Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.941
    :D Најсмешно ми е кога активини вмровци етикетираат неистомисленици ко партиски војници.
    Баш би сакала да поживеам барем еден ден со таков мозок, да видам како е Партијата да има одговор за се’.

И толку самоувереност, човече... да се чудиш.

На Sky-butterfly, Annath, Summerlover и 14 други им се допаѓа ова.
  2. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Чипирани :smoke:

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    ^^
    Ова обид на прсти да влезеш во дискусија или чисто став на еден „неистомисленички“ портпарол?

4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.941
    :rofl:
    Ми ја докажа поентата на претходното мое мислење.
    Би одговорила под В) искажување на сопствено мислење - замисли, без влијание на партија.
    Мислиш дека е илузија да се биде ослободен од такво влијание? Нешто да не не е во ред со мене? :o

На Sky-butterfly, Summerlover, theowndemon и 7 други им се допаѓа ова.
  5. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358

На anakonda88, ninja35 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  6. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Замислив! Не си имала време денес да тркнеш до штаб по упатства :rofl:

Нормално и очигледно е дека за „квалитетно“ мислење како погорното не треба ни грам партиско влијание. Далеку е тоа мислење од куп влијанија. За таква мисла дури и влијанието на гравитацијата е премногу :)

А дали се е во ред со тебе или не, ти си знаеш. И да е и да не е, гравитација свашта трпи. Ослободување од неа, за нечија жал или среќа, нема. Е тоа, ЛивингГлам ти е илузија.

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.941
    За твоиве ограничени, неповрзани и бесмислени мислења не можам квалитетни ни во наводници да напишам. Жалосно е луѓе со основна интелигенција да си го посветат животот на бранење на одредени ликови и политики што немаат врска со идеологијата на која би требало да се засновани.

Многу тролови произведе ова ВМРО.

На Sky-butterfly, Annath, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477

Јадни вмровчиња, појадни не можат да бидат... :)

На theowndemon, katalina, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Николче и Николче ќе се расправаат по штабски собиранки, зашто ако не друго, барем злобата нив ќе ги растури. Таков егоизам, некултура, апатија на едно место не бива. Едвај чекам да почнат за се колат меѓу себе.

Пошто Николче Тодоров е преспособен тип, ем на област здравство, ем образование. Што е ова бре? Ние во маало кога си игравме имавме повеќе достоинство и помалку попуштање. Ама, овој веќе да не ти бил на шеќерче. Затоа, очекувајте оставка, ама не од морални причини. Муахаха.

На theowndemon, fighter, realGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485

ПОПАРЕНИ ТАЛИБАНЦИ!

На anakonda88, blueberry93 и ninja35 им се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Значи, до наредниве избори, ќе не јаваат и Курто и Мурто, за промена. Нема потреба од сјаши-узјаши.

Голема победа за македонскиов ни народ, богами.

Македонија вечна! :sun:

На theowndemon, Nausicaa, Magnolija и 4 други им се допаѓа ова.
  12. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Јас ќе се радувам ако падне МВР-ДПМНЕ, без разлила кој друг би победил.

САКАМ ДА СЕ ВРАТИ СЛОБОДАТА НА ГОВОРОТ и
    ДЕМОКРАТИЈАТА!

На anakonda88, theowndemon и blueberry93 им се допаѓа ова.
  13. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Пукање во Клинички центар

Утрово во Клиничкиот центар во Скопје имало вооружен инцидент.

Забранет е влезот во болницата и забележливо е присуство на полиција и на припадници на сцецијалните сили.

Има повредени медицински лица, а полицијата привела двајца, оваа информација се уште нема потврда од МВР.

Од полицијата за Телма повеќе информации најави за подоцна.

Неофицијално незадоволен пациент, чија мајка починала, му пукал во нога на докторот кој ја лекувал.

http://www.telma.com.mk/vesti/pukanje-vo-klinichki-centar

update:

Се вознемирил што мајка му починала и пукал во дежурниот лекар

Незадоволен што мајка му починала граѓанин пукал утрово во дежурниот лекар Љ. О. (41) на абдоменална хирургија, пренесува Плусинфо.

Неговата мајка била примена синоќа со тешка дијагноза по што итно била оперирана. Таа починала утрово во шок соба.

Кога нејзиниот син утрово дошол во клиниката, влегол во канцеларијата на дежурниот лекар и во него испукал 4-5 куршуми по што излегол. При тоа избуткал друг лекар кој во тој момент се нашол пред канцеларијата на дежурниот лекар и му се обратил со зборовите: „Бегај да не пукам и во тебе!“.

Лекарите денеска се револтирани и размислуваат во знак на револт да прекинат со операциите. Велат дека ова е последица на десетгодишното бомбардирање на пациентите со информации против лекарите. Тие се чувствуваат небезбедни на своите работни места.

Полицијата ги привела тројцата напаѓачи. Лекарот има две прострелни рани во едната нога.

Инаку се работи за докторот Љубомир Огненовиќ... :(:(:( Страшно и жално...

Последна измена: 9 ноември 2015
    На theowndemon и baba Rada им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Ете тоа се вика ненормални луѓе, сакаат они правдата да ја земат враце...повеќе би сакала оној душичка што остана без жена, без нов пород, остана сам сиромав и му го осакатија детето да живее без мајка...Ете Тој да пукаше во пијаните немаше да се бунам.

На oblace1 и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.690
    Допаѓања:
    35.604
    Не носете избрзани заклучоци. Да почекаме, да видиме зошто точно пукал човекот. Никој од забава не вади пиштол да пука, да не се лажеме.
    Колку што ме држи меморијава ова не е прв инцидент на абдоминална хирургија, мислам дека и претходно имам читано за незадоволни пациенти.
    И.... добар дел од лекариве се да фатиш пиштолот и да ги пукаш. Колку и да сум против насилство, понекогаш неизбежно е да си ја земеме правдината во сопствените раце, бидејќи тие што се задолжени да го прават тоа имаат партиски обврски и ангажмани. За жал.

На Daydream, okcenzi, sjdgo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Доктор Огненовиќ е многу добар доктор, ја оперираше братучетка и на мајка ми од слепо црево, по препорака на мајка ми (која е на др. оддел меѓутоа колешка на докторов). Докторот не може да направи магија ако случајот е тежок. И сите зборите за приватните клиники, ама кога они имаат потежок случај, одма го праќаат на клиника за да се оградат од вакви работи.
    Тоа е и поентата на власта во теков на годиниве. Да ги наполнат нивните приватни болници со што повеќе пациенти. Условите и платите што докторите ги имаат во приватните болници не можат ни приближно да се споредат со оние во државна. Плус под какви нехигиенски услови се работи, стресови постојано, глупоста со мој термин накнадно.
    Читам коментари на фејсбук "фала богу на некој му текна". Срамота, идете 10 години учете, спасувајте живот, ќе ви се појави некој ваков случај и некој ни две ни три ќе ве пука.

Дечко ми ми' јави дека откажани се операциите кај него на оддел денес по наредба на директор. Најверојатно протест од страна на лекарите.

Последна измена: 9 ноември 2015
    На Sky-butterfly, Outlook, Priroden и 2 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.132
    А сега ќе протестираат? А што не протестираа за подобри услови на работно место? Што не протестираа за глупоста со мој термин кога се воведе, што не протестираа кога работат под стресни и никакви услови, во пренатрупани болници? Што не протестираа тогаш за да не дојдеме до ова дереџе?

На Daydream, Abrakadabra, okcenzi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    http://fokus.mk/uapsen-ochniot-hirurg-dejan-stavrik/
    Е заради ова, прочитај го. Или си со нив, или...

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Ти се читaш штo пишувaш???

Кoлку зaбaвени зaклучoци требa дa дoнесеме зa дa се oпрaвдa пукaњетo жити мaјкa?

На Daleron, baba Rada и blueberry93 им се допаѓа ова.
  20. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Кој ти е тој избрзан заклучок? Што очекуваш да слушнеш и со што би оправдала вакво нешто?
    И самиот доктор да и пикнал куршум во глава, не треба вака да се постапува, а камоли коа си врши рутинска операција на дежурство. Алоо колку века поминаа од примитивното општество? Што ќе се случи ако секој почне да си ја превземе правдината во свои раце? Си постојат постапки, закони и чуда.
    И колку и да е трула државава неможеш туку така да прикриеш грешка во сред државна болница.

Аманте луѓе помислете дека и тој доктор има фамилија и деца што го чекаат за ручек.

На Sky-butterfly, daylight, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.