На Википедија стои дека Мицкоски е член на ВМРО-ДПМНЕ од 1997. Георгиевски тврди дека го нема сретнато никаде во 90те (туку подоцно) и дека се има распрашано за него. По што добил одговор дека Мицкоски се зачленил дури во 2016та по налог на Груевски. Кекеновски тврди Мицкоски бил член на ЛДП (како дел од студентското движење за што и Зајкова има спомнато дека чула), а подоцно се приклучил на ВМРО-ДПМНЕ без да каже датум. Пријател на мој близок го кажа истово дека веќе фатиле 2000те кога Мицко сменил страна. И ај сега, ова испаѓа како 3те различни податоци за роденденот на Гога.
Колку што знам не му е. Ова почна како интерна шега меѓу активисти (божем оваа е баба или тетка на сите), па оние си ја искористија.
https://time.mk/c/5511b788e0/mk/zak...e-ocekuva-da-stapi-vo-sila-za-tri-nedeli.html Какви мрзи и неработење, од лани го збореа овој закон, јас мислев донесен е веќе. Колку се тромави, уште вакви немало досега.
Чекај да го прилагодат и да го изменат уште малку, за сите да бидат мирни и да не се почитува, како и сите останати закони.
Не пазарете на места каде немаат ни каса, ни фискална, не нарачувајте од некои што на Фејсбук си прават бизнис, а немаат ни фирма, ни даноци плаќаат, ни придонеси, ништо затоа што ќе си работите до не знам колку години. Ќе нема пари за пензии, затоа не поддржувајте сива економија.
Не е проблемот во некој ситнурии на фејсбук што се продаваат без фискална. Маката е во тоа што ние немаме домашно производство и сме увозно зависна зејма. Го уништивме домашното производство за да увезуваме од надвор. Ставивме санкции на русија за да не можеме да ги продаваме јаболката од Ресен, а можевме да ги извезуваме и да ги наплаќаме 5 пати поскапо ама ЕУ ни диктира стајте санкции и ние одма. Имавме државна фабрика во Прилеп за панцири и продававме панцири низ цела Југославија и пошироко, но ја уништивме. Сите државни градежни фирми ги уништивме за сега Бехтел да ни гради, и да се излеваат милиони од државата..
Нема да ни пролонгираат старосна граница поради некаква си Русија кој никогаш не ни била ни во првите 10 трговски партнери, нема да ја пролонгираат оти јаболката во Ресен не биле продадени, туку затоа што сме имале и имаме и до 40% сива економија, затоа што демографијата е ужасна, млади снемува. Колку сакаш продавај јаболки во Русија, дома народ немаш што ќе го полни ПИОМ, и која е поентата да тргуваш со сиромашни, кога најголем трговски партнер ни е Германија. Секоја работа на црно треба да се сузбие. УЈП да ги подбере сите кои отвораат сметки во соседни земји за да избегнат данок, нека си плаќаат тука даноци и придонеси, инаку казна и кривично гонење за даночно затајување. Да, тоа е даночно затајување, и да, тие што тоа го прават се криминалци. Албанските дуќани повеќето не ни издаваат сметки, продаваат по ниски цени, ги уништуваат легалните трговци, тоа да се затвори.
"Од Левица информираат дека за време на обраќањата на Димитар Апасиев и Амар Мециновиќ, премиерот Мицкоски постојано дофрлал навредливи зборови и пцовки од своето место, што дополнително ја нарушило атмосферата во пленарната сала." https://antropol.mk/2026/07/13/skan...zboruv-za-zagin-rabotn-apas-go-opom-od-govor/ СКАНДАЛ: Мицкоски се смееше додека Апасиев зборуваше за загинати работници – Апасиев го опомена од говорница Ова сè, вистина е? Уште што не ќе слушнам од тоа собрание. Луда куќа.
Да повторам по не знам кој пат, измените на КЗ се донесоа у време на СДСМ, пред да летаат од власт се амнестираа себе и колегите од ВМРО. Тие беа истите оние кои го пуштија Пинкоио, упс, им избега де, а пред тоа се влечеа по улици со флоскули ,,Шутка не ти бега Николаа" и лажеа народ. Затоа навивам за нивно целосно распаѓање, гарнитурава на Мицковски ми е тотално небитна, вмрани никад не ми биле опција.
Ова со гомнава у Гостивар е прејезивко, да ти е страв да пиеш вода од чешма, ништо не е сигурно. Гарант е некаква политичка опструкција, класично фиромски. Да пиеш гомна со денови затоа што некој решил да саботира локална власт за да ќари некој партиски поен, за брзо да насука гз у општина. А најтрагично е што и овие што денес се на власт би го направиле истото да беа од другата страна. Истата матрица, исто срање. Нема црно и бело тука, сè е црно. У состојба се да отрујат цел град за ,,нивниот" да наследи функција. После оти не сум патриот, еднаш пишав дека патриотизмот се заслужува. Репродуцирањето тука го доживувам како да принесувам жртва, среќа генот ми завршува со мене. Фиромистан можеш да го сакаш само ако си мазохист или имаш некоја дебела корист (функција, статус).
Пак се јаде гомна за нешто, а притоа истите не идат од чешма. Прво, тоа не е Букефал. Букефал имал четири нозе. Нашиов официјално се викаше ,,Воин на коњ", така што коњот може да има и пет, шест или осум нозе ако така решил авторот. Уметничка слобода, хелоууу? Второ, на дел од спомениците не е ни оригиналното 16-крако сонце од Кутлеш, туку некоја модифицирана верзија со 15 краци. Па на никој тоа не му пречеше. Па тоа е Скопје, на постер го ставаат оние кои од градот го направија ова. Со воин на пони со пет нозе, гомна сред центар, врби насадени у Вардар, палми што исцркаа по една сезона, бароци и уште 500 урбани катастрофи. Супер си е чатџпт постерот.
Многу сакам да чујам збор, два од ликовиве на форумот кој го велиеча стаОрце пошо нели бил искусен, а плукаа по Амар Да видам што оправдување ќе најдат за чудово А, ќе најдат, гарант. Само слушај деновиве како ќе ја ангажираат машинеријата. На крај ние глупи ќе излеземе оти не знаеме како ни изгледа градот
Има ли овде опозиција да бара предвремени избори? Ех, левице, левице... Да чекал народот уште две години, таман крвта да му ја испијат вмроиди, олигарси и слични створенија. После кога велам дека Левица ми личи на сателитче на вмро, ми се лутат и едни и други.
Пајак wannabe Букефал. Китка wannabe Водно. (Нека ме поправи некој ама на Китка нема крст на врвот, а по обликот на планината е таа, Водно е долга). Мада арно Хималаите не ги опнале. Некоја рандом тврдина wannabe Кале. И за црквата не сум сигурна која е. Камени се протега од Скопје до Токио. Едно нешто да погодеа. И тоа овој на пост пишал демек Добредојдовте Скопје, а тука е Среќен пат. Муко моја еј. Битно Амар немаше факултет. Еве го начитаниов со AI ви прави постери
Се мисли веројатно на пејачот, затоа е така... За да се укаже на врската со Кензо Танге, архитектот од Јапонија.