Zoran Zaev 2 mins · По многу години вечерва сум во Дневникот на режимската телевизија Сител, од 19 часот
"Денес Заев гостин на вестите на Сител во 19 часот. Јас на негово место не би ја пиел водата што ќе ми ја понудат за време на интервјуто."
Абе луѓето молат за трошка надеж за своите деца, овие даноци на маснотии воведуваат. Грам човечност немате, со кое лице доаѓаат поддржувачи на оваа болна власт на темава, не ми е јасно?! Да си ги оправдате 300те евра плата во администрација, срамота!
Латас КУРТОНОТ..добро бе медиум е воа..како може така да се однесува ,да не му дава право на збор на соговорникот.Иронијата да биде поголема ,Латас прашува,Латас одговара...
ова не беше интервјуу , он си дискутираше сам со себе , на Заев не му даваше ништо да му одговори , сам Латас си одговараше! Па добро бе , колку пари сега Грујо ке и префрли на сител , за тоа што Латас не му даде збор на Заев??? Од денес не гледам Сител !
Новинарските способности на Латас : -Може ли да те тужам… Ај да се кладиме … Лажеш, лажеш, лажеш ко турчин… (смајлиштосекрсти)
Барем да се знае до каде се вмровциве, освен сељачко однесување и некултура ништо друго не им остана. Сеа Грујо да го видиме на Телма да дојде.
Драган Павловиќ - Латас е типичен преставник на вмроштината...дрзок, надмен, расипан, уличар, насилник, криминалец, неписмен...мислев дека има малку повеќе достоинство и дека ќе настапи со аргументи со оглед на тоа дека Заев е личност со ограничени комуникациски вештини ама Латас само покажа дека е се тоа што набројав погоре.
-Вие сте ИЗРОД, ваков политичар нема ни на Марс... - Лажеш како ТУРЧИН... -Ај се кладиме БЕ ... На ниво, нели...телевизија со националнна концесија, удавена во народни пари
Како само Латас школски го уфрли Заев во бубањ и до крај на гостувањето го центрифугираше на максимум. Јасно е и одамна е познато дека Латас е таков каков што е, ама Заев како лидер на најголема опозициска партија и според многумина иден премиер, се фати на орото на Латас и го покажа и извади максимално целиот свој сељачизам баш кога најмалку треба. Со вака незапамтено свој низок рејтинг, а и на партијата, Заев требаше како вистински политичар да одолее и да го остави Латас да истера до крај што намислил. А колку се спопалија СДСМ-овците кога чуја за негово гостување во Сител. „Среди ги Зоки“, „Згази ги вмровците“, „Избуши ги Зоки“... На крај Зоки испадна само палјачо на Латас. Сам си го стави црвеното топче на кловновскиот нос. Што сега, ќе ги шминкаме вистината за милионите на кланот Заеви, или разговорите на жената му на Чауш и Зоки, со сељачко однесување, навредени Турци, уличарски речник, нефер дуел... Нема таква амбасада или невладина која сега може да ги утеши цмиздрењата, да ги избрише мрсулите и да постигне да смени памперси кај СДСМ-овците. Зезната ситуација, а?
Исκρено,јас очеκував деκа Заев ќе стане и ќе замине. Но,пρетпостави сигуρно деκа таκа ќе пρедизвиκа поголем бунт. #ρезил
После ова пред малку, повеќе би ми било срам Заев да е водилка на мојата политичка определба. Латас е небитен.
Сакајки да го омаловажи Заев,себе си се омаловажи. Латас уште еднаш докажа дека е дно на македонското новинарство.
Не знам Заев како се воздржа да не го претепа она гомно од човек. Јас да бев на негово место ќе заминев, ама прво чашата од глава ќе му ја искршев. Ова на интервју личеше? Не, ова беше прав дуел, а латас очигледно е претставник на грујо пошто тој не може два збора да врзе. Ако излезат на дуел З.З. и Н.Г., овој вториов, нема да знае вратата да ја најде за да избега. А симпатизерите на вмро не можам да ги сфатам на кого сте горди? На латас? Браво. Го викнал на интервју, а не му даде до збор да дојде. Шлагот: Лажеш ко Турчин п.с. З.З.: Јас сум горд на својата фамилија. латас: Хахах, на кого си горд бе... (вака новинар треба да се обраќа? со иронија и потсмев? ) З.З.: Секој твој збор како отров е, кога зборуваш труеш... Латас: (го прекинува): Што сакам ќе праам, ти не можеш да ми кажеш... (значи знае дека труе, свесен е сам и се понаша ко 4 год дете кога се кара со мајка му) Најјако "интервју" ever.