеколози или немаат или се двајца и тоа неспособни. Куманово што е големо, слушам минатиот пат на вести, немало анестезиолози, па и раѓања малку имало оти ги праќале во Скопје, тука кадар немало. Во втор по големина град немаш услови за породувања, иди убиј се. Тука реално треба да ги носат родилките од Паланка, Кратово, Ранковце, Липково и Нагоричане, арно малце и далеку се местата. Ако некоја жена од Паланка нема пари да си плати во приватна болница или да договори доктор во Скопје, со мито, тешко нејзе, или ќе роди по пат накај Куманово затоа што е 60 км или може да почине ако има каква било компликација и потешкотија и тоа по пат. Која е логиката да работиш за смешни пари и да се породуваш во приватна болница, затоа што во својот град ни услови немаш. А плаќаш здравствено осигурување. Страв да те фати.
Мислам дека ни фрлија патка за да не се збори за јазикот. Класичен спин, нема да го носат законов за данок, битно е да се заборави на вчерашниот скандал со јазикот.
Нека ги врати тој и грашокот милијардите, ниту ветиле такво нешто во кампања, ниту ова. Што поскоро симнување од власт и затвор. Милијарда од Орбан, 5 од Британија, сосе камати фаќало 7 милијарди. Дебакл треба да им се случи на локални.
I sto napravivme so ppregovorite so Ey? Mesto da se pridrzuvavme do Pregovarackata ramka sto se postigna so Sdsm,ne se otvorija ustavnite izmeni,nemame moznost da otvorime poglavja! Do koga ke se kocime ,neka dozvolat da moze da se registira Makedonsko drustvo,ke gi vnesime i nie vo Ustavot! Zasto da se kocime nacionalisticki? Site otvorija poglavja eve od Albanija neka baraat pomos nasive! Bugarive se teski!
Тоа со данокот е така и во Германија. Во Швајцарија пак е обратно тие во брак плаќаат повеќе данок, и многу од швајцарците не се венчаат бидејќи ја добиваш таа таканаречената „Брачна казна” Да, брачна казна така ја викаат. И, да. Сакаме ЕУ, па да влеземе во ЕУ ќе имаме уште многу такви работи што ние нема да ги разбираме, ама само што се иселиме одма ништо не ни смета на западот.
Па мислам можат да забранат образование и работа за жени, да ги затворат дома и вратат во старо доба. И освен раѓање деца, друг интерес нема да имаат. Така е во земјите на исток нели. Кој ги шиша и жени и деца, битно висок наталитетот. Кад је бал, нек је маскенбал А ништо чудно и абортус да забранат или воведат ограничувања. Еве уште се чудам како некој ги гласаше морониве
Проблемот не е во регистрација на некакво македонско друштво во Бугарија,Мицковски само ја замајува јавноста со тоа.Границите се отворени,ако има некои во Бугарија кои се чуствуваат Македонци,нека дојдат и нека извадат државјанство тука Но напротив,како што е очигледно оттука многу заминаа во Бугарија и останаа таму да живеат.
Кој бе остана да живее у Бугарија, еве ја еден незнам да извал бугарски и да отиде да живее у Бугарија, знам над 100 души најмалку со бугарски
Ова со данокот нема никогаш да се воведе.Зошто сега Мицковски пред избори го актуализира,самиот си ствара револт од граѓаните,зар сака да ги изгуби изборите,особено сега кога е свесен дека не е способен да ги испорача кон ЕУ уставните измени.Останува само да си најави оставка ако ги изгуби изборите,по примерот на Заев.
Od kogo ke izgubi izbori, site opshtini ke gi zemat Ako izborot e LGBT, Margini, Meduza da ti organiziraat paradi so vladini pretstavnici ili pisuvaat za sekakvi nastranosti i glupostite na Mickoski, izborot e ocigleden za edno 70% vo Makedonija, uste poubedlivo ke dobijat Uste od sega ja gledam kampanjata, Tache, Zaev, Osmani, Dimitrov krivi za se. I ke uspee. Osven ako ne napravat nekoja teshka glypost i gi oslobodat gradonachalnocite novni sho gi uapsija za Kochani Sds mora da se raspadne posle izborive, da ne zborime za nekakva pobeda
Нема да ги земат. Мицкоски сам ја усра работата со недоволното справување со Кочани и со последната изјава за данокот.
Како секој закон да е во функција или се почитува. Па измислуваат закони као за проста маса на луѓе. (Се извинувам на речникот) Ама народов мерки бара за трето дете дрн дрн. Кој раѓа деца за пари? Ќе уведат ли пола милион денари? И? Тоа дете од тие ли пари ќе го чуваат.
Двете први братучетки на пратеникот што не сака повисок минималец, отидоа и останаа да живеат во Софија, сосе мажите, а имаат и деца. Значи 4 возрасни плус деца, не знам колку имаат дали 3 или 4. Македонците од Бугарија можат да купуваат имоти тука, да земат државјанства, да дојдат да се школуваат, но не сакаат. И тие од Грција можат да го сторат истото, ама не сакаат, поарно им е таму. Читавте ли дека 59 граѓани лани зеле албански државјанства. Ќе почнат сега да си вадат нашите Албанци албански државјанства. Каков терор не чека од Албанија кога за 1.5 години ќе си влезат во ЕУ, не сте свесни. Ќе си доаѓа Рама без најава секаде каде има Албанци, може да им дава пари за развој на албанските општини по принцип како Србија на Република Српска, со таа разлика што Албанија има шанса да направи многу повеќе пари од што Србија некогаш имала. На македонската затуцаност и нема крај. Вчера еден маж ми вели, како тој што слушал, Албанија немало никогаш да влезе во ЕУ. Кај слушал? Што слушал? Марта Кос неколкупати кажа дека до 2027 година, Црна Гора и Албанија влегуваат. Нема будала од пред кооперација да одлучи, Европјаните ќе одлучат. Да бидеш топ дестинација во Европа и трета во свет по пораст на туризам, е невиден бум, пари, развој, будалите па се тешат дека нив некој нема да ги прими. Народи со пари, економија, море, кооперативни, секој ќе ги почитува и ќе ги сака. Гледав една блогерка, ги фали, многу сложни, работливи, одат во странство, ама отвораат бизниси дома, на улица вели ако ти се слоши, приоѓаат да помогнат. Ние до кај сме со угледот? Качи го туристот, вози го 2 км, земи му 7.000 денари, опцуј го и полицијата не можела да го најде таксистот, а камери има секаде. Им одговара да го покрадат секој што ќе стапне тука.
Како и да е,Мицковски е притиснат во ќош.По локалните ќе има уставни измени.Не може веќе да одолговлекува.Што сакаат Бугарите е јасно.Никој однадвор не може да ни ја растури државата,особено сега кога сме во НАТО.Јазикот и идентитетот се потврдени,само треба да признаеме дека имаме заедничко минато со Бугарите,тоа го бараат.На некој начин да бидеме како Луксембург и Германија во односот со нив