Британија воведува пасошка контрола при излез од земјата Passport exit checks begin at UK bords and borders Мене дури и ми беше необично што досега тоа не го правеле.
Дали ова значи дека луѓето почнаа да се освестуваат? Досега немало место игла да фрлиш по собириве, а сега низ сала дечиња си трчкаат... п.с. автобуси има од цела западна македонија
Пред месец и пол пишував дека видето значи војна. Неофицијано, денеска во Куманово е убиевно девојче и нејзините родители. Не е битно кој е крив, ќе има војна. Жал ми е што сум во право. Вечерва, и сите следни денови, убијавте ги полицајците на улица, за да нема кој да оди во Куманово да ги зашитити луѓето од албанците. Помагајте на албанците, за Македонија! Над 10 луѓе денеска се донесени со хелиоптери во државна, ги гледам како слетуваат и ги вадат од внатре. Еве уште еден мине. Причитајте ми ја пак точка 14.
Е што и се вика "РАЗБРАН НАРОД ПОЛН СО ЕМОЦИИ ЗА ЗАГИНАТИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА МВР" "Маратонците веќе трчаат на кејот на Вардар" http://m.mkd.mk/makedonija/skopje/maratoncite-vekje-trchaat-na-kejot-na-vardar морав да редактирам,на сајтот на алфа пишува дека сега се 6 загинати!
Луѓе мене со нашата држава ич ништо не ми е јасно. Само гледам дека сите што доаѓаат на власт, и биле на власт, и сега се на власт за нив си гледаат. Само да земат од џебовите на луѓето. Јас многу со политика не се занимавам. Само едно нешто ме иритираше последниве денови. Фб статуси на 13-14 годишни деца кои пишуваат за политика. всушност пишуваат кој требало да добие оставка, кој да остане. Зарем ова е во ред? Тоа се недозреани деца кои не се многу запознаени со политика, а на тие години јас сметам дека ни нетреба да зборуваат за политика. А освен тоа и немаат право на глас. Но, не е најлошо што тие дискутираат за ова, туку и доаѓа до посериозни караници, конфликти заради политичките партии, кој на која политичка партија припаѓа, се определуваат уште на 13 години. Според мене тоа не го унапредува нашето општество, туку го уназадува.
Кога сите се свртени кон ,,бомби,, протести и што ли уште не, дали некој примети дека ЕВН ни го шибна до коска со сметките за Април месец. Ми дојде 250% поголема сметка отколку што плаќам редовно. Не се нормални, срам да им е и аир да не видат од тие пари. Сите оние отписи на долгови кон ЕВН допрва ќе си ги плаќаме само ние кои плаќаме сметки. Разбирам и се сложувам да помогнам на социјално загрозени семејства кои немаат леб да јадат ама на албанците каде што инкасатор не смее да влезе да прочита состојба а надвор во двор му стои најнов Голф 6, 7. Каде е либерализација на пазарот а демократија, ј*бала те демократија!
Никаде,ама баш никаде на планетава ,во ниедна држава позицијата не протестира против опозицијата. Ние сме ти нај трагикомична држава на светот каде Македонци одат против Македонци. Е затоа ниту сме имале ниту ќе имаме држава. Не можам во ниеден дел од мозокот да сфатам како некој може да биде задоволен со примања од 8.000 ден.во некоја администрација и да паѓа у несвест по некој си партиски водач зошто го вработил. Абе алоооо каде ви е самопочитувањето,каде ви се мерилата за убав и нормален живот,каде ви се мерилата за образовниот систем за вашите или идните ваши деца? Како си дозволувате некој да ве води со сила на протести,имате ли карактер? Едните ги разбирам зошто протестираат ,против владата која се отру од богатење на наша сметка и станаа мултимионери. Другиве за што протестираат??? Да истите мултимилионери им мафтаат од коли од 600 илјади евра а овие им викаат браво и паѓаат у делириум за плата од 8,000 денари. Не дека и другиве немаат милионски капитал а сигурно не е од плата ама од поголемото зло го избирам помалото. Ама би била најсреќна да има трета сосема нова опција со сосема нови луѓе. И на крај АБЕ ГО ИСЕКОА СЕМАФОРОТ У СРЕД ЦЕНТАР ЗА ДА ПОСТАВАТ БИНА,НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ДО КАДЕ ОДИ ГЛУПОСТА.
Ова во Македонија што се случува е трагикомедија. Ако ги стегнат во Стразбур Зајко и Гујо, може и ќе има некое поместување од оваа мртва точка....ај да видиме !
http://libertas.mk/саботажа-бр-100-евтин-логор-за-скапата-сл/ Саботажа бр.100 и Среќко Поповски секоја чест..посебно за Стевче Јакимовски,чија кариера се движи кон залез!
Меѓу "Чуварите на демократијата" одликуван член на вмро дпмне, кој лапна пари од оние за бизниси за невработени, а од фирма нема ни ф. Иначе невработен... или вработен ама не иде на работа Благодарам што ми ја чуваш демократијата
После многу години послушност, ДУИ изгледа е решена да го каже долгооечекуваното НЕ на премиерот Никола Груевски. Партиски извори за Лајм велат дека причина за револтот на интегристите е оставката на директорот на ДБК, Сашо Мијалков, и најават на премиерот дека ќе ја прифати таа оставка. Оваа одлука ја затекнала неподготвена партијата од Мала Речица, која се мобилизирала веднаш, за да најдат начин како да ја спречат оваа оставка. Нашите извори тврдат дека во намерата да ја зачуваат позицијата на Мијалков, дури постои можност ДУИ да ја напушти владата, ако Груевски навистина се реши да ја прифати оставката. И покрај направените напори, Лајм не успеле да стапат во контакт со портпаролот на ДУИ Бујар Османи, за официјален партиски став во врска со оваа информација. И објавените бомби од опозицијата покажаа дека Мијалков бил претставникот на ВМРО-ДПМНЕ со кого најмногу се координирале претсавниците на ДУИ, пред да донесат одредна одлука. Ахмети во едно интервју изјави дека разговорите објавени од опозицијата се автентични. http://libertas.mk/лајм-ако-груевски-ја-прифати-оставкат/ Значи дотичниов уште си е на функција. Супер. Ајде нека излезат сите вака да кажат, ама може и дечково е монтиран, лепен и сечен. Ништо не правиме.
Не ми е јасно како може да чуваш нешто што не постои? Како јас да речам чувам 100 000 евра под перница, а ги немам. Смешки живи.
До 10ти јуни извори викаат дека Ќе се спасиме со преодна влада. Преговараат периодов, Бесими за премиер (да се задоволат албанците, а да не е ни Грујо), Заев го барал МВР, за да ги има во раце списоците, да се прочистат. Фирерот давал сите министерства да му ги земат само тој пак да е премиер и на преоднава влада Избори најавени септември/октомври...ај да видиме дали изворот ми бил во право
^ Ништо не прават за толку кратко време. Не верувам ниту дека ќе ги прочистат списоците, ниту пак дека ќе ја потсредат државава. И... пак Гвујчо ќе победи. Не оти го бива, туку со овие закони како што ни се и со еден тон администрација вработена од него, неизбежно е. За жал Сум за техничка влада, ама да си истераат цел мандат.
Грујо демек имал проблеми со авионот па слетува насекаде низ Европа , си бара човекот место за бегање , ама ни папата , ни господ не му помага ....
Истото го помислив и јас Па провизиите од странскиве инвестиции треба да се чуваат негде на безбедно.