Има снимка срцка, човекот оди доста стабилно, Спасен од алкохолот би шантрал лево-десно, нема шанси да е он, плус и би ја промашил вратата.
Мене ми беше смешна една ситуација сега пред Нова година. Седнуваме во кафуле, во внатрешниот дел, терасата на објектот комплетно затворена од сите страни, арно ама преградите кои го одделуваат внатрешниот дел од терасата отворени. Кафулето преполно, доаѓаат други луѓе, седнуваат во тоа што е внатрешен дел, келнерката им кажува дека во тој дел не се пуши, а на масиве што се на тераса, некои на пола метро од нив, на сите по некој пушач. Јас реално свесна сум дека во ситуацијата со оглед на тоа дека внатрешниот дел е поврзан со терасата ќе бидам изложена на чад од цигари, ама малку нелогично и смешно е, ваму се пуши, на пола метро понатаму не се пуши, воздухот заеднички. Ако веќе е така, тоа треба да е физички поделено.
Една познаничка доживеа инфаркт, па вака низ муабет дури ми објаснуваше дека е на боледување, по лекари, ја прашав дали пуши и ми кажува дека ги оставила цигарите. Ама онака со стегање кажа демек „ќути ги оставив, а пушам од 17 години“. Мајка со слабо срце, татко со висок притисок, значи лоша генетика. И после муабетов женава живееше само уште неколку месеци, почина лани на 44 години. И кога ќе ги остават цигарите после 20 години, џабе е, штетата е направена. Погледнете ги луѓето околу себе, колку од нив изгледаат добро за свои години? Веројатно се бројат на прсти, се друго е остарено предвреме.
Џабе ако не забранат и на отворено и по домашни балкони , мене ова не ми врши работа. Прозорец не се отвора дома од зависни комшии што чадат.