Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.928
    Не знам зошто некој би се бунел за ваков закон. Дискиминација се прави врз непушачите. Избрале да не пушат, а не можат да избегаат од чадот. Кој му се пуши, нека си пуши дома. Кафичот не е во вашасопственост и подлежи на одговорност и почитување на закон.

Се сеќавам еднаш бев во Струмица во ресторан. Внатре бебиња и мали деца, а смрдеше на цигари. Или кога ќе видам во затворено со деца, битно пушат, ми се темни. Кој ви дава право да труете друг? Цигарата не е средство за опстанок, туку луксуз и зависност, која треба да се лечи.

На ocicka2014, daylight, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    182.301
    Ама не сфаќаш, нив им е многу тешко ако не можат да пушат и мора кај шо сакат да пушат, нивно пРаВо е, шојма врска ако труе и некој друг? Не е нивни проблем. |(
    Не знам, мислам и пушач да бев ќе прашав дали смета на некој да запалам и ќе нудев место кај шо е непушачко па да излезам надвор да пушам зошто то е common fucking decency. Изборите шо ги носам за себе ги носам за мене само, не можи да турнам уште некој друг со мене долу против негова волја. И не знам како можи да се толку одделени од други луѓе и да се толку entitled дека еве јас имам зависност, и мора мојата зависност да биди трпена и угодена од сите, па ако не ти чини - оди си. Стварно сакам да донесат построг закон за пушење (пак). Па ако не им чини... ама ај.

На Amellie13 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.079
    Допаѓања:
    82.579
    И треба да има построги мерки и закони. Премногу е нормализирано ова труење со тоа што секаде можат да си палат цигари, епа извинете вака ама не може и не треба да пушите вие кај сакате и кај ќе ви текне. Ќе си пушите каде што ќе ви биде дозволено и тоа е најправилно решение. Не се сите должни покрај вас да се трујат и сосмрдуваат.

На daylight, Amellie13 и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.193
    Дај Боже да се изгласа, и дај Боже цигарите да поскапат x10 пати :inlove:
    Амин.

Најнеодговорни и најнеемпатични створови се пушачите. Од цигарите ко да станале токсични самите, а и сите околу нив ги трујат.

И ниеден парфем, прашок, омекшивач, курци палци не ја пере таа смрдеа која ја ширите, само да си знаете :)

На Panda00, kolovoz, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.942
    Допаѓања:
    14.559
    Ние се правиме Европјани, море не Европјани, поарни од Европјаните, ама во тие земји имаат по 3% пушачи, а кај нас 45%. Владава да им објави војна и на пушачи и на алкохоличари и на коцкарци. Ко стоки бе, погледни по улици, небричени, непотстрижени, заби распаднати, облека небаре кучиња ги дрпале, жените коси скапани од некои бои, непотстрижени, за работа или не работат или нешто онака, колку да се каже, абе битно цигарче си тегне. Сите зависности се смрт, смрт за нив лично и ми е гајле за тоа, но и смрт за нивните деца, за ова ми е жал, и смрт за заедницата, полни ходници од млади и пропаднати луѓе што нема веќе ни кој да ги лечи. И што мислите тоа што секоја трета двојка нема деца од што е? Од пороци, отров воздух, храна и што уште не.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    12.304
    Македонија е една од најлабавите земји за пушачи, затоа и ги имаме толку многу. Едноставно е, колку е нешто полесно и подостапно, толку повеќе корисници има. Сличен е случајот и со кладилници, казина, брзи кредити, итн.

Во Скопје има повеќе кафичи, па може и ќе најдеш некој со вистински непушачки дел. Ама во помалите места, на пример во мојот роден град, има само 1-2 кафичи со целосно одвоени непушачки делови. Повеќето се споени пушачки и непушачки, или се водат дека се надвор, па смее да се пуши. А не се воопшто надвор, најчесто се цели затворени со стакла. Да не почнувам дека Ајкос смее секаде…

Затоа сум многу голем фан на овој закон! Нека има специфични места за пушење, нека ги поскапат цигарите, во цел свет е така. Се сеќавам кога бев во Америка и знаев да запалам по некоја, немаше шанси внатре, ни па на тераса, мораше да одиме зад ресторанот. Кај нас распашана команда :drunk:

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.