Го читав тоа дека во одредени области во школските кујни не даваат свинско поради муслиманите. Ги има многу во Германија и Франција. Кај шиптарот што се гушкаше со Македонец на 10 мај во Куманово на профил има видео за исламска демографија, колку се во европските земји, колкав е наталитетот на муслиманите, а колку на христијаните и за колку години ќе завладеат со Европа. Не се со добри намери во никој случај. И нашиве муслимани се радуваат дека дека ќе останат овде. Не знам од каде толкав фанатизам, желба за докажување дека нивното е најисправно и дека мора еден ден да бидат доминантна верска група.
Девојки се прашувате зошто сите одат за Германија. Епа таа Германија ги држи финансиите во европа. Ова е план на Америка, да ја урне оваа економија и конечно да го владе светот. Не знам како да ја наречам оваа политичко-масонска црна иднина. Факт е и дека Евреите се оние кои ја управуваат Америка, па поврзете сами хитлер-евреи-америка-европа. Си го чисти Израел исламот од ветената земја, урива економии, предизвикува војни, а си ја има премијата во раце. Лошо ке биде ако сите ги затворат границите и останат овие бегалци во кампови кај нас ист како што се случи пред 99та со косоварите. И ден денес не можеме глава да кренеме од нив.
Ако целта со бегалците беше дестабилизација на Европа и на Балканот веќе почна да им успева тоа. Ете соседните земји почнаа да се караат меѓу себе, Србија со Хрватска, Унгарија со некои други Германија исто и така ќе си ги извадиме очите лека полека заради бегалците. Едни ги пуштаат други затвараат граници почна хаосот.
Треба да ги пуштиме на брзина да поминат низ државата и толку , тие немаат намера тука да останат , зашто би останале кога на ранг листата во Сирија која е во војна има подобра живеачка него во Мкд , а друго не треба да се мешаме и да си ствараме нови проблеми бидејќи ги имаме доволно......
185 илјади администрација според паторон, еве нека заокружиме 200 илјади македонски срамови кој за 9 илјади плата се спремни да гласаат за криминалци и газо да го дадат, мислејќи убаво им е сега а не дека за 5 год кога сите ќе плаќаме долгови , ќе го јадат и они само не гледаат подалеку од сегашната ситуација ..... Друго сдсм се врати во сообрание , првото видео е Том и Џери епизода каде што двете партии гледаат кој подобар сарказам има Второто видео е Грујо незнае што да одговори освен не сум јас бе хахаха , слушам ги утепале од прашања незнаеле ни што да одговорат , газење.
Гледам се радуваат повеќето на тие 631 денар или колку се плус што ги добиваат на пензиите Еве проста математика Ова ти се 10 евра 300 000 пензионери отприлика колку што ги има во Мкд , по 10 евра тоа се 3 милиони евра месечно , тие 3 милиони по 12 месеци се 36 милиони евра годишно за само тие екстра 10 евра што ќе ги добиваат пензионерите , прашањето е од каде тие пари ќе се најдат , сигурно не од пропаднатата економија на Македонија.... Еден ден ќе се платат тие пари сигурно , али до тогаш ќе се радуваме како мали дечиња на 10 евра плус секој месец.... А да и читам дипломатски пасоши се ваделе , нешто ќе бегате од земјава а ...
Е ај по твојата логика никогаш ништо нека не се покачи, таман ќе нема што да сметаш. Божем па ти ќе ги дадеш тие милионите.
Ти разбираш дека нема Македонија пари за да покачува пензии така? , Разбираш дека едиствено се покачуваат сега пензиите за да се добие некоја позитива кај пензионерите да ги гласаат , оти сега ниеден нормален човек не би гласал за вмро после 40 бомби што слушнаа , не за џабе и казни укинаа и пензии покачија и све ќе направат ако треба... Нема везе што и да прави вмро ти ќе го подржуваш само оти тебе ти е ок , другите нека патат и плаќаат .... важно ти убаво да си спиеш со мирна совест , ако воопшто ја имаш. Друга работа смешна што ми стана , сакале да ги забранат бомбите , со закон , абе милиони копии има да се направат и да се постираат на интернет и има да ги следат до крај на нивниот беден криминален живот , ќе ги следат и ќе бидат постирани уште долго време бомбите..... оваа црна дамка никогаш нема да се испере од вмро. Без разлика колку се обидуваат да перат мозоци и да вршат пропаганди.
Македонија има 374.000 пензионери и тоа е добро гласачко тело. Затоа им угодуваат. Македонија оди во бездна.
Пензиите со години наназад се покачуваа и се покачуваат и платите исто, што смета тоа. Порано во време на сдсм се живо беше замрзнато со години, и плати и пензии а државните пари никаде ги немаше, вмро кога дојде на власт во 2006 го зачека буџетот во најголем дефицит и држава во огромни долгови. Зошто ги правите китки за мирисање сдсм. И знаеш кога ќе верувам во разговорите од бомбите и ќе ме нервираат и разочараат кога ќе слушниме разговори и на сдсм кога и од нив кога ќе имаше муабети за времето кога беа на власт кога приватизираа се живо кога ги оставија сите без работа кога правеа атентати. Е од тогаш до сега да ги ислушаме и нив, е тогаш ќе видиме кој е по крив. Не дека ги бранам вмро оти ми е ок, за да ми биде мене се ок уште многу ми фали во животот ама за мирната совест има и многу други луѓе кои треба да се запрашаат дали ја имат за не само власта.
Колку треба да си очаен за да предложиш ваков закон? Закон за бомби бе хахахах Битно сами да си го извадат газот, а жртвите од бомбите кој ги шиша. Немој случајно некој да го спомнал зборот бомба во било која смисла. Готово се брише од речникот Не бранам никој. Политичар не е политичар ако нема направено некоја пиздарија, барем кај нас. Ама во моментов ич не ме интересира за приватизацијата која се случувала кога не сум ни била родена или сум била тазе родена. Ме интересира сегашноста и тоа што треба да се случува утре. Аман бе луѓе како не ви здосади да се враќате назад.. Нас пола држава ни се исели на овие таргет група повторно пензионерите. Ја прашувам членката погоре, каков е буџетот сега? Ако они го затекле во огромен дефицит и со големи долгови треба истото да го прават? Јас тврдам дека во поголема дупка никогаш не сме биле. Ама баш никогаш. И да ја разрушеле државата СДСМ 10 години е период кај што можеш да ги дотераш нештата да функционираат нормално. А не да се вадиш со тоа а шо вие поарни дане сте? 10 години мамата ни ја расплакаа ти си се фатила за приватизацијата. Децата твои у приватизација ќе растат? Било помионало.
јас растев во тоа време со една плата очајна, таткоми мачејќи се, се разболе и почина. Не од арно од маки како да не прехрани како да не школува. Ти ако не памтиш ќути си барем. Јас лично порано сум живеела во многу поголема беда од оваа сега.
И татко ми бил без плата и он има психички последици од тој период. Сега има уште повеќе кога гледа дека двете ќерки за кои се трудел и двоел од уста за да ги ишколува, се со намера да заминат од државава. Што е поболно ? Тогашните невработени останати на улица, или огромната бројка на образовани млади што се исселува од оваа безизлезност? Дали може да се одбере кое е поголемо зло? Не гледај тебе лично како ти е, гледај која перспектива ја имаат младите во државава без партиска книшка. Не ги гледај работите што поминале и не можеме да направиме ништо за нив. ЈАс лични ги гледам оние кои што допрва доаѓаат. Во какви услови треба да основам семејство и да растам деца.
И у приватизацијата некој имал, некој немал. И за тогаш важи тоа, нека си гледа секој за себе? Епа немој да кукаш тогаш.