Секако дека Америка наводно го решава проблемот, од одамна е јасно што прави со нас и Грците. Странскиве земји ја издржуваат Грција, оти многу им е „ омилена“.
Некои ке кажат дека мислењето не е за во темава, но сметам дека настанот е чисто политички. Година дена не поради тоа што го направил, туку поради тоа што јавно се искажа и организираше протести против одредени постапки на власта.Им забоде во очи и ајде да го тргнат како и многу други. Во какво демократско општество живееме? Се доведува демократијата во прашање, каква е таа случајност на секоја личност која јасно и гласно ке го искаже својот став одма и се наоѓа нешто. И ај што му нашле нешто, експресно се донесува пресуда ни мање ни више година дена?! Нормално дека треба да ги сноси последиците, но далеку е од година дена затвор. Вака да ги решаваа сите тешки случаи далеку ке стигневме.Криминалци и убици ке шетаат слободно, но ете секој си работи за свои интереси и баш ги гајле за народот и зацрнетите семејства.
Нема некоја врска со темата, туку чисто да прашам. Дали некому кој бил член на избирачки одбор избориве му префрлиле кешарица на трансакциска? Треба зелен картон да се вади
прашањево не ми е баш соодветно ... но каде да пронајдам список со извлечените за субвенции на соларни колектори .. Барав на министерството за економија-до таму бесе упатено - но не најдов ништо
http://libertas.mk/%d1%81%d0%b5-%d0%b3% ... %b8%d0%bb/ точно е дека постојано им доцни платата...АМА КАЈ СМЕАТ ДА ПИСНАТ.....!!!!!!
http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=78032#.U5iBiPmSwds Ај нека го објасни ова некој. Сдсм нема да се во парламент, ама бараат пари !?
И јас би барала, за инает. Тие не бараа да им се верифицираат мандатите, напротив беа против тоа (во тој случај немаше да им следуваат пари), останатите пратеници непочитувајќи ја нивната одлука сепак ги изгласаа. Епа тогаш - нека се плаќа.
Јас не сум миленик на власта,мојата определба е секогаш опозиционерска. Веднаш кога заврши изборниот циркус во 2014 година,реков дека Шеќерната и Зајко треба да си одат од СДСМ и сум била во право за се кажано.Очигледно нивниот "квази отпор" не вроди со плод,посебно откако се истрчаа на избори и нивните кандидати за пратњници,меѓу кои и голем број шетачи на партии,ги донесоа до вратите пред собрание. Епа ете како Роза така и онаа со плачливото име ЛДП-СДСМовката образот на пријателката и Шеќеринска и ќе си остане изгледа во парламент. Затоа Зајко и Шеќерната која се залета по апанажата која и следува од институцијата која таа не ја признава,ОДЕТЕ СИ ОД СДСМ! http://netpress.com.mk/grcheva-bojkotot ... rlamentot/
Не им ги отпишувајте долговите на ранливите категории,туку ЗГОЛЕМЕТЕ ИМ ЈА СОЦИЈАЛНАТА ПОМОШ И ДАЈТЕ ИМ УСЛОВИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ИДНИНА.
Не треба ниту зголемување на социјалната помош. Ваквите потези водат само кон стимулација, субвенционирање и поттикнување на сиромаштијата. Ама очигледно е дека да се има добра бројка на социјално зависни граѓани некому му одговара, па затоа ваквите мерки се доста актуелни.
е затоа реков, да се створат услови за нивно вработување, ама не како оние 500 души во Македонски шуми...туку реални вработувања, а не само под државна капа. Како и да е, и едните и другите без компас... Сега читам онаа „Сузана“ (Солза чиста ко Суза)која од егзистенцијални причини се попишмани за враќање на мандатот, била со стотици илјади евра на сметка.....ех СДСМ СДСМ...за жал уште долго ќе тонете во калта што сами ја направивте.
Е, Силве златна. Видисе разлика. Реформата продолжува. Од што го испоти г*зот и ги засука ракавите стана Госпожа, тазе сопственичка на два нови луксузни станови во Скопје.
Уште еден Албанец од Македонија е убиен на боиштата во Сирија, објави порталот Алмакос. Станува збор за 23-годишниот Башким Бела од Скопје. Семејството на убиениот Бела вчера било известено за неговата смрт. Бела е шестиот Албанец од Македонија убиен во Сирија, барем според тоа што јавно е соопштено. Државните органи немаат податоци колку државјани на Македонија се борат на страна на џихадистите во Ирак и Сирија. За нив се дознава дури откако ќе се соопшти дека се убиени. http://brif.mk/?p=156447 Боже ми прости, но убаво го снашло. Кај им е тој мозокот да размислат малку, кога се глупи нека умираат за глупости. Некој фала ќе им каже за животот нивен. Малку е ова, повеќе треба да загината и да се освестат конечно со тие мозоците закржлавени.
Не си го троши времетио и нервите , јас лани поднесов документи за субвенција за соларен колектор , и ништо. Тоа е само за реклама на власта демек еве ние помагаме , а нема врска може и добил некој , ама тоа сигурно не е по случаен избор