Епа во таа шака луѓе кои коментираат во темиве спаѓаш и ти нели? Освен ако нема два исти профила на форумов. Ти за разлика од нас властомрзците, поддржуваш све живо што доаѓа од нив. Они совршени се. Како една критика не им даде не ми е јасно. Ако вие драги мои феминки мислевте дека совршенството не постои, сте се лажеле. Ете владата на чело со Грујо е преставник на совршенството. Уште поинтересно е како ви се менуваа ставовите во зависност oд тоа кој е засегнат од ситуацијата. Кога Политико му рече на Јанко како не се срамиш од децата и кој пример им го даваш на нив, требаше да се убие дека мешал деца. А ова што е. Секој на својот профил може да си објави што сака. Значи ли тоа дека треба да се злоупотребат сликите на децата на политичарите за да се измие образот на Грујо? И јас имам слика од плажа, па значи ли тоа дека некое запалено чиче треба да си ја постира кај себе и да пишува глупости. Алоо немилосрдни сте. Како изгледа, изгледа. Дете е. Светост е за родителите, како децата на Јанко што му се за него. Од каде потребата да се користат деца да се оцрни некој? Јадете г... за Грујо, Зајко за кого сакате, ама деца да чепкате алоо. Со кој памет? Кој му ги чепка децата на Грујо? Ама со ќерката на Заев напнаа. Сега он треба да оди кај Миленко, и влакно по влакно да му ја откорне смрдливата брада. Испровоциран е нема да одговара.
Чекај намали брзина, реши се што сакаш да кажеш, многу си конфузна, дезориентирана. Се губиш. Грујо, зајко, трајко, совршенства, јанко, станко... Luna ма, никогаш не знаеш да се изјасниш што сакаш да кажеш. Муабетот ни беше оној претепаниот со шипка, па после некој сакаше да збориме за Миленко Заев и ќерка му. Ама ти бре не знаеш што сакаш да кажеш. Знам дека си исфрустрирана од гомната што и се случија на твојата партија, знам дека и Андрејчо веројатно е нервозен па ја прави работната атмосфера неподнослива, ама имаш тема испукај се, пишувај таму вакви мислења и онака никој не ги чита. Па ти не разбра ни за шаката луѓе а не па нешто друго. Ај смири се, лапни некое дијазепамче, пушти клима и отспиј малку. Добра ти ноќ, слатки сништа. p.s. известете кога ќе извршат днк на крвта на маицата од претепаниот со шипка. Се ми делува дека може да е животинска днк а може и кечап како што спомна Абракадабра, освен ако Пикасо не замешал прсти.
Ееее и ти сеа, многу сакаш ! Кога почнавте со крукчињава и сликички, довршете ја комплетната анализа. Ставете пак крукчиња и сликички од кое животно е крвта, а за крпениците што копчиња и материјалче за завоите. Сакате сликовост, продолжете со сликовницата за деца.
Е...кога си во власта и ќе си ја навртиш капата.. Прво во ЈП Водовод беше,ама таму директорот и бил бивши,па отишла да поклати врата во ПУИГ. Ете ние ќе го полниме буџетот а коконава цел ден на работа ќе се слика и постира на ФБ. (Агнеса-жената на директорот на АЕК)
У муцката на риба или патка ама комплетно делува "евтино" без разлика на скапите и брендирани парчиња.
Хахахааааааааааа...како да и сестра близначка.....еднојајчани...хахахаххааааааааа...Браво Хокуспокус ооопс извини @Abrakadabra
Vo cetvrto oddelenie,na fizicko mi ja skrsija rakata so basket.Nesakajki.No toa ne e bitno. Cisto da go izvestam tvojot ekspertizam,ucitelkata me prati odma posle toa da i kupam nesto od prodavnica.Me bolese,ne deka ne. Ama tek kjiga se podizladi pocnaa vistinskite bolki za dasfatime deka mora da odime do bolnica. Edno ne mi e jasno. Zosto postovite na Abeja navistina sekogas niknuvaat koga se kritikuva vlasta i za se ima opravduvanje. Ete dodusa ne si sama,ima uste eden clen. So seta pocit za niz drugite temi,ama dali ima ete edno nesto sto vlasta napravila ama tebe ne tise dopadnalo. Bogami sumlivo e kako samo drzavni sluzbenici ja branat vlasta. Vo koza da ne vi e covek.Koga nesto morate,morate.
@galapce јас го коментирав овој тепаниов глумец, ама тие после мене почнаа да мешаат власт, убедени дека овој лажгово го тепала власта, секој што му се потсмева за лагите веднаш е за власта. Во се на прв план им е Грујо. Луна највеќе се изгуби во бесот, морам да признам, многу се нервира кога ќе и спомнеш нешто против опозиција Ај да речеме дека го болела ама не знаел дека му е скршена, ама колку и да е топло местото, боли и тоа многу и нема логика со таа рака да врти и да држи мобилен наместо тоа да го прави со другата. А и крагната кога држи мобилен му е чиста, после шиење натопена во крв. Мене човекот ми е бедотија, немој само и за него да речете дека е новинар, тој е само пропаднат бизнисмен задолжен до гуша, кој има широк круг на негови можни тепачи. Не се тука двајца за власта, туку можат да се пребројат тие на кои власта им смета и очајно посакуваат да се врати сдсм, па цело време дежураат, лепат етикети, навредуваат и оп кога некој ќе им врати, одма почнуваат така ви испраа мозок, колку ве плаќаат у штаб, пиунчиња она ова, патетики... Ама ако, нека има што да пишуваат барем. И не, не сум државен службеник, но и сега а и кога бев невработена, јас ја поддржувам власта. Нормално дека не може се да ми е по мерак, така и на сите, но тоа е мојот избор и шо ги боли другите дупе за мојот избор. А фалење и критикување кога пишувам, тогаш тоа е стриктно за тоа, ама избегнувам, од споменатите причини. Кога пишувам за нешто друго, на пример за самопрогласениве новинари кои лажираат наводни физички напади од страна на власта врз нив и кога некој ќе се умеша со трајко станко ти реков ми рече, грујо е крив, грујо диктаторче и сл.бљувотини, се мислам дали да го рецнам ама малку саркастично и обично тоа и го правам. Толку за т.н. новинар, што имав за него реков, јас барем имам храброст да кажам за која партија сум, за разлика што некои може од месечината да ги познаеш дека се за сдсм ама никако не ја симнуваат маската и продолжуваат да глумат. Тоа дека моите постови никнувале кога се критикува власта, се лажеш одн.се лажете. Вие сте тие кои мешаат власт во се, јас зборував за глумата на несудениов актер, скоро смртно претепан со шипка и кој исто како и другар му политико ги има претепано власта @Abrakadabra па јас чекам днк информации од вас, мислев ќе собира човекот докази со помош на сорос ама ништо, и како сега да му веруваме дека тоа црвеното е крв и дека е негова а не на некое јадно прасенце? А оваа плавушава горе мислам дека треба да оди во тема македонски јавни личности заедно со Мелитка, овде е оф топик.
Edno nesto @Abeja proekt,bilo sto.Sto ne ti se dopaga od toa kako dejstvuva vlasta? Ostaj sega novinari. Rakata ne boli za da nemozat da se krenat 100 gr. Edno nesto samo?
Od vakvi kako Milenko da ne mozhesh fotografija od odmor da postirash. Nemu pak voopshto ne mu prilega zatoa shto e javna lichnost. I zgora na se znae deka e maloletno devojcheto. Uzhas. A mozhat li ponisko da se spushtat sajtovite shto gi objavija fotografiite?
Абе кога сме веќе кај тоа, климава во автобусиве е многу јака, особено во двокатните, шок за организмот е кога од минус пет ќе излезеш на плус педесет. Друго што не ми се допаѓа е тоа што Тоше на мостот на славните ич не ми наликува на Тоше, можеле да направат повеќе да наликува. Работа на вкусови.
Sedi @Abeja edinica. Udirame na decata najlosi vakcini od cel svet a i nekoi nepotrebni. Se vetuvaat poveke vrabotuvanja otkolku sto imame rabotna snaga vozemjava,a i od tie polovina se iseleni. Novinarstvoto i sudstvoto i zdravstvoto i obrazovaieto,estetikata na grad Skopje...go doprea dnoto a tebe ocigledno materijalot ne ti e pominat. Odgovori samo ona sto si slusnala na vesti.A toa ne e dovolno za prelazna.
@Abeja moite postovi ne se voopsto konfuzni i znam deka mnogu dobro gi razbiras komparaciite so koi se posluziv. Megjutoa mozoceto ti e tolku mnogu isprano sto ne sakas da si gi vmetnes vo nego. Veke se otkazav od ubeduvanje deka nemam maticna partija i deka ne ni sakam da imam, taka da nervoza voopsto nema kaj mene. Vo poveke navrati imam pisuvano i postovi protiv Zaev, za razlika od tebe koja partijata ti vlijae sektaski i te zasemetuva. Ova za Andrejco voopsto ne ti go razbrav ama nvm. Se izvinuvam na latinicata, sepak ne go poslisav sovetot i ne ostanav pod klima tuku si izlegov na vozduh. A dnk odi ti napraj mu. Ko sto gledam se razbiras i od krv i od koski, ma od sve. I bas me interesira tvoeto mislenje koi se dobri novinari vo Makedonija vo momentov? Koga ke se spomne zborot novinar na kogo te asocira?
Zaev i ako ima, toj e biznismen i neka pravi sto saka so negovite pari. A ovoj Grujo & banda ne kradat site i te pravat budala deka toa e za tvoe dobro sto tie se luksuziraat.
@galapce кај виде ти дека одговарав нешто, па јас само се зезав, мислев ќе ти текне, тоа ми беше актуелно со горештиниве Извини што паднав кај тебе @Luna91 не зезај, испрани мозочиња? Секти, баба роги, исцелители? Ова е нешто ново За Андрејчо во некоја друаг прилика. @Abrakadabra зошто Заев да не се вброи во таа криминална банда според тебе? Да не ги заработил парите чесно? Или иста партија ве поврзува? Инаку нема друга причина.
@Abrakadabra зошто Заев да не се вброи во таа криминална банда според тебе? Да не ги заработил парите чесно? Или иста партија ве поврзува? Инаку нема друга причина.[/QUOTE] Абејка, Заев да беше дрпнал нешто, било што, и чоколадо како средношколец, овие твоиве досега одамна у затвор ќе го стрпаа. Кога и покрај целата машинерија за ловење на се што ги критикува, не можеа да го сместат у чорка, очигледно дека е ептен чесен
E taka vie ko od sala ni ja z.bavte cela drzava. Inace moze pak ke primetese ako sakase i ako ne prevrtuvase zbirovi,deka si razberena. Nema potreba od izvini,moze ke imas druga prilika,ama toa tek koga rabotata nema da ti zavisi od clenskata kniska tukuod tvoite sposobnosti,rabotni se razbira. Do togas slobodno vrsi si ja zadacata i vadi si go lebot.