Чекај бе девојче прво да се изнасмеам хаххахах добро бе, колку пати истиот трач ќе се врти со слична содржина хаххаха СИ ВИДЕЛ АЛИ НЕКОГАШ ИЗБИРАЧКИ СПИСОК? ВАЛА, НЕ СИ хахаххахаха 1. избирачкиот список е по азбучен ред НЕ ПО АДРЕСА ! 2. комисијата поим ќе нема каде живее некој/ а си со српско презиме баш на таа адреса и тоа во стан кој може и има време тоа баш да го памти. 3. де бе некој дебело си игра мајтап со вас 4. комисија на избори ни на сон ни на јаве не смее да ве праша дали и кога некој ќе излезе на гласање, ТОА Е ЛИЧНО ДЕМОКРАТСКО ПРАВО. Што се однесува на пописот, истиот попис не пропадна од македонскиот блок туку од албанскиот поради многу луѓе што всушност живеат и работат надвор и не се во можност да се попишат. 30% конташ? Не дозволувајте да ве мотаат! ЕЈ, чудесна Македонијо. П.С арно реков да одам да си легнам ама оваа лагава ме испровоцира.
За пописот ти одговорив погоре ... чекај малку, аферава (е, како бе, ги фатија со СДС министер ај, сега хммм )е всушност план за следниве избори за кои СДС крена шатори пред Влада и сега се под присила? Море, штајк за власт без избори, што е ова пари ќе се трошат за избори кога може така да се седне во фотеља А и тоа што викаш, нека се одложат па, после и нешто друго ќе се бара и се така во недоглед. Не вреди дискусијава овде само не пишувајте реда ради, нека држи вода малку муабетот.
А овој човек кој и да е нема ли право на свое мислење, и да е на листа и да не е тој е граѓанин на Македонија и неговото мислење и право треба да се почитува, или само сдсмовците мора да се почитуваат во државата. Ај ако не да видиме на Телма на НоваТв на Алџезира на Алсат на 24 Вести на кого му прават анкети. Сега да не се лажеме оти само сител се пристрасни. Инаку сум била јас и член и претседател во избирачки единици и никогаш не дојде ред да се случи да фали глас, да има некој повеќе ниту помалку. Во избирачкото место колку членови од вмро има толку и од сдсм како и од др партии и надворешни набљудувачи. Секој пат пред да го отворевме гласачкото место овие од сдсм нешто се бунеа бараа рачки да се скараат и едвај чекаа и најмала ситница за да направат инцидент. Таква тензија креваа, оти така им било наредено од партија. И на крај нормално немаа во записник што да наведат. На последните избори не памтам инциденти дека имаше, освен една скршена кутија од страна на еден пијан човек. Затоа ти не ми кажувај за избирачки списоци, ако има проблем во Центар верувам дека за три месеци може да се прочисти и тоа како, а во спротивно не глумете лудило. Не дека сум поддржувач на вмро туку како обичен човек и граѓанин си кажувам мислење. Овие се во состојба десет години да го зборат списокот оти знаат дека се лузери, оти ќе изгубат оти нема човек за што да ги гласа. Друго нешто попаметно не сум чула и видела мислев оти некогаш ќе се издигнат ќе направат нешто корисно паметно, ама тие освен инциденти, тепачки и протести ништо не направија. Извини ама не ја гледам иднината во нив, немаат капацитет. Да имаа друго ќе беше.
@Outlook Многу добро знам дека избирачкиот список е по азбучен ред, а не по адреса и дека не смее комисијата да си дозволи такво нешто да праша, но ете им се може. Мене некој друг непознат да ми кажуваше немаше да му верувам и затоа и не барам ти да ми веруваш, јас само ја напишав вистината и во тоа немам ништо измислено. Можеби ќе поверуваш еден ден, ако се најдеш во истата ситуација. И баш ме интересира како би изреагирала и што би направила ако се најдеш во иста или слична ситуација.
@Outlook А што не спроведат бе попис без Албанците, никој не ги тера со сила да се попишат. Ако не се во можност да се попишат, нека не се попишуваат. Тие што нема да се попишат, а имаат македонско државјанство, па нека им се одземе. Па до кога ќе ги чекаме нив за да извршиме попис, до недоглед? Зошто им се попушта толку? Никој нема толку да им попушта во своја земја, ако не зависи од нив или ако нема корист.
Гледам пак треба да објаснувам Елиса сликата не беше наменета дека луѓето немаат право на мислење, Сликата беше наменета дека Сител и компанија вмровски дудлачи прават анкети на луѓе кој се вмро , и после тие викаат народот кажал еве анкета. Не кажал народот, кажале група на нивни луѓе што ги испрашуваат цело време. Друго приказни како , сум била член и сум видела, другар ми на другарката видел сдсм криминали или на баба ми внукот работи у сдсм и знае .... не. Веќе ни мали деца не веруваат во тоа. Јас барем имам 40 бомби каде што јасно и гласно се слуша како викаат ќе гласаат за вмро или нема да бидат на работното место, па за уши влечење и др... А овие овој видел оној кажал.. такви работи дома само да се кажува. Вистинската анкета не се гледа на телевизија или интернет каде што и вмро и сдсм си ги местат како сакаат. Вистинската анкета се гледа надвор кога ќе искочиш и ќе поминеш на плоштад и слушаш рандом разговори , "Како можеле да покрадат толку пари вмро , како може пари за споменикот да стават а да нема за народот, маму им." Тоа е анкетата, што надвор никој не вика вмро, САМО на фб и форуми дремат профили , направени пред месец-од кога почнаа бомбите со една цел да солат памети на интернет.... еве слободно видете ги повеќево кога им се направени профиливе вмровски, 2015.. све си кажува тоа. И да. "Вршам пропаганда вмровска, лепам и кинам плакати во корист на вмро, гласам за вмро, партиски сум вработена од врмо...... АМА , не како подржувач туку сум само еден обичен граѓанин СИ КАЖУВАМ МИСЛЕЊЕ во корист за вмро.' АЈТ , не се брукајте ...
Повеќе е од очигледно дека си многу млада и не знаеш X работи, тебе и мене лесно ни е се' да си кажеме, може вака да биде или така незнаејќи многу работи. На кого нема да чекаш, така може да се однесуваме по дома, а не во држава во која се изведува и тоа УСПЕШНО експеримент мултиетничко општество во кое сите се рамноправни играчи, среќа народов и оние на позиции се еластични по ова прашање. А сево ова што го пишуваш многу си млада ама можеш да прашаш или да прогуглаш како СДС се носеше со меѓуетничките прашања.
Не може да им се може ако знаеш тогаш знаеш дека карикирам, ако комисијата има 5 члена тогаш има 15 набљудувачи И НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ МОЖЕ. Може тебе да ти се може се' да си пишеш ама таму тие не.Каква вистина оваа трач сторија 1000 пати сум ја слушнала, не поминува. Не може никој да се најде во таа ситуација од проста причина што јас имам презиме на Ш да речеме, а таму некоја си ако се води во мојот стан (мижи ти ја ќе ти баам) на Т, меѓу мене и неа најмалаку 50 души и баш некој од комисија ќе ми каже "а знаеш кај тебе во стан се води таа и таа па, уште и ја нема на гласање да дојде" ајде, бе, КАКО ВИДЕ ЖИ ТИ СЕ'. СМЕШНО Е ОВА.
Многу ти е речникот навредлив, исфрустриран, огорчен за обичен граѓанин, а не член на СД, да си член не е оправдување ама ај, олку порази фрустрираат и создаваат омраза, до кога ќе видиме. А сега за постов, АЈ, ТИЕ ДУДЛАЧИТЕ ЛАЖАТ ЗА АНКЕТИТЕ, СИ ГИ ПУМПААТ, ЗШ СДС НЕ СИ ПУМПА ТАКА АНКЕТИ ??? АКО ОВИЕ МОЖАТ ТАКА ЛЕСНО МОЖАТ И ДР.
Абе пусти СДСМ не ви се напушта фотеља....абе тоа министрите требаше одма оставка да си поднесат! Зар некој верува дека со Хоштаплерсконо мнозинство од ДПМНЕ ќе се излезе на крај....ах тешко нас.
@butterfly* сега слушам ... ќе се одложува, купуваат време ама не само за себе ама министриве не излегуваат од влада хахха циркус ... народов треба посено на пратениците од СДС големо фала што ќе одат на работа сега ... еј, некој друг да беше за 24часа ќе добиеше отказ од работа ама за нив не важи тоа. За жалење сме.
Na emisija vo zivo se javuvaat moz i namesteno da e nez i tipot vika: soros im dade pari sega treba da gi zarabotat,a kolega na rabota mi kaza cela istorija kako edna god gi ucele da se tepaat koga imalo protesti i na seta taa vika zasto protestiravme za da nema izbori,samo go piglednav i fino lepo mu kazav milo mi e sto vi go nacukaa.Taka da narodot sto bil za sdsm se osvestuva a vie mozete ovde uste 5vakvi temi da otvorete
Јас да сум на твое место не би ги вреѓала, гледаш секој сам си ја дознава грешката. Немој, тие ги учат и плаќаат и поттикнуваат на сешто ама ние како народ треба да живееме, овие челници на СДСМ ќе си одат ние ќе останеме, немој.
Ne navrediv,samo mn mi bese smesen koga se cukase vo gradi za nego samo sdsm postoese,i toj sam si kaza deka sum vo pravo ama koga,koga go iskoristija i batalija
Ако не си го навредила добро е, си издржала, не е лесно да останеш отопрен на навреди и да се правиш луд без разлика на поводот и причините АМА МОРА ОВОЈ ГОВОР НА ОМРАЗА И ОМРАЗА МОРА ДА ИМА КРАЈ!
Jas ne bev navredena tuku presmeana i vcudovidena od negovite reakcii iako ziveeme so godini i sme bliski moite prasanja za sdsm uste se bez odg,ama ako milo mi e sto se svesti,a za vreganjeto nez dali ke ima kraj ucat od golemcite
Јас мислев со локалните 2013 тој јаз на навреди и омаловажувања како народ ќе го премостиме ама ништо ... ќе се освестат голем дел, ќе останат оние кои имаат дебели интереси и тоа е.