A ти да прокоментираш за видеово? Или тоа не се вклопува во твојата партиска проаганда?! Фала, Ана, барем ме изнавреѓа дека сум глува,слепа и ѓубре. Претходно твоите сопартијци само посакуваа да ми умрат децата. Ти си баш фина личност. Ако сакаш за видеово, можеш да споделиш кои се твоите ставови. Кога веќе ми се обраќаш, обрати ми се за тоа што сум го пишала, не за друга тема, за која има на друго место отворено муабет. Поздравче до тебе и се надевам дека подалеку од овие навреди, нема да одиш, барем нема да ми кажеш мајка да му умре. Галапче, ти си бремена. Замисли, само заради тоа што си сдсм, јас да ти кажев, да ти умре дете на пораѓај, да одиш по болници, народот пари да собира за твоето дете и да ти умре. Е ова секојдневно ми го пишуваа во пораки членови на сдс поради мои ставови. Замиси, додека мајка ти е болна, да ти пишуваат мајка ти да умре и крв да сере? Сега јасно ти е зошто побарав на почеток да не ме колнат и навредуваат за изнесен личен став? Ти би сакала да те колне некој да ти умре најмилото, а ти да гледаш? Е заради тоа е напишано. Ако сакаш и принскринови чувам И ти ако имаш нешто за видеово да кажеш, радо би дискутирала. Клетви, не. Бог е голем и ќе направи како што треба. Се надевам нема клетвите да им се фатат. Некој за видеово? Коментар?
@Cka bas mi e zal ako ti kazale takvi zborovi,no nemoj da mi reces deka imas zaboraveno ete licno mene so kakvi mi se imas ti obrakano. No ako,toa si e tvoe,no samo da te potsetam deka se sto opisa deka tebe ti pravele ti istoto go imas praveno.Znaci nemoj da pravis nesto sto ne sakas da ti pravat.Barem ti razlikuvaj se od niv.Bez razlika koj na cija politicka strana vleci. Site sme luge i da ne go gubime coveckoto. E ako bese podzaboravila,sega i tebe ti e jasno jas sto zboruvam.
Јас тебе не сум те колнела, а ако мислиш за тоа кога ти кажав дека прикриваш кривично дело, те молам не споредувај со клетви да ти умре дете. Те молам. За видеото, повели ако имаш нешто да кажеш, не сум јас тема на муабет.
Вие јавно плачете дека некој анонимен член на форум „вербално“ преку тастура Ви го приклештил и навредил Вашето стаклено его, а од друга страна на политичари, јавно и бесрамно им се остава венец пред врата. Тие треба веројатно треба да се обесат затоа што некој длабоко ги мрази ради нивната партиска определеност или политика. @Cka пред да ме цитираш, ова апсолутно се однесуваше на тебе. Он: Видеото е делумна пропаганда за угнетувањата на албанците како најсреќно малцинство на светот поради тоа што се наоѓаат во Македонија. Кога ќе се подвои македончето на два табори, јасно е дека третиот (во случај албанците) ќе навалат со свои барања и права кои ги надминуваат правата на македонскиот народ. Пред да си ги искорнеме очите и да ја скроиме судбината на идните поколенија (се надевам дека нема да биде тоа во федерализација), пробајте да гледате пошироко од Вашите комуњарски или капиталистички сфаќања. Вмровците се должни да се освестат и масовно да побараат објаснувања за снимките кои ја здрмаа целата јавност, додека сите останати треба да бараме одговорност за шпионажа и висока казна што се однесува за содржината на спорните снимки. Додека си дрндаме дали Заев или Груевски се подобни за креирање политика, можно идно сценарио е во скоро добивање на премиер или претседател од албанска националност.
Не бе душо, јас не вреѓам никого, ниту пак тргнувам со таква цел. Јас ја кажувам вистината и како јас ја доживувам истата. Просто е, едно 99% од бескичмењаците, подлизурковците и сл. од ДПМНЕ јас ги доживувам како што кажав погоре. Ако ти се чувствуваш навредена, твој проблем. А за коментар? Сериозно очекуваш некој да ти коментира на рефератите?! А ти да се дрзнеше да кажеше збор, два за видеата од политичариве? М? За корупцијата, заканите, уцените и слично. Ама не... нападот е најдобра одбрана. Ќе се правиме дека сме во право, па може и ќе ни поверуваат. Прочитана ви е тактиката. Кај мене не ви пали. Ајт поздрав. И се надевам дека сите репресии што сега ги доживуваат неистомислениците со режимов, некогаш вие поддржувачите на истиот ќе ги доживеете на своја кожа
Definitivno lazes i prevrtuvas da ispadnes zrtva.Tokmu toa i te pravi tema na muabet,koga si zemav za pravo da te sporedam so premierot. Nemoj da baras da se komentira video ili bilo sto od tvojot prvicen post koga vo vovedot naveduvas d ane se usudime da te komentirame. Zosto bi citala ponataka..tuka zavrsi moeto citanje na tvojot post. Poznavajki kakvi politicki izmisljotini pisuvas,toa mi e pricina plus da ne te docitam.
Сексили, фала што не колнеше И што не ме изнавреѓа, нели. Се надевам нема да го дознаеш чувството кога членОВИ здружено, ти се закануваат поради политичка определба. И нормално колнат да ти умре се по дома. Ана, повели за видеото ако имаш нешто да кажеш. Кога ќе има војна, последица на овие алапачи, и твојат маж ќе биде таму. На Шеќеринска нема да биде. Претпостаувам дека ја оправдуваш нејзината желба за дестабилизација, етничка па немаш коментар за Ал Џезеира. За прислушкувањето во друго тема, не префрлај сега тема ако немаш што да кажеш за видеово. Галапче, никаде не сум те колнела, дај прибери се, знам дека хормоните ти лупаат, ама не е во ред да лажеш. Преувеличуваш, цел форум те знае по тоа. Ти прикриваше кривично дело, ти живеј со тоа, јас не сум ти крива ако се чувствуваш неубаво поради тоа. ОН: Денеска, желбата да се разгорат страстите ја потврдија и новинарите, блиски до сдс, кои јасно кажаа дека премиер на Македонија треба да е албанец. Само подгревање на ситуацијата. Климаксот е дојден, кажа Шекеринска, УЧК доаѓа да им помогне.
Ааааа, новинариве сакале дестабилизација!? А Миленко, Тони и компанија што сакаат? Па и “шефот” ваш на почетокот како го повикуваше народов? После изгледа му кажаа дека не треба да биде толку отворен, па се прибра. Абе, убаво е еднострано да се гледаат работиве и да се биде слеп за се останато. Ова ви е до сега испробана тактика, ќе креваме тензија за глупост за да затскриеме битни работи. Хм.... не верувам дека има некој што ви верува на глупостиве. Ама ај, имате обврска да пишувате инаку ќе летате од работа Немој случајно лајк на постов да ми стиснеш. И за тоа се лета од работа Демократија бре
Изгледај го видеото, посебно делот каде албанците се угнетени, тепани од македонците и каде се повикува на војна. Гледај го од две страни, како македонка и како албанка. Пробај. И кажи ми дека го оправдуваш дека ја поддржуваш Шекеринска во ова што го прави. Потроши 20 минути, гледај го. Војна сакаш? Ова што УЧК вели веднаш доаѓаме за голема Албанија, го сакаш и го поддржуваш? Ова е реалност, набрзо ќе плачеме сите поради ова. Нашите браќа, мажи и деца ќе одат во војна, на Тасева и Шекеринска нема
Ouuu,cka,pa ti znaes da pisuvas i vo ime na cel forum. Ete ti uste edna slicnost nasledena od premierot. Ti ne kolnes Cka,ti si duri i polosa od tie sto javno kolnat.Tie barem kolnat i si stojat na kazanoto. A ti probuvas da gi prikries tvoite losi nameri no ne si svesna kolku se uoclivi pa makar pominala so valjakot i sto pati. Pak ke recam,ova e samo forum i probaj covecki da komuniciras.Ostaj tie nozevi,lisici,prestani da gi vadis ocite na drugite sto ne razmisluvaat isto so tebe. Sama ja nametna temata da sezboruva licno za tebe,naglasuvajki se kako navredena za najmiloto. Zanemari ja mojata bremenost,nemora da pisuvas za nea niz tvoite postovi.Jas vaka razmisluvam so mojata glava ne so stomakot. Dali pametno razmisluvam ili ne,na dvete ke ni pokaze idninata. Samo ti smiri se i bidi ziva i zdrava. Ne vojuvame ovde,treba da diskutirame.Kojznae se sto nemas iznapisano so otrovniot jazik,pa nekoj ne se vozdrzal pa zgresil i toj isto kako i ti. Veruvaj mi,sto i da napises nema da me nabedis da te zakolnam.Nema da me isprovociras.Jas ne sum ti. Koga nesto kazuvam ili pisuvam,si stojam na zborot.A ti si i tamu razlicna.Tvoe pravo. No nemoj da me stavas vo ist kos so tebe. Neli bese napisala oprostalen post kon forumov? Veruvala ili ne,milo mi e sto se vrati,no ne mi e milo sto uste sees otrovi.
Се надевам, искрено се надевам дека Заев и остала пропала компанија радо ќе ви донесе албанец премиер, па тогаш скокајте до милје волје по кошулата на Заев. Ајт поздрав!
Испробана тактика. Секогаш плаши го народот со албанците и гајле немаш. Се ќе ти помине. Ццццц... Пу јазк бре. Срам да ви е! Кого Заев ќе донесе за премиер? Ахмети што е со Гвујо? Или Тачи кој исто така е со Гвујо? Или само да се плаши народов? Кај ќе ви оди душата бре што поддржувате вакви животни?!
Сето тоа се муабети на Вмро, слушнавме како се пуштат муабетите, затоа и ова е една нивна пропаганда албанец за премиер. Ска ако галпче прикрива криминал тогаш ти го подржуваш и оправдуваш и тоа далеко пострашен од оној со докторот.
^ Не, не ваши драги зајко од што е многу способен, помош тражи од Учк. Не скокајте одма со навреди ако немате издржани докази и аргументи. Баш таква е комуникацијата и политиката на Сдсм, со навреди, препукувања и клевети!
Не ми се верува до кај стигнавте со коментариве ццццц ....а јас сметам дека Јанко јади бурек и е омилено тв лице на погоре споментата Ска !!!
Не ви држи вода муабетот, особено кога слушнавме сите како се пуштаат муабетите за СДСМ од Вмро. И не ме етекирај јас не сум ниту СДСМ ниту Вмро, не ме вработи партија па не мора да се правам будала во името на премиерот.
Демократија, луѓе Немојте да се чудите, за нас веќе ништо не е чудно, се ни стана нормално поради оваа успешна Влада на Р. Македонија. Ова никаде го нема, освен кај нас. Си страда цел македонски народ поради едни криминалци и продадени души. Па, уште излегува Николче да мачка очи и газето да си го чисти со ветување за нови враборувања. Кои простаци веќе би поверувале на ваквите лаги? Го слушнав вчера на кратко од Битола кога се обраќаше, брејјјјјј за сите граѓани нови вработувања, за сите возрасти ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј............... никој не е заборавен работава, дали да го плачеш или да му се смееш ? Море , мочко гнасен, кај ќе му оди душата. Ја распаднаа оваа држава, ја уништи и што е најтрагично не се откажува од намерата за доунишување и продавање на македонскиот народ. Со кои очи ги гледа луѓево после се, со коее лице се појавува пред нив.... ?????????? Мислам, тој нема никаква совест и свест, не е човек. Кратко и јасно. http://telma.mk/vesti/zhenite-vo-prvite-borbeni-redovi-pred-mtv
Типично вмровоско , се сеќавате ли што правеше Бранко , да се сеќаваме и се пензионираше човекот и официјално е надвор од Сдсм и овие пак за тоа , абе мртов да биде пак ќе им биде кошмар , друго тоа што правеше сдсм за овие сега е водичка , не се ни споредува , а друго мислам дека е смешно да се вадат на тоа "абе немој да ме колнеш , немој да ме пцуеш" , абе на кој му е гајле за тебе .... нема друга работа па за тебе се фрлат пцовки .... глупости чисти , 12-13 бомби и уште 20 ќе поминат и све ќе си каже колку се добри вмро , сите тие што се обидуваат да докажат спротивно се или партиски вработени и знаат дека ако падне вмро и они ќе паднат исто , ќе летаат од работа , или се селаните што ги собира Грујо кој само гледаат сител и канал 5 , или пак се глупи ..... да си глуп не е навреда него факт е ... Еве денес и нова бомба ,нов криминал ќе испадне на вмро , али нема гајле Грујо еве сеа највероватно ќе почне пак некој собир , не ни има друго што да прави , еве во Штип ќе биде највероватно и таман , во 8 саат на автобуска , сендвиче , сокче и грујо шалче и марш у сала да се ракоплеска ... Па после во весник ќе пише , 80 илјади собрани , тогаш во Скопје кога беше собирот , колку Скопјани беа , 100? 200 ? , другите сите со 40-60 автобуси донесени од селата , каде сител им едиствен канал , другарче што имам му пишале порака смс или ќе дојди или ќе лета од работа , е така се собрани сите .... Тоа е вмро , не таа партија од пред Грујо и компанија да дојдат , таа беше добра и колку толку чесна , оваа сега што е катастрофа и мора да лета .... А ќе повторам по незнам кој пат за тие што се неопределени и што се неутрални , да ми кажат ако не за вмро и ако не за сдсм , за кого тогаш ?
@Yipman2 партиски не сум определена, се држам настрана од политиката. Искрено би сакала на избори да гласаме поради програма, луѓе, а не да избираме помало зло.
Да бидеме реални , која програма може да ја понуди Сдсм? истата што и секоја партија ќе ја понуди од кога Македонија е осамостоена , еве и Грујо нуди сеа преку 200 илјади работни места и чуда (после секоја бомба по 10 илјади нови кажува имало) ама дали истата таа програма ќе биде остварена? И Сдсм сигурен сум , утре да има избори , ќе каже програма , ќе вработиме , ова она , али прашање е дали тоа ќе се оствари . Така да и јас би сакал програма , ама програмата е истата таа што сите ја нудат , нема да има промена ни наредни 100 год сигурно ..... А за луѓе , кога би споредил Заев и Грујо , за мене без размислување би гласал за Заев , не дека е цвеќе тој , не е , али овој другиот веќе е преку сите граници на нормалата поминат.