Денес раздвижено во прилепската болница ХАОС ВО ДВОРОТ НА БОЛНИЦАТА ВО ПРИЛЕП Пресметка со огнено и ладно оружје, полицијата ја обезбедува областа
Еве ги овие шо кај нас некои не ги вадат од уста дека отворале поглавја со ЕУ преку ноќ како на пазар да се оти многу напреднале де, а не дека така им одговара на ЕУ пак ги протуркуваат таму Хаос во албанскиот парламент поради ВИ министерката/ВИДЕО
Колку пари доби Дино Мерлин за пеење во Штип? Читам пари како за едно Пожарно. Која друга земја нема амбулантни и противпожарни возила, а троши огромни суми за странски пејачи? Само Македонија. Ако е поназад Албанија од нас што мајка бараат пола милион Македонци таму да оставаат пари и да одат по одмори? Тоа не е ништо, женети се со Албанки, децата им се браќа со луѓето што маваат во парламенти во Тирана и Приштина. Тие што маваат се во суштина сватоштините на Македонецот.
Колку шо е месечната покачена плата од 78 посто на оние шо дремат во парламент и не работат ништо плус и другите функционери, замисли тие да донираа барем еден месец шо се може да се купи со нивните незаслужени покачени плати, ама не тоа се заборави битно сега пејачи со кариери ќе ни сметаат кои очигледно народ ги сака и сака да ги слуша, плус тој народ што го посети Штип остави и свои пари таму, така да без толку стресови не се потрошени парите за џабе.
Зашто пратеници или било кој што има функција, а се кандидира сега за градоначалник не си поднесе оставка. Како им се допушта такво нешто, значи ако не добие на локални, фино си го држи местото. Треба нов закон дефинитивно, ама нема да се деси, нормално
Море Тање еве ги и возила ќе купеле овие, сега немаш веќе причина за стресови околу концертов. Владата ќе купи 100 нови амбулантни возила за две години
Тање пастрмалијадата се одржува 17 години златна. И твојте кога беа на власт даваа пари на балкански пеачи.
Потег Скопје - Тетово - Куманово - Велес, ако ви залета некој авион така пониско, без гајле, ништо страшно, Скопскиот аеродром веќе НЕМА функционален радар. Значи, авионите се слетуваат мануелно од страна на контролорите, а кога ќе ми текне како се вработуваат таму и како воопшто немаат скандали, знам дека е скроз сигурно и безбедно
Не го пуштиле бабољубецов да помини бе Видео: Макрон стопиран во Њујорк поради Трамп, па пред полицијата му ѕвонеше токму на Трамп
И кога ќе ми кажат најбезбеден бил авионскиот собраќај ми се темни ко да не знаат луѓево каде живеат . Највеќе зошто не знаеш што можеш да очекуваш од нашиот аеродром. Се прашувам дали и проверка ко што треба вршат на авионите...
PANCE Toskovski da si podnese Ostavka od Moralni Pricini ako ima moralna doblest prema Familijatakoja so poraka licno go zamolila pokojnata Rosica da Pomogne no ne uspeal za zal da ja zastiti kako Minister! Bez razlika Dali e Dobar,I'll ne kako Minister treba bez partiska nasoka sam da Biden dovolno svesen.! Vo zapadnite drzavi za mnogu pomali rab si davaaat ostavki! Ps.Mora kako narod da Biden Poprkosni kako narod I'll drzava ne zasluzvame@!
Luge oval Vlada ne treba da postoiposto ne napravi nikajvi reformi!Ne Napravi nikakov Veting Nemanikakva pravda za Najgolemata tragedies od 16 Mart! Alo BRUKO od Narod oscvestese najvekje partiskive predavnicinja!
Аии УАПСЕНИТЕ БУГАРСКИ ИНСПЕКТОРИ ПРЕКУ „ГУГЛ ПРЕВЕДУВАЧ“ БАРАЛЕ МИТО ОД ТИМОТ НА РОБИ ВИЛИЈАМС, ВО НИВНИТЕ ДОМОВИ ПРОНАЈДЕНИ 43.000 ЕВРА
Vmrovcive ne ne esapat kakonarod,dojdoa samo za svoii interest,nitu pokacija plati na narodot,Nikakvo problizuvanje na clenstvoto kon Ey,samo da otvaraat nivnite najbliski bugarski firming I da se bogatat,a Makedonceto da zivee so 500 evra plata! Eh Makedonce Makedonce! Ni sme site za Genearalni strajkovi ne obicni protesti od ovdr do ondee vo site gradovi treba!
Читав вчера тема дали е потребна нова територијална организација на државата според новиот попис. И да не биде сега, и да не биде за 4 години, за 8 ќе биде. Ништо чудно некои општини да изгубат статус на град, македонските секако, оти демографски се потонати. Околу изборите, повеќето кандидати треба да одат во приватен сектор и да работат за малку пари, тоа е реалноста, а што партијата ги богати за ич ништо е друго. Вчера гледав на тв 60 годишна жена што лично ја знам, кандидат за градоначалник од некоја помала коалиција, па кули и градови, економија и бизнис ќе оправела дури. Во 60 години жената скоро и да не била формално вработена, од каде им тие идеи да прават циркуз, кандидат за градоначалник. Значи имаш 60 години, едвај 2-3 стаж ако ги има и тие и оопп, кандидат за градоначалник. Само си навлекуваат да ги зеза народ, ништо друго.
Pance Toskovski nema gram Moral zasto od moralni pricini nesaka da dade ostavka tuku mu e povazna foteljata,a samo partiskite botovi Mozat da go podrzat za ova,zatoa Vmro od sto se premnogu Arogantni ke izgubat na Lokalnite izbori! P.s.Zboram licno so primer za zal ubienata Rosica a imal sluzbena dolznost kako Minister da pomogne na bilo kogo vo drzavat! Ako ne mozel nejze nemoze na nikoj!
Северниот сосед на северната Македонија отворил брза пруга 181км Белград - Нови Сад - Врбас - Суботица (кај границата со Унгарија) за 2000РСД (околу 1000 денари) е повратна карта, но првите 5 дена (колку да се навлечат) се бесплатни. Intercity возовите се движат и до 200км/ч. и растојанието го минувале за 70 минути. Во текот на 2026 година, веројатно март-април, се очекува брзата пруга да ги поврзе Белград - Будимпешта што е 350км растојание, патувањето би било 2 часа и 45 минути. Истовремено продолжуваат градежните работи на пругата Белград - Ниш и таа кон Димитровград (врска со Бугарија). Скопје - Битола 172км возот моментално растојанието го минува за 3 и пол часа. А камо воз за Виница, Берово, Радовиш...? Колку време изгуби Македонија од независноста до денес, наместо да се искористеше за обновување за железничката инфраструктура.