Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ако ви се надеж вакви нови имиња кои се всушност само ребрендирани стари имиња, не е ни чудо што сме во ситуацијата во која што сме.
    Самото тоа дека има еднаквост за Македонците и Албанците (верски заедници мај ес) од почеток ми го отпиша од листа, бидејќи се гледа дека Стевче е бизнисмен, не е политичар.

2. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Не станува збор за албанци и македонци кога се спомнаа верски заедници, туку еднаквост во смисла исламската и мпц да немаат предност пред на пр. назарените, харе кришна, адвентисти и тн. и тн..
    Јас барем така го сфатив...
    Во одредени ситуации тоа може да биде шредност, е сега сè зависи каков тип на бизнис ќе тера и колку чесно откако ќе дојде на власт. Стевче за Карпош навистина направи многу, ако истата трудољубивост ја покаже за цела Македонија ќе биде добро (ми се допаѓа она во програмата: Македонија е повеќе од Скопје или како беше... само да си останат навистина на зборот).

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    јас искрено го почитувам баш поради Карпош и ги гледав неговите интервјуа и некако ми се допадна. По различен ми е од останатите, по реален, по искрен, но сепак е политичар.
    Дај боже да може да допринесе нешто повеке и за останатите градови и села, а тоа да не се споменици

4. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    слика има тон нема! баш како за нашиов ни мил претседател! :)

5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Топ вест на порталот Курир денес е дека Заев на средби со граѓаните низ Македонија одел со скапо возило, Ауди А8. И баш поради тоа он никако не можел да добие на избори. Демек за каква средна класа зборувал он :!:
    А ја па се чудев зошто Грујо цел живот си вози тротинет :|

На Giovanna, Hipster, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И има само 4 стана.

На tessie и Annath им се допаѓа ова.
  7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    дур го плукаја Бранко, па сега овај дојде на власт за него мора да ваѓаат имотни листови ова имал она имал, а што има Груески подобро да не знаеме.. нели?!

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Губам секаква надеж дека нашава ни земја некогаш ке мрдне од место

9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

ааааа....ќе те молам - немој така! Становите не се негови, на мајка му се! :!: :headbang:

10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Ај да ја отворам темава за 2014, со желба во неа да преовладува повеќе сатира, а не „црнила“, нервози и меѓусебно препукување.

http://www.plusinfo.mk/vest/121029/Jasn ... datelskite

Ете Јасновидецов нешто предвидел...само не ми е јасно во што е предвидувањето кога сето тоа претходно го пишуваше по медиуми...и за предвремени парламентарни, и за родени машки деца....ама ајде нека му биде.

11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=68940

Овоj потег на Владата е за поздравуванjе. Наместо да горат запленетс стока и храна,ке jа дадат на социjалните случаи што е НАВИСТИНА ХУМАН ПОТЕГ.

На Elissa, Hipster, Mei и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Бидете среќни, бидејќи иако навистина сакаме снегче, можевме и да замрзнеме но и да измрзнеме до смрт, земајќи во предвид колку сме подготвени како држава за поларните студови што ги зафатија САД.

Извор - tocka.com.mk

А камо среќа да е само овој експеримент, којзнае колку се направени до сега, бидејќи ниту оваа клима кај нас не е нормална. Можеби се вртат кон дефект во системот само за да го прикријат негативниот исход кај нас, можеби во САД има поларни студови но којзнае што има кај нас. Не се умира само од студ. Не користат како заморчиња. Никогаш не знаеш што може да те снајде утре. Можеби ќе направат вештачки земјотрес или смртоносен вирус.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    ^ Мислам дека се работи само за теорија на заговор...
    Тоа можат секоја зима да го видат низ Антарктикот но и поединечни населени локации во Аљаска, Канада, Арктикот(Гренланд) или Русија...
    Овој дел укажува на патката, или барем недостиг од истражувачко новинарство. Како тоа логично паднал изборот на Србија??? Зошто не на Мексико, Македонија, Словачка или Сингапур? Точно е дека во соработка со србите постојат поставени такви антени во Србија но според научниците нивното влијание врз климата е крајно занемарливо.
    Нема, барем не оваа година. CNN јавува дека поларниот студ почнал да попушта:
    Goodbye polar vortex, warmer weather is arriving
    Мислам дека главниот град на Македонија веќе го снајде катастрофата: тајниот архитектонски експеримент Скопје 2014 и се гушевме речиси цел декември во смог.

14. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Вчера го гледав на ТВ, Илија Димовски даваше некаква изјава во Собрание.
    Не знам зошто пуштил брада (лични причини), како и да е,
    ПОДИТНО да ја избричи, без брада имаше подобар „стајлинг“ што би се рекло...млад дечко е де.

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Дај боже ова со поларнава зима во Америка и со текстот погоре да е само теорија на заговор, зашто во спротивно црно ни се пише на цел балкан.
    Јас останав вака кога го прочитав :o
    Мислам не знам што да кажам, дали да верувам или не, ама мене ми е загрижувачки податок дека некој си прави експерименти со поларна зима од -60 степани, чисто информативно да види дали ќе издржат луѓето.
    15 век не ни е рамен.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    ^ Никако не можам да верувам дека е вистина она. Сигурно Србите нешто пак изиграваат центар на универзумот, вечни жртви, цел свет е против нив, сака да ги уништи и добро познати прикаски и халуцинации.

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    22.652
    Па богами не дека САМО изиграваат. Америве у секој као историски филм најголеми силеџии ги прават (да не ме сфатите погрешно, јас верувам дека секогаш има и насилници и жртви од двете страни во секој судир) и според мене насилничкото однесување е човечка а не национална одлика.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Ај и јас да се редактирам, за да не испадне дека јас сум овде некаков националист меѓу мирољубиви. На крај, она што вие го мислите за Американците е слично со она што јас го мислам за Србите. Не грижете се за нив, далеку се тие од жртви и историски гледано и сега. Едино за Косово неправедно беа бомбардирани и така остро осудени. Од друга страна пак, претходните нивни испади поминаа нерегистрирано. А за поларните студови времето ќе покаже, и онака брзо минува, ќе направиме тогаш убав муабет :D Штитот на Никола Тесла ќе ги смрзне Американците кои претходно токму Србија - балканската лулка на конспиративни теории ја избрале како заморче :D да бе, да, сигурно ќе верувам.

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    И, јас сум Фатмаѓул!
    Ако никој до сега не се сети да го раздвижи движењево... сега му е мајката!

Шиле за претседател!
    Многу ми е личен. Им го заличе некако СДСМто.
    Уште Зајо да беше човек на кого може да му се верува, се’ ќе беше тамам со нив и за нив. А, вака... цц

Сиве ги сакам.

20. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    ИСпровоцирана од долу наведениот наслов
    http://24vesti.mk/shilegov-boneva-od-an ... 80000-evra
    ќе кажам...

Значи нема врска дали е Бонева,Шекеринска, Станко или ПЕтко, и дали го пријавиле или не станот, туку БЛАЗЕ СИ ИМ :sweat: ;( ;( ;( кој ни е крив што ние тоа не го можеме, па после ќе си пиѓуваме по форуми како ни е тешко во заедница, како тешко се добиваат кредити и итн итн....аххх

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.