1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.770
    Кој само прост народ? Па сите можни „медиуми“ тоа го кажуваат. Народот реално нема толку време да чита извештаи и нормално е дека ќе верува на медиумите. Медиумите, заедно со политичарите го „верглаат“ тоа.

За Рама....па и не е така. Еден од најдрските е. Нема некое воспитување, ама само навидум изгледа дека знае што прави. Туку знае како да го „продаде“ пред медиуми она што го прави.

2. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    1.819
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.863
    Допаѓања:
    14.425
    Ама младите што завршиле факултет, и знаат англиски нема оправдување да не го прочитаат тоа што ти го постираше и да се прават не сфатиле. Цел век ли не сфаќаат само нашиве? Врие од забелешки. Утре ќе внесеме Бугари во Устав и пак ќе сме тука и ќе се глуми наивност, прелажани сме биле, а реформи нема никаде. И новинарите треба да ги опоменуваат, не опомени, дури и санкции треба оти верглаат дека Меркел ни ветила само да смениме име и веднаш ќе влеземе во ЕУ, епа таква изјава не постои, нашите новинари свесно и намерно шират лажни вести, пропаганда, а не одговараат за своите постапки. Новинар не смее ни изјава на овчар да ја интерпретира погрешно, не на Меркел, Макрон итн. Зошто истите новинари не кажат дека Меркел ни рече пред промена на името, ќе треба многу работа? Тоа стои во изјавата на Меркел, уште многу работа, епа како бре новинари, работата ќе биде во еден ден?

Албанија е со излез на две мориња, лојален сојузник, со нив ли ќе се мериме ние? А тие што мислат дека само промена на име е доволна за влез во ЕУ, не знам што се замислуваат, дали се мислат дека се Исус? Реално, и критериумите за влез во НАТО дали ги исполнуваме, веројатно не.

Последна измена: 24 ноември 2025 во 19:28
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.863
    Допаѓања:
    14.425
    Сега оди на Само вистина, Благица Ласоска од ВМРО рече дека Меркел ни рекла „Сменете го името, од утре ќе бидете во Европа“. Каде е таа изјава, нека ја пуштат? Не постои таква изјава. Ја измислуваат манипулатори. Знае ли оваа жена дека се гласа, сите земји членки треба да се изјаснат, не зависи само од Меркел. Кој ова не го знае, треба да оди на нива, не во Собрание. Ем Меркел не ветила такво нешто, ем такво нешто не е можно.

5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    3.882
    Ветила и рекла, фала богу интернетот памти се.
    "The future could be, with a successful outcome of the referendum, that you are both member of NATO as well as belonging to the family of EU states."
    Ете што рекла Меркел.

Макрон беше реален и не кажа вакви нешта само побара да излеземе да гласаме.

Иначе реалноста е дека треба еден куп реформи и промена во општеството за иден влез во Еу а не да мислиме дека некаков договор со Бугарија ќе не внесе како Дуи што не лажеше. Ако тапкаме во место џабе промена на име или Бугари во устав. Иначе секако сум против внесување сега, зошто не им верувам на источниве соседи. Кога ќе водиме преговори и ќе ги отвориме поглавјата како Црна Гора и Албанија тогаш да, ама сега прекасно е за такво договарање кога Бујар не заглави во некаков обврзувачки договор.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.863
    Допаѓања:
    14.425
    Каде ветува дека ден по промена на името ќе влеземе? Стотици пати на ТВ новинари и аналитичари и политичари кажаа, Меркел ни рекла веднаш во ЕУ по промена на името. На македонски ја читав изјавата што ја дала, пишува и многу работа дека не чека. Патем во НАТО сме, надвор од критериуми, само со смена на име, со армија што немаше чизми, па не видов некој да приговора постојано како нашиве што делат квалификации. Само човек исклучен од цивилизација може да верува дека за еден ден ќе сме влезеле, тоа е глупост на векот, се знае дека има преговори, скенирање, итн. Штетата е направена секако, имаме 3.500 Бугари на попис, плус над 216.000 македонски државјани што се пишале Бугари. Без реформи ќе биде бетер, ќе останат на прсти да се бројат Македонците што не се пишале Бугари, тоест самите Македонци се избришаа како нација за да живеат во Германија, а овде да лажат дека Германката Меркел ги прелажала. Тоа е лицемерие какво не е видено во светот. И на Македонците скоро ич не е им е гајле за името, затоа секој продолжен викенд се во Грција. БЈРМ пак не беше име, референца, привремена, нешто бившо на нешто бившо што не постои.

7. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.361
    Допаѓања:
    18.354
    Ме интересира кога ќе го вратат назад името овие од ВМРО како шо ветуваа во кампања? :?:

8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.380
    Амар на кавга со Иван Мирчевски, пластичното црно обетче на Мирчевски ми ја засенува харизмата на Амар, не знаев дека уште е ова ин, јас ги фрлив пред 10-ина години мислејќи дека сум too old for that shit. Обетките ми беа некаков бунт у младоста, Мирчевски на 50 уште ги носи, што е сосема океј, има нешто ослободено и самоуверено во тоа да го задржиш својот стил без разлика на времето. Амар е срцка како и обично.

На Ahoy и Amelia им се допаѓа ова.
  9. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.770
    Ако јас не се интересирам за нешто поврзано со IT, нема да го читам тоа. Не можеме да очекуваме сите да читаат сѐ. Да, нормално е да се разлиста ама не може да се каже дека мораат да го читаат извештаите затоа што не е еден. Со ваква изјава пак одговорноста се префрла на нив наместо на медиумите, кои, веќе ги опиша дека свесно дезинформираат.

Во ред е да се поттикне народот да си прочита извештај, ама не и да се префрла целосната одговорност.
    За тие што не читаат, разлистувајте си ги извештаите за да не бидете лажени како што се случи со името.

Македонија е на средина на сите оние кои излегуваат на море. Ако знае да го искористи ова како предност, може да направи реална промена кон придвижување.
    Иако сосем трето е оправданиот евроскептицизам заради многу неоправдани одлуки на ЕУ...

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.863
    Допаѓања:
    14.425
    Ако отидете сега кај Јанаки Митровски, ќе видите како Македонци го навредуваат на национална основа. Свесно понижуваат и навредуваат на национална основа, негираат дека многу војводи биле Власи, негираат дека пола крушевска Влада била составена од Власи, го поврзуваат со некакви Евреи, инсинуираат, негираат, лажат, навредуваат, се пуштаат како чопорче. Кај е сега полицијата да им поднесе пријави?

@NoirSerpentine нека почнат амбасадите да објавуваат деманти за се што е неточно, а се кажува по нашите медиуми и по жолт картон, да следи црвен, нема влез во ЕУ земји за пропагандисти и ширачи на лажни вести и проблемот ќе биде решен, тоест тие лица ќе се капат во Дојран и готово. Нема да има службен пат во Брисел, во Берлин, Атина, Софија, нема влез во ЕУ за луѓе што се новинари, а не прочитале еден извештај и шират пропаганда. Ќе сменам име и ќе влезам во ЕУ само со тоа, е изјава која укажува „сакам да сум мрза, да крадам, да бидам распад систем, ама да се пикнам таму и како фанатик да го нормализирам тоа неработење, неодговорност, друг да ми мисли, да ме храни, да ми гасне пожари, а јас да се фалам и гордеам“. Од општа култура народ треба да знае дека не се влегува без критериуми во ЕУ, не треба некоја натпросечна интелигенција и докторат за тоа.

Инаку, скоро на ТВ кажаа дека Кичево за првпат добило градоначалник Македонец сега по територијалната реорганизација. Неточна информација е тоа. Чуле ли за Благоја Деспотовски и знаат ли во кој период беше градоначалник? Ако не знаеле, да провереле.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.770
    Новинарите и да читаат, не смеат да објават нешто ако партиите не им одобрат. Останатите копи-пејст па не ни сакам да ги наречам медиуми.
    Целата поента на тие ЕУ извештаи е дека некои работи треба самата држава да си ги среди. Да, нека има казни ама нека бидат за тие новинари, нема зошто народот да трпи. Но, не може ЕУ да ги воведува тие казни токму од причината која ја наведов (поточно не јас туку од ЕУ извештаите).

Не е општа култура кога цело време се врти муабетот дека ако сменат име ќе влезат во ЕУ. Буквално сите можни медиуми и половина од политичарите тоа го вртеа пред да се гласа за името. Тие што ќе кажеа нешто обратно, веднаш беа или етикетирани или нивните изјави им беа туркани на страна.