Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.963
    Допаѓања:
    130.426
  2. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.018
    Допаѓања:
    17.183
    На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.018
    Допаѓања:
    17.183
    На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.963
    Допаѓања:
    130.426
    А, неее...
    Човекот се уплаши сега. Ќе мисли на друго. :rofl:

5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    9.734
    Ау, па уште арогантно и саркастично, се разбирало дека нема да има таков данок. Целата јавност е глупава и не го сфатила него, тоа било работата.

Последна измена: 6 јули 2025 во 19:34
    На Purpleheart, Eunoia, monibejbi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    42.980
    Шо бе, да не се разведуе од жена му?:D

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.641
    Допаѓања:
    14.098
    Ви пречеа пиперки, грав, не ви пречи што Мицкоски кажа на талибански начин во ЕУ се бришел идентитет и јазик. Тоа не е навреда, посебно што ја кажуваат некои без вода во очи. Талибанци се едно племе што не дава жените во Авганистан да одат на факултет заедно со мажи, не дава да пуштаат музика на јавни места. Е Мицко 20 нации што му лечеа повредени од Кочани ги нарече Талибанци. А Талибанци се тие што планираат да наплаќаат данок на некој неженет Стојче што живее сам со двете крави во некоја македонска пустелија. Еден од министрите пред два дена кажа тие за разлика од некои други биле вистински европски во постапките, и не мислеше на Бугари, туку на големите европски земји. Тој извештај на ЕП не е архив, нема што таму да пишува за идентитет, за реформи треба да пишува, тие што ги нема. И Црногорците преговараат, и има Срби што трескаат дека не постои црногорски јазик, дека е српски, па Црногорците не навредуваат никого, едноставно на тие радикални Срби што наведуваат и негираат им забрануваат пристап, јавно или тајно, сеедно, ќе дојде до граница, ќе го вратат назад и готово, нема потреба од врева. Нашиве не работат ич ништо и само бараат валидација на идентитет. Ако си сигурен во себе, нема зошто да чекаш некој да ти потврдува идентитет. Многу поголеми нации во светот не ни имаат држава, овие ја имаат и од неа прават пародија. Курдите се преку 20 можеби и 30 милиони, немаат држава.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.165
    Neka vlezat sto pobrzo da ne gi slusame vise albanija I crna gora

9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    2.208
    Apel do vladata:
    Ako saka Vladata da pomogne na mladite i tie sto se vo brak treba zakoni kako Germanija:

1: Da se zgolemuva minimalnats plata:!!
    2:Vladata da pomogne na tie sto se taze vo brak da im dade nekakvi finansiski povolnosti!
    3:opstinite da davaay pari za sekoe Prvorodeno dete paricna pomos od 100 evra nagore do 18 godini za da nekoj moze da mu se olesni finansiski
    4: Da se namali kirijata za tie sto se materilalni pomalku mokni da plajkaat kirii!
    Vaka se jakne drzavata moroni!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.375
    Допаѓања:
    21.856
    Смејте се вие со ова даноков, ама овој си прави социјален експеримент да види колку сме ретардирани и како би реагирале во дадена ситуација, во случајов малку ретардирана. :)

Секоја му чест, нема што...

Наместо да не стимулира со подобрување на плати, здравство, места каде што би можел да однесам дете, со уште многу други поволности што во моментов не ми текнуваат, тој мене ќе ме уценува да се дупиме и да раѓаме деца и да развијаат анксиозност плус депресија, затоа што живееме во држава што е во слободне пад со борој до гуша. :D

На Golden и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.778
    Допаѓања:
    41.806
    Денес на Совет во Битола на расправа за катастрофите од РЕК, каде се дискутира дека РЕК нема филтри и цела Битола и пошироко се ренде од карциноми, советничката од ДПМНЕ вели, цитирам, ние не се плашиме, оти вмро е една година на власт и ќе остани, Коњановски пак ќе е градоначалник и вмро пак ќе победи на локалните, и советничката група ма вмро ќе биди побројна од сега.

Еве одамна не ми се повраќало ама сега ми се повраќа бе. Пу!!! Тие оти на Ниже Поле сите живеат, РЕК на нив нема влијание. Партијата та партијата, победата та победата. А градоначалникот епидемиилог, од центар за јавно здравје. Приоритети. Арам!!!

На snowqueen, Bratot, Eunoia и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.641
    Допаѓања:
    14.098
    Мицкоски кажа дека не било до парите, до умот е. Неточно. Не е ова времето на мајка ми кога оделе 2 пати на преглед и директно потоа на породување, па раѓале здрави деца, переле пелени, не знаеле што е вештачко млеко. Без неколку илјади евра настрана не планирај бременост. Сега се прават пренатални тестови, некои жени одат и на второ мислење, не им веруваат на лекарите, а до породување не знаеш како ќе биде, некои планирале да се породат на државно, па зор ги натерал на крај да одат во приватна клиника, овој вели не требало пари. На работа имам колешка чие прво бебе починало од лекарска грешка на државно, двете после ги родила во приватни клиники, значи се што заработела тој период, го дала по лекари. Пари настрана треба да имаш, оти ако ти е мачна бременоста, големи се шансите газдата да те исфрли од работа, ни породилно ќе видиш, ни здравствено ќе имаш, па чукај си ја главата. И Бране го лајкнал статусот за данок, па зошто има само едно дете, нека даде пример со 3. Лесно им е на Влатко и Антонио со 4 односно 5 деца, цел век пратеници.

На snowqueen, IwyMe и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  13. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.018
    Допаѓања:
    17.183
    Да живее ВМРО, да живее Тони, да живеат советниците, да живее д-р м-р Христијан Мицкооски! :!:

Ние ВМРОовците пак ќе тепаме, никој не ни можи ништо!1 :muscle:

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    119
    Не живеам во Германија но од онаа што го слушам од блиски кој се таму можам да напишам дека не е сјајно во поглед на данок, кирија, плата така да не би да ја земам за пример кој требе да се следи.