Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    И потоа критикуваат и се чудат зошто младите бегаат без да се завртат од оваа земја ...демек има работа, ама не им се работи, а тоа обично го кажуваат оние со партиски книшки во џеб и работа без мака.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.131
    Допаѓања:
    12.868
    Албанци тепале матурант затоа што истакнал македонско знаме во Скопје. Сега Заев нека оди да се слика со тепачите.

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.276
    Допаѓања:
    157.828
    http://www.mkd.mk/makedonija/politi...sadorkata-ako-sakate-hrvatska-da-vi-pomaga-na

Еве ја - Вије бевте најдобрата министерка за внатрешни работи...
    Ова до лани беше д-р Даниела Караѓозоска на фб, овакви еготрипови неа не и се први.

4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    35.617
    Се мислев дали е за тука постов, ама не најдов посоодветна тема.
    Ја видов вчера “кампањата” или рекламниот спот на владава за нашето ни здравство кое цвета. Зоврев! Како бре немаат срам! Треба да си бескрајно арогантен, бесрамник, безобразен, за да излезеш во јавност со таква реклама. Додека децана ни умираат по болнициве, они излегоа со ваква реклама!!! Цццццц. Да си пукне човек.
    Патем, со парите што ги дале за рекламата и за рекламирањето сигурно уште едно 20-тина деца ќе беа излечени.
    Пу јазк!!!

На Sanjichka007, Luna91 и crimson им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    97.085
    Како дечки, струјава поевтинува за 0.33%... Јеееј!(poolparty):^)

На 1000ден сметка - 3 ден помалку месечно, на 2000ден - 7 ден помалку, а на 3000ден - скоро па 10 ден ... Точна ли ми е математикава, а? Оти ова многу е, еве и мама ми вети оти парите од разликата ќе ми ги дава на мене да си ги штедам, па јас жива радосна не знам за што попрво да ги испланирам:yawn:.

Овие не се нормални, жими мене:headbang:.
    И не!, не не прават нас луѓето будали... они се прават, т.е. будали се, ама само секојдневно си се докажуваат и ни се потврдуваат како такви со вакви ненормални потези!
    Мноогу лудорија на едно место. Не ми се допаѓа ич!

На cresa-jagoda, makedonkamak, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    35.617
    Ова им е се смислено.
    Сега ја “поевтинуваат” струјата, за да после месец - два ја поскапат 5-6% минимум.
    Овие тактики и претходно ги користеле. Ништо ново.

На Petar80 и Luna91 им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.276
    Допаѓања:
    157.828
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Браво Саше ѕвериште :D:D:D Во лице колку убаво му пцуеше и со право му пцуе....им се изналижи газови и се изнаскока на ку*ови оној бурекот па ете жена му во Археолошки музеј си ја вработи....

На Petar80, anakonda88 и referentka им се допаѓа ова.
  9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Срамота е ова, не е за браво. Мизерно е ова да се гледа, колку ниско паднавме, вулгарности на сите страни фрштат.
    Мене ми е многу жал за децата на дотичниве, не само на овие него на децата на сите засегнати политичари (и вакви јавни личности) периодов.
    Зошто да поминуваат низ ваков срам и да се трауматизираат.
    Ја сум апла против се' што Јанко кажува, ама човеков има прекрасно детенце и сигурно не му е сеедно вакви циркузи да гледа (пу*иш, цицаш) ццц, "интелектуална маса"...
    И тоа ука, бука пред зградата на Груевски, што се должни неговите деца да слушаат такви работи, да се вознемируваат.
    Ништо не направија, месец и кусур седат пред влада, другиве пред собрание, си прават ѓезмиња се' на сметка на народот, како некои дегенерици.
    Така ли ќе падне владата? Атина гори за време на протести, не играат пинг-понг пред влада, лудило човече.
    Да беше народов паметен, немаше овие да владеат дури 9 години, а не сега некои новокомпонирани позери на коишто им е филм да искочат на фејсбук пејџот на либертас, као демек многу сме моќни, се бориме и цветчиња уште им делат.
    А на протестот за Нешкоски си испарадираа, се вратија до влада и коа фактички треба да дојдеш пред влада, да рушиш се пред себе, они се разотидоа.
    Ептен сме за жалење, со вакво темпо Грујо уше 9 ќе остане.
    А Зајко ме разочара максимално, пушта некои безвезни дезинформации за Смилковско на dokaz.mk само колку да се вжештува атмосферата, а муабетите што ги има сигурно ги користи да уценува месециве. Мнооогу ниско, нема да го добијат мојот глас ни едните ни другите.

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.757
    Секој треба да мисли дека има деца. Дали Грујо или било кој друг мисли за нашите деца кои умираат од глад и од непружена рака за помош (како во случајот на Тамара)?
    За тоа прекрасно детенце, Јанко сам требало да мисли.
    Сите знаат што гнида од човек е овој. Како не размислувал за нив кога си го продаде задникот?
    А за тоа дека Скопје требало да гори како Атина не знам баш. Кога протестите станаа насилни (и тоа не по вина на денострантите) одма почнаа коментари од типот полицајците ве бранат вие ги тепате. И ајде најди НЗС. Протести по насилен пат не ви одговараат, по ненасилен пат уште повеќе...
    А за Смилковско го имам искажано мојот став, што си ветил Заев треба да даде...

На referentka и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Не е поентата секој да мисли за своите деца, во тој случај не требаше да одиме на ниту еден протест доколку не ни ги повредиле правата лично нас?
    Не е лесно да се бориш против толпа на полицајци, ама е лесно да галамиш да тропаш пред нечиј дом, да се удри по најслаба точка, семејството.
    Еден на протестот за Нешкоски дури изјави, сега и ти да си дочекаш истото за твоите најмили Грујо, каде бе луѓе со таа злоба?
    Јас бев уште на првите протести за Нешкоски пред 4 години, на протестите за Тамара исто така.
    Ти треба да си гневна на твоите сонародници, на овој летаргичен народ, ги има купишта и купишта партиски потрчковци што ќе подржуваат и прикривање и убиства и неплаќање лекување за девојчето, само пошто работат за нецели 200е плата.

Како второ, ниту ти ниту јас, знаеме низ што поминуваат тие деца дома.
    Вакви нелуѓе што газат се пред себе, се нелуѓе и дома и насекаде.
    И некои разговори што беа објавени како пример тој на Мијалков со коментарите за некоја, беа глупави да се пуштаат и се неубави за децата.
    Не е убаво гневот да се насочува на сите околу политичариве, туку само на нив.
    Заев можеше да ја заврши работава многу порано, ама игра калкулирано ниско и бедно, уценува со материјали, додека некои луѓе можеби седат недолжни во затвор, заради свој интерес. И доколку ги пушти тие снимки, нема да има ништо конкретно што ќе посочи вистински виновници, туку од околу, дека можеби не се виновни затворениците.
    Јас никогаш не сум била за мирни протести, сега се трошат народни пари за тие што дремат пред влада и собрание.
    Да се покажело заби многу порано, немаше да биде вака. Сега можеме да служиме за потсмев на сите. Само куферот од тука и чао пријатно.

Последна измена: 1 јули 2015
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.757
    Е од тие потрчковци сме на ова дереџе. Магарето лета, летааа. Македонија е мала Швајцарија, Швајцарија е. А дома трпат за јадење повеќето од нив. Македонија секогаш си патела од својот народ. Така е и денеска. А за нивните деца јас лични не се замарам воопшто. Ќе им ги надокнадат траумите со скап шопинг, патувања низ светот, лускузни автомобили. Се замарам со овие што гледаат џанам да фатат од земја од што нема просперитет тука. Ние сме за жалење драга, не они.
    За последното си целосно во право.

На anakonda88 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  13. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Колку што знам Вучиќ не е првиот премиер на Србија кој присуствува на комеморација во Сребреница и Поточари ,но се изненадив кога слушнав за неговото минато. Имено,во младоста бил помошник на Шешељ и има докази за тоа.
    Ама опасно му се навртеа...едвај го извлекоа

Последна измена: 11 јули 2015
  14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    4.266
    Дур ние се заебаваме со актуелни политички настани, леталото New Horizons (Нови Хоризонти) на NASA, после 9 години и изминати 5 милијарди километри за првпат во историјата на човештвото прелета покрај планетата Плутон денес околу 14 часот по МК време. Повеќе фотографии ќе има веројатно во текот на утрешниот ден бидејќи на податоците им се потребни околу 9 часа да стигнат до Земјата па дур се обработат, па дур се смилува некој од македонските медиуми нешто да објави за нив...

http://a1on.mk/wordpress/archives/511408

Плутон на 14 јули 2015 со една од неговите месечини, Шарон.

На Bozica1980, Someonespecial, Abrakadabra и 3 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Poslednive nekolku godini,pogotovo godinava,mislam deka ziveam vo tri drzavi.
    Ednata e taa vo koja za eden nastan VMRO izjavuva edno,za istiot SDSM izjavuva drugo,a tretata e onaa vo koja narodot kazuva i razbira sosema treto.
    Taka i mu treba koga na izbori ne go kazuva svoeto mislenje tuku se prodava za sitni zalaci od strav.
    Taka e i so denesnava situacija okolu pregovorite so Han.

На An-na, Luna91 и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.757
    Мое лично мислење е дека ваквиот договор нема да заврши голема работа. Како прво не може за 3 месеци да се корегира она што се уништувало 9 години. Како второ Грујо до јануари има доволно простор да си ја нареди работата како што му одговара со неговите познати механизми. Трето, независниот јавен обвинител што ќе биде избран во септември има доволно време и простор да се претвори во послушник на власта, повторно со познатите механизми. Затоа јас би инсистирала за оставка уште од наредниот месец.
    По се изгледа, во април ќе гледаме реприза на претходните избори...

На Emy867 и meri11 им се допаѓа ова.
  17. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Наочарчиња Mybach a?!8)

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ma neeee...toa e Robert de Niro
    (poolparty)

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.276
    Допаѓања:
    157.828
    Абе ме боли за скапиве наочари на премиерот, ама од друга страна имаме и пример на можностите на човечката трансформација и лакомост.
    Дедо ми покоен викаше - на сиротиња власт не му давај, ќе гледа прво он да се обогати, па после и другите, ако не се забораЕ.

Гледам Васиљ му се згна. Кога Васиљ има способност после жалопојките од немаштијата, живеењето под кирија, со работата во Колектива, да живне на сликано марлборо во сплит и Филип Морис да му е другарче, да се слика по амерички амбасади... Што ли ќе може по 10 години ако би бил на местото на Премиерот?
    Многу ми беше смешно, пишал пред некој ден статус за се ова што го правел за син му го правел да живеел поарно, ми дојде да му речам - точно, да, за син ти, но не и за син ми.
    Така што... пазете кому верувате, да не речам лајкувате. Не е свесен дека тој е дворскиот паљачо.Он може има добра душа и баш ми беше симпа, ама овие некои ситни гестови, полека но сигурно му ја откриваат други страни.

Сензационалистички и таблоидни вести. Што не испокрадоа, за очилата од 1500 евра ми дошло... Глеам Заев и Шеќеринска за греоти се.

На jovanovska94 и Cka им се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.757
    Е не ќе се заебава. Ако биде да биде. 8)
    @Lilit за греота сме ние, они сите се далеку од греота. Меѓутоа опозицијата не е предмет на ругање затоа што се опозиција. Тие се доволно богати од своите бизниси и без да дојдат на власт.
    Тема на потсмев е Грујо затоа што сите знаеме како се луксузира со наши пари. Мерцедеси од 600 000 евра, безобразно скапи ночарчиња, плацеви на Водно итн итн.
    Опозицијата за крадењето била коментирана кога била на власт и ќе биде ако дојде. Тој што моментално има брцнато рака во народни пари тој не копка. Не мора за секоја глупост на власта да се коментираат оние другиве. А шо тие поарни да не се. Не се, ама не е е тоа оправдување власта да си игра мајтап.

На fighter, promeneta, Abrakadabra и 2 други им се допаѓа ова.