Невин е. АПЕЛАЦИЈА ЈА ПОТВРДИ ОСЛОБОДИТЕЛНАТА ПРЕСУДА ЗА ГРУЕВСКИ ЗА „ТАЛИР 2“ Нема злоупотреби при изградбата на партиското седиште
Сеа ќе пишував... Не знам што очекувавте и како ви текнува да гласате??!! Како не ви текнува еднаш со тие глави, што ни направија и како тонеме. Кај сте сега вие што го сакате Грујо??
Никој не го спомна испадов број 4985824. Овие сигурно и ja молат Америка да не прима Македонци. Народот им е виновен што си бара нов дом надвор од нефункционална земја. https://sdk.mk/index.php/makedonija...enichkite-vizi-za-makedonija-reche-mitskoski/ БИ БИЛ НАЈСРЕЌЕН АКО САД ГИ ЗАТЕГНЕ ИСЕЛЕНИЧКИТЕ ВИЗИ ЗА МАКЕДОНИЈА, РЕЧЕ МИЦКОСКИ
Пиеме говна од чешмите, се угушивме и отрувме со токсини у воздухот, смрдеата од контењерите, патишта неаме, неаме услови за лечење, не' дупат 35 години у мозок, а ќе градиме дата центри. Wow.. Да дозволуваме да не' прават малоумни ова ропациве? Нон сенс е Секој треба да се преиспита до кај е со неговите размислувања и што поддржува. Најсмешна ми е грижата нивна за сајбер безбедноста Нешо мириса на некое добро тендерче Малце се офајдија де, мора да се памтат по нешо мегаломанско МОРЕ МРШШШШШШШ ПОСАКУВАМ ДА ПАДНЕ АСТЕРОИД И ДА ИМ СЕ СОТРЕ ВЕКОТ НА СИТЕ ГНИДИ ПА, НЕКА ДОАЃА, РЕДНО Е! Интересен феномен ми се вмороните, вакво нешто да праат комуњарите, први би рекле дека е сатанско срање, и би го демонизирале, али чим се работи за Вмро, топ проект е
Сега за Китановиќ ќе имало закон, ќе го гонеле оти го величал Младиќ, а што правиме што ете еден охриѓанец одамна има објавено книга и пишал дека за него Младиќ е пријател, човек кој се нашол во погрешно време на погрешно место, но не и воен злосторник, за тој Македонец не важи законот? Исто ако не се лажам, овој човек во некоја колумна пишуваше за Младиќ. Ако важи за Китановиќ, законот треба да важи и за Ленин Јовановски кој кажа дека Путин не нападнал. Ама Ленин е Македонец, нели, само за Срби законот ќе важи, за овие од албански блок, никогаш ништо нема да важи што и да изјават, да се заканат со војна, да продаваат по чаршија карти со Голема Албанија. Се с'снале како глутница кучиња по Србите само, како питачка глутница која до вчера влечеше струја од Србија, просеше зејтин, брашно, вакцини, просеше авио превоз од Израел, гаснење пожари, лекување на повредени од Кочани и што не. На Блаце ги казнуваат ли Косоварите за сообраќајни прекршоци или тие не грешат? Србија кон Македонија треба да води политика бетер од таа на Бугарија, ама бетер.
Ова што денес е наречено градски воз, беше нормалност пред некои 10 години, додека студирав. Мислам, се дешаваше од Велес до Скопје да патуваш два саати, да чекаш воз саат време и да задоцниш на предавања или да делиш купе со овца, коза и слично, али побогу, ова е Фиром, такви работи ги доживуваш како нормалност. Мислев дека од тоа не може побетер, али онда се десија оние кои донесоа живот за сите, железници отидоа у пропаст, дното беше пробушено. Бројот на патници значително опадна, а у времето додека јас патував, еден куп велешани користеа воз како најевтина опција до Скопје, од студенти до вработени. Еден куп линии беа укинати, немаше никакви инвестиции у МЖ, возот беше заменет со автобус или таксисти на црно. Од нормалност од пред десетина години, стигнавме до ситуација каде што враќањето на дел од она што веќе постоеше се продава како историски успех. Луѓе од село ќе имаат пристап до железнички превоз, wow.
Лепа Брена у Крива Паланка заедно со Аце Пејовиќ (кој бре го слуша овој? За Лепа молим). А сабајлето Венко, Фани Сорос и еден што е у лаванда брак си направиле црковна тура, со задолжително сликање со попови. Митот дека комуњарите биле некаква авангарда, а вмровците небањати сељаци е одамна разбиен.
Убеди ги прво тие у партија Веки, Илија Димовски што чека? Оти у Мадрид, нели треба да се котиме за овде да ги наполниме училиштата и факултетите?
Децата може да бараат братче и сестриче, ама кај мама веќе скокаат менструации, рана менопауза, кај друга две менструации во еден месец, потоа два месеци пауза, кај трета жена миоми, полипи, кај друга опериран јајник на млади години, значи населението ај што нема пари за да чува деца, туку е и стерилно. А за тате што пуши по 3 кутии цигари и тегне пиво, јаде што ќе стигне, живее нездраво, таму може има и повеќе проблеми отколку кај жената. И екстра богати да се луѓето во државата, и да сакаат деца, и да имаат перфективни болници, деца пак нема да има, здравјето на населението е отидено.
Мама, тато, дада, бато... сме6ки за македонcки бумери by весне и мицкоски. Нивото е тоа. За 10 години, мртвите ќе ги гласаат, а Непалци ќе им бидат послуга по дома. Дури не им текне на Непалците да кренат бунт.
Тато Мамо сакам братче. Одма сине одма мамино мама ке ти роди братче. ....После 12 години... Колку сме среќни родители ги запишавме и двете деца на универзитет не е проблем за нас нема да одиме едно 7 години на одмор, куката што не е поправена ништо децата се поважни, и за јаденје ич гајле ке си немаме навикнати сме си. ..После 5 години... Срекна диплома сине на татко,ајде побрзу вработување. .... Што ти е сине зошто си тажен..? Тато ја знаеш Ленчето од основно ,онаа на која и го решавав задачите по математика и и помагав е ти што велеше да учиме да не бидеме глупи ко неа е тоа Ленче сега е директор на основно, татко и во собрание па сигурно и средил вработување. А оној Владе од средно главен е у штаб и цела фамилија си запосли, чекај тетка Вера од долната улица на 55 години полагала некој испит ете и градинка се вработила ,и синот си го вработила партиски,сега чекала решение за керка и....... Надвор не се диши, некој нешто пак запалил ....Тоа е оној отпадот што Жабрите го испраќаат во Македонија и го палат ,арни парички си земаме за него,па што ако гори ништо ние сме си навикнати.... Патлиџанот и пиперот си ги вадам со вода од реката, еден убав вкусен ,џабе лажат демек реките биле загадени,нема врска. Тато абе нешто си ми ослабен, од јадови сине фатив од модерната болест,чекам лекот да ми дојде на фондот, фатив врски да ми го дадат. Зошто бе сине ке одиш во Германија? ... Ништо не функционира во оваа наша држава, овој систем ке не искорени, предвреме сме остарени, не можам татко да гледам што се случува како ме д...т во здрав мозок ,дрн дрн јаринја секој ден... Ова е нашето секојдневие
Лол, цели фотосесии за воз до Зелениково.Па и го нарекле ,,градски воз", да звучи како да те вози низ центар на Париз. хахахх Орце видете го, душаа, асексуалност развивам.
Владава треба да размисли за проект „Пријави алкохоличар“. Толку многу пијаници има, што се штетни по околината. Пример, минатиот пат сретнав еден што и беше дечко на другарка ми во тинејџерски години, епа сега станал алкохоличар. Ми вели „Ти ли беше Тања“, реков Да, и оттука едвај го истрпев 15 минути да ме заморува со нелогични прашања, коментари, глупости, каде одел, што ќе правел, со кои се тепал. Па дури и го тераше возачот да застане да си купи цигари во трафика. Абе кои дегени. Носеше звучник во раце, ечи музика во автобусот. Се пофали имал жена 10 години помлада, па и дете имал, јака им душа, ги жалам. Ај тоа, вчера пак исто се качил во автобус, пак пијан, почнал да збори за другарка ми, имал девојка, вака, така, секакви глупости, јас со неа одамна не зборувам, ама тие имаа излезено 3-4 пати, тоа е се, и постари женички се ужаснале, па и билет немал да плати и одбил да плати. Дефинитивно, Владата да размисли за проект „Пријави алкохоличар“, штом се појави некој таков, викни полиција, да дојдат да го земат и правец Бардовци. И зошто воопшто вакви лица треба да имаат жена, дете, да се репродуцираат? Штом нема пари за еден мочан автобуски билет, за што е корисен тој деген? Ниту за општеството е корисен, ниту за семејството, ниту за себе.
Ликот на Данела Арсовска се појави на екран на Тајмс Сквер. Wooooow. У коментари читам, не сме знаеле да ја цениме овде. Еден екран на Тајмс Сквер и одеднаш сите сфативме што сме изгубиле. Слаткаристика беше на Тајмс Сквер у јуни 2025, имаше видео-реклама за новиот албум, си плаќаш и те вратат таму. Така и овие од Nasdaq, со кои шетала Данела, била дел од работна група на B20 USA, што само по себе е меѓународен ангажман, професионално, само ѝ го пуштија ликот на дигитален билборд (а и уште на стотици други). Учествував на настан во Nasdaq, мојот лик беше прикажан на нивниот екран. Тоа е отприлика приказната. Никакво големо институционално признание. А и да не заборавиме дека ликушава заедно со вмровци го усмрдеа Скопје, дојдоа како тандем, па се фатија за врат ради кешот и медот, на крај најменаџерката ја шутнаа од своите редови, а оваа се глупираше со враќање споменици на Ќосиња и урлаше у лајвови. Штеточини. Еве уште еден успешен нобеловец кој завршил на Тајмс Сквер: Колку лесно можеш на iq80 народецов да му продадеш ,,меѓународен успех".
Откако заврши малтретирањето на Срби на Табановце и хистериите за некое си статусче на Китановиќ, Македонија пратила хеликоптер да гасне пожари на Косово. Србија 2-3 години ни гаснеше пожари, цели села ни спаси и Србија летово гореше, им помогнаа други, Македонија не. Македонија не се ни понуди, а од Косово освен што упаѓале терористички групи тука и освен што криминалци и убијци бегале таму, па не ги искорачуваат, друго не сме виделе. Како беше тоа, оние, овие, таму некои си биле лицемерни? А ова што е? Забивање на нож во грб на Србија по не знам кој пат. Македонец штом ќе загази во Врање, за Србите треба една цена, за Македонецот тродупло, ако не му чини нека не иде. Така велат охриѓаните „еми, ако не им чинит, нека не доаѓаат“. Тууффф.
Комуњариве излегуваат со изјави против Игор Јанушев поради возачот што е фатен со мито. А истиот тој Јанушев беше осуден за случајот со кинеските автобуси, па со измените на Кривичниот законик од страна на комуњарата и последиците од нивната примена, предметот заврши без тој да оди у затвор. Овој па, излегува да зборува за нулта толеранција кон корупцијата и за тоа дека сторителот треба да одговара, тука класика, паѓаат и напади кон СДСМ. Уште еден политички парадокс у Фиром и глумење политички непријатели.
Имам чувство дека Бране за Гета слушнал пред година дена, на состанок у месен комитет кога им соопштиле што планираат. Ми има фаца како особа која си сака само хармоника, фолкерска душа, електронска обврска.И зошто си споделил своја слика со име/презиме и лавчето од партијата, хахах, да не го помешаат со Дејвид. Душа мила, се дружела ај.