Дали некогаш ке се зспрапаме "шу орајме со државава и иднинара на нашите деца"? Краденото и се троши,шупливото се абе.
Излишен би бил секаков коментар. Нек ни е со среќа новиот премиер! Збогум мајко Македонијо,каде и да си!
Полека си се врати еднопартискиот систем.... Само Грујче ќе го има на изборното ливче и пред да заокружиме ќе не тераат да ја испееме химната на вмро и да се држиме со лева рака на срце. Радувајте се вие, а ние станавме Северна Кореја на Балканот. Туку полека сите да си ги спакуваме парталчињата и да си заминеме ради љубовни проблеми како што ни вели вашата колумнистка, и гитла да не нема сите ние што гледаме како пропаѓа демократијата во нашата земја.
Sto koj narod bre,koj Zaev bre a? Kade e sega zs ne saka izbori,najdi ja vecerasnata emisija na Janko i slusaj go narodot sto zboruva pa pos tresi ovde zeleni i misli deka Zaev e nekoj si i nesto a vsusnost e nikoj i nisto,sakase ostavka na Gruevski sakase i ete dobi,i sto sega misli deka ke napravi nesto so izbegnuvanje na izbori,gazot za pari si go dade pa sega saka i drzavata no da vidam koj ke mu dozvoli
BOMBA ,koi bombi? Kako sto jas mozam da isecam samo refren da mi pee na tell koga mi zvoni taka i snimkite se seceni,narodot ne e prost,Latas ednas rece: A kade e delot koga zborevme za Zaev?Ti go gledase klipot koga Zaev zborese na strumicki dialekt i koga barase mito od 200 000e?
Може немаше да верувам дека ВМРО-ДПМНЕ со измама ги добива изборите, ама затоа сега све ми е јасно како ден од последните избори кога моите родители биле на гласање и ги прашале "А кога ќе дојде оваа особа да гласа?" Некоја женска особа со српско презиме заведена на нашиот стан, што ниту ја знаеме, ниту ја познаваме. А комшии кои членуваат во ВМРО-ДПМНЕ ни имаат кажано дека истата таа женска особа е во списокот на ВМРО-ДПМНЕ и во тој список се води на нашиот стан. Па каде го има ова, освен во оваа наша чудесна Македонија, во која секој што сака може да прави.
Cudno mi e zasto do sega ne spomna vakvo nesto,a ako kazam kako e iskoristen mojot glas togas ke me napravete lazga,a kazano mi e licno od taa osoba sto go iskoristila zasto ne ispadnav na glasanje,i zatoa da ne se praveme mn mudri
Не се правиме многу мудри, но таа е вистината, ако фалсификат личните карти и пасоши ги правеле СДСМ тогаш тие ќе победеле, ама очигледно дека некој друг ги правел. И незнам зошто се прекина пописот и зошто до сега не е спроведен нов попис, очигледно некој се плаши. А дури сега го кажувам тоа, бидејќи сите од ВМРО-ДПМНЕ тврдат дека избирачкиот список може за кратко време да биде прочистен, а сите многу добро знаат дека е тоа е невозможно и ајде сега со сила преку ноќ ќе одлучуваме избори на 24 април да има, ако се толку сигурни дека ќе победат повторно нека ги одложат изборите како што бара СДСМ да има време да се прочисти избирачкиот список, па дури да се спроведе и попис.
Suad Missini 3 hrs · PRIJATELSKO PREDUPREDUVANJE sakam da potsetam na par raboti sto gi zboruvav posledniov period, javno, vo mediumi i mislam deka treba da gi povtoram na eden sintetiziran nacin: 1) napraveni se povekje obidi (veruvam seuste se pravat) so cel da se namesti apsenje na zaev, preku mestenki koi bi trebale da pokazat deka toj zloupotrebuva snimki i flagrantno prekrsuva zakon; toa pokazuva po x pat deka specijalnata vojna na dpmne e vo poln ek i deka nitu sdsm nitu gragjanite (ok, najgolemiot del) imaat bilo kakva zastita... 2) site onie koi baraat aktiviranje na bombi po denesnite nastani, da gi potsetam deka bombi - nema. tie se kaj katica. ako zaev sega treba da glumi deka ima novi bombi sto gi nasol poslednive dva-tri dena, mislam deka toa e mnogu povrsno. 3) vecerva ke zavrsi ovaa faza na master planot na dpmne, so izvesniot izbor na tehnickata vlada. narednata faza e neutralizacija na katica. taa aktivnost trae vekje nekoe vreme, no vo naredniov period ke se fokusira i intenzivira. postojat nekolku strategii koi simultano ke se primenuvaat protiv SJO. 4) dpmne ke ima isklucitelna dopolnitelna aktivnost za pravenje direkten - preku sreduvanje na izbornite tesni grla, i indirekten, preku brisel, pritisok i motiviranje na sdsm pa izleze na izbori. 5) dpmne ke stori se' da se odrzat izbori na koi ke ucestvuva sdsm. paralelno, ke gi doprecizira planovite za alternativn resenija dokolku prethodnoto ne se ostvari. tie resenija vklucuvaat i konflikt, cija priroda moze da bide transformirana vo vid na konflikt koj nema direktna vrska so prirodata na aktuelniot animozitet vo opstestvoto. dpmne gi ima site institucionalni, finansiski, covecki i kriminalni resursi za toa. Sekoj treba seriozno da razmisli sto treba da pravi vo ovaa sostojba. Zatoa sto utre nema da ima ni opravdanie nitu vtora sansa.
A zasto sdsm do sega molcese,a sega koga Nikola dade ostavka kazaa deka ne sakaat izbori,i sto bara clen na sdsm vo taa organizacija za falsifikatite
Butterfly нели сеа се договоривме без глупи постови и филозофирања? Па ќе има избори али без опозиција , т.е Сдсм и други опозиции кој нема да учествуваат, односно Грујо и Багра ќе идат, излезеност повеќе од 51% нема да има,дури и да има , нема да биде ништо признато и ќе има бојкот, така да може уште од сеа да се пишат пропало, оти џабе се... нити ќе смират ситуација нити ќе заврши ова... Ова завршува само со Грујо и компанија во затвор за сите свои криминали и уништувања
Абе што се потресувате толку, не ги сфаќајте лично, стварно не ми е јасно тоа себепоистоветување со партии. Они не ни знаат дека постоите, гледаат само глас плус на избори. И едните и другите кој ги тркала.
Nez zas ne se cudam na kazanovo od tebe,a sdsm osven bojkot i bunt znaat li nes dr da napravat,sto pravime ako vmro napravi bojkot sto do sega nikogas ne napravile
Дај да излеземе на улица и да му кажеме на лицето со име Зоран и презиме Заев дека не сакаме уште да ја врти државата како тој сака и дека државата не е негова своина па да ја срами и да ја уништува како тој сака. Се додека има вакви лујѓе како заев во државата ние тешко ќе ја спасиме ЗАТВОР ЗА ЗАЕВ И НЕГОВИТЕ СОРАБОТНИЦИ КОИ ЈА УНИШТУВААТ НАШАТА ДРЖАВА
А,што сме ние?Средновековни племиња??? Ви створил некој цивилизациски придобивки стотици години порано,за вие сега само да излезете од вашите домови и гласате фино лепо.А не да се тепате по улици ,мавате со шипки по полиција и кршите дукани.А бе мој родител,ваш родител можеби е на служба ,ни крив ни должен инвалид ке го извадите бре,после инаку ке зборувате. Без политички претензии,без ништо у позадина,јас тоа насилство не го признавам. Знам ,ке речете нема друг начин бидејки изборите се местеле наводно.Јас од кога знам ,од 91 слушам такви муабети, таканаречените популарни бугарски возови и сл,дури тогаш и шемата ја знаеа сите,постарите ке се сетат,на куп ги имаше,па вакви агресии немало до сега. А знаете само што ме боли? Каде бевте вака агресивни кога требаше да се брани Македонија?Каде ви беше еланот и одлучноста тогаш???А за тепање полицајци први сме. Е,не македонче затоа нема да не биде.Албанските партии излегоа за пример во оваа ситуација,сложни и цивилизирани .И знаете што?Да не ве чуди кога наредната година ке си побараат и втор службен јазик низ цела територија и ке си го добијат под притисок на Америка и ЕУ,бидејки беа цивилизирани и коректни играчи,пред се реални во ситуацијата.
Видете мене никој не ми смета на форумов , но нешто што забележав членови на форумов активни само на оваа тема со говор на омраза коментираат , исто вака нешто ми се случи кога јас лично коментирав на сајтот на Вечер и бев навредувана од лажни профили со најгрозни коментари , значи никој не пие нафта ,знаеме кој стои позади тоа , гласајте си за кој сакате никој не ви забранува , ова станува натпревар кој помалку крадел а не кој повеке направил за Р.М!