Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.047
    Допаѓања:
    130.993
  2. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    17.404
    На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    17.404
    На Ravenn и nextredstyle им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.047
    Допаѓања:
    130.993
    А, неее...
    Човекот се уплаши сега. Ќе мисли на друго. :rofl:

5. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    9.830
    Ау, па уште арогантно и саркастично, се разбирало дека нема да има таков данок. Целата јавност е глупава и не го сфатила него, тоа било работата.

Последна измена: 6 јули 2025
    На Purpleheart, Eunoia, monibejbi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.517
    Допаѓања:
    43.597
    Шо бе, да не се разведуе од жена му?:D

На Ravenn и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.720
    Допаѓања:
    14.175
    Ви пречеа пиперки, грав, не ви пречи што Мицкоски кажа на талибански начин во ЕУ се бришел идентитет и јазик. Тоа не е навреда, посебно што ја кажуваат некои без вода во очи. Талибанци се едно племе што не дава жените во Авганистан да одат на факултет заедно со мажи, не дава да пуштаат музика на јавни места. Е Мицко 20 нации што му лечеа повредени од Кочани ги нарече Талибанци. А Талибанци се тие што планираат да наплаќаат данок на некој неженет Стојче што живее сам со двете крави во некоја македонска пустелија. Еден од министрите пред два дена кажа тие за разлика од некои други биле вистински европски во постапките, и не мислеше на Бугари, туку на големите европски земји. Тој извештај на ЕП не е архив, нема што таму да пишува за идентитет, за реформи треба да пишува, тие што ги нема. И Црногорците преговараат, и има Срби што трескаат дека не постои црногорски јазик, дека е српски, па Црногорците не навредуваат никого, едноставно на тие радикални Срби што наведуваат и негираат им забрануваат пристап, јавно или тајно, сеедно, ќе дојде до граница, ќе го вратат назад и готово, нема потреба од врева. Нашиве не работат ич ништо и само бараат валидација на идентитет. Ако си сигурен во себе, нема зошто да чекаш некој да ти потврдува идентитет. Многу поголеми нации во светот не ни имаат држава, овие ја имаат и од неа прават пародија. Курдите се преку 20 можеби и 30 милиони, немаат држава.

На mareane и anaja1 им се допаѓа ова.
  8. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Neka vlezat sto pobrzo da ne gi slusame vise albanija I crna gora

9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.221
    Apel do vladata:
    Ako saka Vladata da pomogne na mladite i tie sto se vo brak treba zakoni kako Germanija:

1: Da se zgolemuva minimalnats plata:!!
    2:Vladata da pomogne na tie sto se taze vo brak da im dade nekakvi finansiski povolnosti!
    3:opstinite da davaay pari za sekoe Prvorodeno dete paricna pomos od 100 evra nagore do 18 godini za da nekoj moze da mu se olesni finansiski
    4: Da se namali kirijata za tie sto se materilalni pomalku mokni da plajkaat kirii!
    Vaka se jakne drzavata moroni!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    22.164
    Смејте се вие со ова даноков, ама овој си прави социјален експеримент да види колку сме ретардирани и како би реагирале во дадена ситуација, во случајов малку ретардирана. :)

Секоја му чест, нема што...

Наместо да не стимулира со подобрување на плати, здравство, места каде што би можел да однесам дете, со уште многу други поволности што во моментов не ми текнуваат, тој мене ќе ме уценува да се дупиме и да раѓаме деца и да развијаат анксиозност плус депресија, затоа што живееме во држава што е во слободне пад со борој до гуша. :D

На azelea, Golden и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.787
    Допаѓања:
    41.872
    Денес на Совет во Битола на расправа за катастрофите од РЕК, каде се дискутира дека РЕК нема филтри и цела Битола и пошироко се ренде од карциноми, советничката од ДПМНЕ вели, цитирам, ние не се плашиме, оти вмро е една година на власт и ќе остани, Коњановски пак ќе е градоначалник и вмро пак ќе победи на локалните, и советничката група ма вмро ќе биди побројна од сега.

Еве одамна не ми се повраќало ама сега ми се повраќа бе. Пу!!! Тие оти на Ниже Поле сите живеат, РЕК на нив нема влијание. Партијата та партијата, победата та победата. А градоначалникот епидемиилог, од центар за јавно здравје. Приоритети. Арам!!!

На butterfly6223, Munchmallow20, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.720
    Допаѓања:
    14.175
    Мицкоски кажа дека не било до парите, до умот е. Неточно. Не е ова времето на мајка ми кога оделе 2 пати на преглед и директно потоа на породување, па раѓале здрави деца, переле пелени, не знаеле што е вештачко млеко. Без неколку илјади евра настрана не планирај бременост. Сега се прават пренатални тестови, некои жени одат и на второ мислење, не им веруваат на лекарите, а до породување не знаеш како ќе биде, некои планирале да се породат на државно, па зор ги натерал на крај да одат во приватна клиника, овој вели не требало пари. На работа имам колешка чие прво бебе починало од лекарска грешка на државно, двете после ги родила во приватни клиники, значи се што заработела тој период, го дала по лекари. Пари настрана треба да имаш, оти ако ти е мачна бременоста, големи се шансите газдата да те исфрли од работа, ни породилно ќе видиш, ни здравствено ќе имаш, па чукај си ја главата. И Бране го лајкнал статусот за данок, па зошто има само едно дете, нека даде пример со 3. Лесно им е на Влатко и Антонио со 4 односно 5 деца, цел век пратеници.

На snowqueen, IwyMe и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  13. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    17.404
    Да живее ВМРО, да живее Тони, да живеат советниците, да живее д-р м-р Христијан Мицкооски! :!:

Ние ВМРОовците пак ќе тепаме, никој не ни можи ништо!1 :muscle:

На azelea и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    139
    Не живеам во Германија но од онаа што го слушам од блиски кој се таму можам да напишам дека не е сјајно во поглед на данок, кирија, плата така да не би да ја земам за пример кој требе да се следи.

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.720
    Допаѓања:
    14.175
    Некој си Македонец од Охрид со бугарски пасош бил во Швајцарија, ја убил жената и бебето од 6 недели и себеси се повредувал. Којзнае колку од населението е психички болно. Сигурно голем дел, само што се кријат, нормално. Вакво убиство грозоморно не е прво вакво од наш државјанин, имаше еден од Источна Македонија пред некоја годинка си ги уби децата и жената. Секој во тие земји што ќе ја прочита веста, прво добива впечаток дека се тоа пореметени луѓе, веста ќе му остане во сеќавање долго, друго жител на Македонија, а отиден со бугарски пасош. Мислите сега тој што ја чита веста верува во посебен македонски идентитет?

Друга тема, се засекирале нашинци, Томпсон колку народ собрал на концерт, па се расфрлаат со секакви термини по Фејсбук. Се мислат многу паметни и реални, а во суштина песните на некои наши пејачи се бетер од тие на Томпсон, бетер национализам. Ама наши се, можеме ние, дозволено е, ама Хрват во Загреб на чиј концерт ќе оди, еве Македонците ќе ги праша. Има и Хрвати во државава што се пишуваат Македонци на попис, сега ги читаат тие јаки мудрување, па што ли си мислат?

Трето, гори во Чучер Сандево. Време било да се бара странска помош. Богами, време е да молиме Словенци, Срби, кој и да е, да троши кадар и возила за нешто за што нашиве пари земаат. Која странска помош? Ако помогне Србија, оти во таа општина живеат доста Срби. Исто ми текна на тоа како овде нашиве се страшно фрапирани и шокирани како тоа некои земји тепале сепаратисти со полиција, тепале малцинства што бараат држава во држава, а истиве знаат ли воопшто дека при осамостојување на Македонија Србите од Скопска Црна Гора се побунија, сакаат да си останат во Југославија со другите Срби нормално и добија ќотек од полиција. Просто не знам како за ова нема став во стилот дека Србија требала да не нападне, оти луѓето не беа сепаратисти, не убивале, туку протестирале да си останат со Србија. А знаеме која беше Србија тогаш и кој беше Милошевиќ, и ти им тепаш население тука, и после 30 децении пишуваш по форуми, држиш лекции како требало некој да се однесува со малцинства.

16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    7.481
    Ама затоа Аркановата вдовица им е топ, српски национализам е ок јер су нам брача.

На Gosh и Tanjamm им се допаѓа ова.
  17. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    17.404
    Ами вакви будали имаш и кај шарените во ЕУ, УСА на кои им сте потчинети, земи сега прераскажвај ни тука црна хроника и од кај нив (facepalm)

Томпсон ти е будала Тање, нормални Хрвати не го есапат :D

Ами ќотек добиле оти правеле нереди бе Тање, како шо добиваат секаде тие кои што прават вандализам.
    Оди само види Французи и Англичани како ги пердаши полицијата кога прават нереди.

Ахх бе Тање Тање...

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.720
    Допаѓања:
    14.175
    Денеска еве уште еден наш државјанин, овој Албанец во Швајцарија е обвинет за тероризам. Два хорор случаи во еден ден и ти да читаш такво нешто, а во двор ти дошле, ќе ги неќеш.

Дали Хрватите си го сакаат Томпсон или не, нивна работа, не е на Македонци да се истрчуваат да коментираат, оти некој тоа го чита. Што им е гајле за во Загреб? Такви како Томосон има и во Србија. Треба да прашаме некој Хрват дали знаме ќе си развееме во Солун, Александар е цар македонски и еден куп песни за Вардар, Егеј, Пирин се поарни од тие на Томпсон. Сигурно ќе каже исто е.

Како така? Нереди правеле Србите на српска Црна Гора, па јаделе ќотек. Неред е кога ќе убиеш некого, овие на референдум за независна Македонија гласале против, Срби се и сакале да останат со Србија заедно и добија пендреци од нашата полиција. Сигурна сум дека првпат слушате за ова дека ни српското малцинство не сакало со нас во иста држава. Дека сте поборници за референдумчиња, ама туѓите, а домашните, па не сте чуле за нив. Протести од секакви побуди ќе има и во Берлин и Лондон и Париз, сегде на свет, но тоа не е поради тоа што мигрантот на пример сакал сецесија, што овде беше случај, да останат во Југославија, а тие држави што пердашат, имаат сила за да пердашат, не се како Македонија. Ете ми текна да ви илустрирам како тоа ни пропагирате помал со појак не требало да се дира, да ќутек, ќотек ќе јадел, а примеров што тепаш Срби, само една чета на Аркан ќе те здроби, не го знаете. Србија во тие времиња инаку беше Америка за нас.

19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.221
    Katastrofa se i Grcite i Bugarija vo 21 vek sto sakaat da ne negiraaat vo21 vek!
    Sramno i ponizuvacki!

Ne sum veruvala deka ova ke go pravat!
    Ova ke im se vrati kako Bumerang i ostanatite
    Evropratenici koi imaat mozok nema da im gi podrzat amandmanite!

Nie ne barame dozvola od nekogo dali ke ne priznae,ako sakat da gi vovedeme vo Ustavot ke im se Dava Nekakvi prava i na Makedoncite vo Bugarija!!

I tie Makedonci tamu imaat pravo da se registiraat i da uzivaat nekakvi slobodni prava!
    Stop za Nacisticsticki izjavi od sosedite!
    Imeto Makedonija se spomnuva uste od Noviot Zavet i nema pravo nikoj da ne se izbrise!!

20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    16.415
    Каде има сила нема правдина. Премали сме а богами имаме и политичари кои свесно почнаа со распродажба на државата, од името па сега на ред се јазикот и идентитетот. Едните почнаа, другите ќе завршат и тоа е тоа.