Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Дали Мицкоски го има најмено текстописецот на говори за митинзи на Вучиќ? Свака част.

FriendOfDorothy likes this.
  2. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

FriendOfDorothy likes this.
  3. Bobak

Bobak Активен член

Има доказ за ова или рекла казала муабет ?

4. Аргентина *

5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Мислам дека е малку сменета приказната, уште кога се местеше за претседател во Вмро се кажа од многу луѓе дека Мицко бил во Лдп, тоа одамна се знае. И дека татко му бил добар пријател со БЦ.

6. Bobak

Bobak Активен член

Не верувам во вакви рекла казала муабети , мицкоски беше инаку во лдп
    Бидете висока класа не верувајте на рекла казала муабети , туку само на докази
    Во оваа држава се верува во рекла казала муабети , а за лица со тешки криминали со доказ се верува дека ги наместиле , затоа не ја бидува оваа држава

7. Аргентина *

Да, да, лаже филип4е, го клевети свети мицко, за срамота. Доста го браните најлошиот премиер во последните 20 години, ако не и повеќе. Уште кожата што не ви ја одрал зашто не нашол начин да профитира од неа, ама човек на место си е тој, лажат и го клеветат.
    Факт е дека мици е во коалиција со знам (бранко) и дека актуелни членови на ИК на вмро-дрпаме, како и пратеници на владејачкото мнозинство, седат со бц во кафани. Зошто би била лага изјавана, не ми е јасно.
    Најголемите мразачи на бранко (вмровци), да го поддржуваат мицко е надвор од памет. Зона на самракот.

8. Bobak

Bobak Активен член

Не го бранам мицкоски ,немам за што да го бранам , постојат докази дека бил член на лдп не на сдсм , и јас имам пријатели од сите партии тоа е нивни избор не е мој

9. Аргентина *

Никаде не прочитав дека бил член на сдс, само дека се лигавел кај бц заради личен интeрес, што не ме чуди да е точно. За овие работи треба да се зборува, чисто вмровците да се свестат дека поддржуваат бранковист. Па и претседателката што ја изгласаа била другарка на тоа лице :)

10. Bobak

Bobak Активен член

Исто е тоа ,а гордана беше министерка во влада на сдсм значи била сдсм , јас се согласувам дека многу лошо се живее , мислам дека сега најлошо се живее после транзицијата , ние не можиме да се прехраниме со овие плати , пријавуваш криминал а инспекторите поврзани со криминалците и не очекувам ништо подобро туку само полошо , само поентата ми е да се базираме на докази а не на рекла казала

Аргентина * likes this.
  11. Travertino

Travertino Активен член

Убаво денес Мицика му рече на Филипче жал ми е што не сте затворени.
    Кога ќе видам Заев како се шета со јахта знаејќи дека ни го продаде Името. Крв ми капе.

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

И ти можеш да се шеташ на јахта ако не се замараш со глупости.

13. Travertino

Travertino Активен член

Немам 800 000 евра народни пари украдени само за јахта.

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Па немаш ама можеш да одиш да направиш колку толку и да уживаш.
    Џабе ќе седиме и ќе кукаме за името, за незнам шо..... они си го истераа своето и сега уживаат, а народот треба да се тепа меѓу себе? Да ни биде мака? За шо?

15. Travertino

Travertino Активен член

Јас викам нив да ги затвориме.
    А не ние да се тепаме.
    Зашто тие се за затвор.

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Како ја толкувате изјавата на Славески за втор пензиски столб и дека идните пензионери ќе земале помали пензии? Колку помалку? Па еве ќе се премали. Не знам веќе што е најпаметно, дали е подобро човек да се труди да има повеќе стаж, да нема дупки во стажот, да штеди за црни пензионерски денови, во секој случај со многу болести на старост и со мала пензија, животот ќе биде и повеќе од мизерен.

17. Аргентина *

А зошто оваа влада само најавува некакви политики, проекти, мерки, закони и што ти jac знам, неколку месеци, половина година, година однапред? Tоа во рок од денови се најавува и се усвојува, ај, месец максимум. Дотогаш нема потреба да се зборyвa.

Мислам, струјата ќе поевтинела во јануари. И ова на почеток од јуни го кажува и се фали. Сешто.

Last edited: Jun 28, 2026
  18. Iva:)

Iva:) Популарен член

И јас се обидувам да ја протолкувам и не сум сигурна дека го разбрав убаво а ме интересира затоа што сум од оние кои се во втор фонд. Се мислам да видам од моментот кога ќе направам 15 години стаж да не се пријавувам повеќе и да работам со договор на дело и да штедам повеќе во 3 пензиски фонд кај што за сега уплаќам по малце. Ама ај некој економист нека објасни ако разбира подобро.

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Како што знам сите или повеќето од помладите сме и во втор столб. Како сега немало да има ни за минимум?Нели тоа беше продадено како подобро решение? Ама која е логиката да уплаќаш каде ти не кога веќе плаќаш придонеси во ПИОМ? Ако нема никаква сигурност во државното ПИОМ, во тие приватни фондови јас па ич немам доверба. И што е поентата? Ќе плаќаме, ќе не крадат, ќе немало пари? Па како има пензии за лица без ден стаж? Кого прашаа за тоа? А социјалците што се шетаат и си работат во Хрватска, како за нив има?

И спомнаа нешто дупки го стаж, не знам дали мислат дека ако некој работи, па прави пауза, па има луфти и во втор столб ако во тој случај немаат доволно. Ама па и тоа не е можно, затоа што кажа Славески над 80%. Епа тие другите се функционери, бизнисмени, администрација.

20. Аргентина *

Овие изјави ги даваат колку да се нервира народ, а во иднина и така ќе нема пензии, туку универзален доход. Е сегa, ова е Македонија, па не знам тука како ќе испадне.